Kot w butach

- El gato con botas
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- 45 min.
Najpiękniejsze bajki dla dzieci to wspaniały pomysł na wspólne spędzenie czasu z dzieckiem. Książka zawiera również ćwiczenia do nauki i zabawy oraz bajkę w wersji audio na płycie CD.
Kup Kot w butach w ulubionej księgarni
Oceny książki Kot w butach
- A1) Baśnie☼ 1
- Z biblioteki szkolnej od r. 2004 1
- 1r) Czytane moim dzieciom ✿❀ 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kot w butach
To dla mnie wzór klasycznej bajki, która mimo upływu lat, wciąż zachwyca i uczy. Cenię w tej historii uniwersalny morał, przepiękną symbolikę. Bajka pobudza wyobraźnię, której tak bardzo brakuje w wielu nowoczesnych opowieściach. Klasyka zawsze dobra.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDzieci bardzo przepadają, z przyjemnością słuchają i chcą powtórek. To chyba najlepsza rekomendacja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInterpretacja znanej bajki w wykonaniu Grzegorza Kasdepke. Nam się bardzo podobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Kot w butach" Charlesa Perraulta to klasyczna baśń, która od wieków bawi i uczy dzieci na całym świecie. To opowieść o sprytnym kocie, który dzięki swojej inteligencji i przebiegłości pomaga swojemu ubogiemu panu zdobyć bogactwo, tytuł szlachecki i rękę królewny.
"Kot w butach" to obowiązkowa lektura dla każdego dziecka. To baśń, która nie tylko bawi, ale także uczy ważnych życiowych lekcji. Mimo pewnych uproszczeń i moralnych dwuznaczności, jest to historia, która na długo pozostaje w pamięci.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Kot w butach" to obowiązkowa lektura dla każdego dziecka. To baśń, która nie tylko bawi, ale także uczy...
Przeczytane, wysłuchane i obejrzane wiele razy.
Warto mieć na półce i wracać do całej serii.
Przeczytane, wysłuchane i obejrzane wiele razy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWarto mieć na półce i wracać do całej serii.
Bajka o młynarzu i kocie Miauczysławie, który postanowił ożenić poczciwego chłopka z królewną. Zacny oryginał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie ilustrowana książka w twardej oprawie na motywach baśni Charlesa Perraulta z płytą CD oraz ćwiczeniami utrwalającymi wiedzę po przeczytaniu bajki. Tytuł wskazuje głównego bohatera utworu. Jest nim magiczny kot, który chodził w pięknych, skórzanych butach. Tematem baśni są przygody kota, który dzięki swojemu sprytowi odmienia życie młodego młynarczyka. Biedny chłopiec zostaje bogatym markizem, udaje mu się zamieszkać we wspaniałym pałacu, żeni się także z piękną i dobrą królewną.
Pięknie ilustrowana książka w twardej oprawie na motywach baśni Charlesa Perraulta z płytą CD oraz ćwiczeniami utrwalającymi wiedzę po przeczytaniu bajki. Tytuł wskazuje głównego bohatera utworu. Jest nim magiczny kot, który chodził w pięknych, skórzanych butach. Tematem baśni są przygody kota, który dzięki swojemu sprytowi odmienia życie młodego młynarczyka. Biedny...