Wróć, mój Wilku, wróć!

Okładka książki Wróć, mój Wilku, wróć! autora Sandra Dieckmann, 9788324170937
Okładka książki Wróć, mój Wilku, wróć!
Sandra Dieckmann Wydawnictwo: Amber Seria: Amberek literatura dziecięca
40 min.
Małgorzata Cebo-Foniok

Kup Wróć, mój Wilku, wróć! w ulubionej księgarnii

Wróć, mój Wilku, wróć!

Oceny książki Wróć, mój Wilku, wróć!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wróć, mój Wilku, wróć!

Pięknie ilustrowana książeczka dla dzieci o stracie kogoś bliskiego.
W nas zawsze zostanie wspomnienie zabaw, spacerów i rozmów, i to będzie nasze prowadzące światło i nie będziemy sami.

Pięknie ilustrowana książeczka dla dzieci o stracie kogoś bliskiego.

Cudowna książeczka dla dzieci poruszająca tak ważny temat jak odchodzenie bliskiej osoby. Niewiele tekstu, piękne ilustracje.

Świetna książka dla dziecka, które przeżyło jakąś stratę. Ja osobiście się wzruszyłam i było mi ciężko czytać tę książkę córce. Smutna opowieść, ale z pięknym przekazem.

190 użytkowników ma tytuł Wróć, mój Wilku, wróć! na półkach głównych
50 użytkowników ma tytuł Wróć, mój Wilku, wróć! na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wróć, mój Wilku, wróć!

Sandra Dieckmann
Sandra Dieckmann
Sandra Dieckmann is an artist, illustrator and potter from the UK. She is best known for her colourful, patterned and intricate drawings of nature and wildlife. In 2011 Sandra was chosen by Oscar-winning animator and illustrator Shaun Tan as the Emerging Talent in Illustration for her image ‘Fox Tree’. She runs a hugely succesful Etsy store and also sells her work through her studio, Mama Wolf, in East London.

Lato u babci Benji Davies
Lato u babci
Benji Davies
Lato u babci w moich wspomnieniach pachnie dojrzałym zbożem i skoszonym sianem, smakuje papierówkami i ciepłym mlekiem prosto od krowy, które pozostawiało nad wargami zabawne wąsy, brzmi gwarem rozmów i odgłosami maszyn rolniczych. Lato u babci kojarzy mi się z wolnością, radością i dużą swobodą w dziecięco-kreatywnym wypełnianiu czasu. To jedne z najcieplejszych i najpiękniejszych wspomnień, jakie noszę w sercu. A Wam z czym się kojarzy lato u babci? Noi nie wiedział co sądzić o swojej babci, u której przyszło mu spędzić letni czas. Babcia była dziwna i robiła zaskakujące rzeczy. Spędzali więc czas oddzielnie, jakby babcia była tak zatracona w swojej samotności, że nie zauważyła obecności wnuka. Aż przyszedł sztorm i wszystko odmienił. Zburzył pokoleniowy mur, który utrudniał relację bohaterów opowieści, stawiając podwaliny pod wspomnienia wspólnych chwil spędzonych na ratowaniu ptaków. „Lato u babci” Benjiego Daviesa odczytywania może być jako opowiastka o wakacjach u babci. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dostrzegła między wersami opowieści o samotności, która jak sieć oplata starsze osoby i z której trudno się wyswobodzić by nawiązać relację z drugim człowiekiem. Ale również opowieści o tym, że nuda bywa zgubna i potrafi zwieść na manowce, jak Noiego uwięzić na skałach na morzu w czasie sztormu. Książka jest pięknie wydana, przy zachowaniu standardów i wymiarów poprzednich pozycji o Noim („Mój wieloryb”, „Powrót wieloryba”),więc wraz z innymi książkami tego autora i ilustratora wydanymi nakładem @znakemotikon prezentuje się wspaniale w biblioteczce. Największą siłą tej książki są oczywiście niezwykle klimatyczne ilustracje – ciepłe, stworzone miękką kreską z wykorzystaniem stonowanej, przyjemnej palety barw. Nieprzesycone nadmiarem detali cieszą oko i zachęcają, aby do nich wracać raz za razem. Mimo, że książka ta, jak i inne o tym uroczym małym chłopcu, są bardzo krótkie, to wciąż z ogromną chęcią i dużą częstotliwością do nich wracamy.
poczytajmy_razem - awatar poczytajmy_razem

Cytaty z książki Wróć, mój Wilku, wróć!

Dodaj cytat z książki Wróć, mój Wilku, wróć!