Gwiazdy nadziei

I.M. Darkss Wydawnictwo: Zysk i S-ka literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
2019-04-02
2019-04-02
On sądzi, że szczęście jest tylko chwilowym złudzeniem, a miłość okrutnym żartem.
Ona będzie chciała to zmienić.
Amara po latach spędzonych w szkołach z internatem wraca do rodzinnego domu. Nie jest to jednak miejsce, w którym czuje się akceptowana. Nigdy nie zaznała rodzinnego ciepła czy wsparcia. Wróciła tylko z jednego powodu. Dla niego. Dla Jaksa. Pokochała go od pierwszego wejrzenia i nigdy nie potrafiła o nim zapomnieć.
Jaks jest mężczyzną z zupełnie innego świata. Zdystansowany i ironiczny właściciel salonu tatuażu, który robi wszystko, by jego relacje z kobietami były krótkie i niezobowiązujące. Nosi w sobie piętno bolesnej przeszłości i wydaje się, że nic i nikt nie jest w stanie się przebić przez pancerz, który przez lata budował.
I wtedy pojawia się Amara. Oboje nie są świadomi tego, że ich drogi splotły się już wcześniej w bardzo dramatycznych okolicznościach…

Kup Gwiazdy nadziei w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Gwiazdy nadziei

Oceny książki Gwiazdy nadziei

Opinie i dyskusje o książce Gwiazdy nadziei

„Gwiazdy nadziei” to poruszająca opowieść autorstwa I.M. Darkss, która splata w sobie elementy dramatu, tajemnicy i ludzkich emocji. Autorka zgrabnie przedstawia historię pełną kontrastów – z jednej strony ukazuje mrok i cierpienie bohaterów, a z drugiej ich nieustanną walkę o światło i nadzieję. Książka wyróżnia się przede wszystkim subtelnym, a jednocześnie wciągającym stylem narracji. Darkss umiejętnie buduje napięcie, wykorzystując złożone postaci i realistyczne opisy miejsc. Bohaterowie są wiarygodni, ich motywacje i decyzje – często pełne sprzeczności – wzbudzają emocje i pozwalają na głęboką identyfikację. Tytułowe „Gwiazdy nadziei” to metafora, która przewija się przez całą fabułę, skłaniając czytelnika do refleksji nad siłą ludzkiego ducha oraz możliwością odnalezienia światła nawet w najciemniejszych chwilach.
Książka przypadnie do gustu miłośnikom literatury z głębszym przesłaniem. Nie jest to lekka lektura, ale z pewnością zostawia ślad w pamięci i zmusza do przemyśleń. Jeśli cenisz historie o nadziei i wewnętrznej przemianie, „Gwiazdy nadziei” są warte uwagi.

Amara wraca po długiej nieobecności w rodzinnym mieście i pragnie jak najszybciej zobaczyć się z bratem, który pracuje w salonie tatuażu, oraz Jaksem właścicielem salonu, w którym od dawna Amara jest zakochana. Jaks do tej pory był w związku z siostrą Amary, lecz kiedy się rozstają więzi między Amara a Jaksem stają się bardziej osobiste. Jednak nie wszystko jest takie jak się wydaje i życie potrafi być bardzo przewrotne i bohaterzy przekonują się o tym na własnej skórze.
Jakie przeszkody staną na drodze do szczęścia Amary i Jaksa ?
Jakie bolesne tajemnice skrywają bohaterowie?

Historia dwojga ludzi zakochanych w sobie lecz poprzez tajemnice i bolesną przeszłość ciężko im jest komuś zaufać i zbudować prawdziwy związek. Amara od początku wie czego chce i jakimi uczuciami darzy Jaksa, lecz Jaks musi sam uwierzyć, że jest zdolny do kochania i bycia kochanym. Piękna, trochę zabawna, trochę smutna historia, którą czyta się w mgnieniu oka. Szczerze powiem, że zauroczyła mnie ta historia i mimo iż fabuła jest przewidywalna ja bardzo dobrze się bawiłam czytając.
Bardzo polecam

Przepiekna powieść która na długo zostanie w pamięci .

Przepiekna powieść która na długo zostanie w pamięci .

865 użytkowników ma tytuł Gwiazdy nadziei na półkach głównych
146 użytkowników ma tytuł Gwiazdy nadziei na półkach dodatkowych

I.M. Darkss
I.M. Darkss
I. M. Darkss to pseudonim artystyczny polskiej pisarki pochodzącej z Warmii. W swoich powieściach stawia na romantyzm, który sama wyznaje w życiu. Jej debiutem literackim była powieść fantasy "Światło w mroku". Swoją twórczość publikuje także w internecie i tam zbiera bardzo pozytywne recenzje.

Czytelnicy Gwiazdy nadziei przeczytali również

Mój Torin K. Webster
Mój Torin
K. Webster
🤎💛MOJA OPINIA 💛🤎 "MÓJ TORIN" Webster K. Wydawnictwo Niezwykłe Witajcie Moliki Czytacie książki z polecenia??? Ja dostałam tę polecajkę od @zaczytanadorana i pokochałam tę perełkę . Książkę o której powinno być zdecydowanie głośno.... Ale po kolei... W 1999 roku Pewien pastor znajduje przy kościele dziewczynkę Casey....Matka narkomanka ją porzuciła.. diakon jej nie zatrzymuje ,niedawno mu umarła żona, ma synów i nie jest gotowy aby zająć się dziewczynką.. Mija kilkanaście lat. Casey czeka aż skończy 18 lat aby w końcu się usamodzielnić... ADHD i zdiagnozowane stany lękowe nie pomagają w codziennym życiu. Jej tymczasowy opiekun jest łasy na kasę, więc kiedy pewnego dnia informuje ją, że będzie mieszkała w domu Tylera,dziewczyna wie, że została poprostu sprzedana...I nie jest z tego powodu zadowolona, nie wie dlaczego musi się przenieść, kim jest Tyler i czego tak naprawdę od niej chce?? Dodatkowym zaskoczeniem jest ogromny dom bez okien i pewien milczący mężczyzna w kapturze , wymykający się z tajemniczych przejść w domu.... Co skrywają Ci bracia i czego chcą od Casey?? Dlaczego mimo strachu mężczyzna spełnia jej wszystkie marzenia??Dlaczego odkryła, że jest bezpieczniejsza niż wcześniej??? Szczerze mówiąc to nawet nie wiem jak opisać to co czuję po tej książce I aby jej nie spoilerować. Przede wszystkim trzeba jasno powiedzieć, że jest to książka, która niesie ze sobą mnóstwo emocji ...Ona jest specyficzna i intrygująca. Dramatyczna i wciągająca. Mamy sporo trudnych tematów począwszy od choroby ,aż po śmierć. Charakterystyka bohaterów jest fenomenalna. To jak autorka opisuje Torina ,to normalnie się nie da tego opowiedzieć, to trzeba przeczytać. Jego skrytość spowodowana chorobą, jego urok,jego troskliwość.. Casey jako córka narkomanki nazywana Kokainowym dzieckiem....Jej niedoskonałość jest tak doskonała, że czytacie i się sami dziwicie ,że ta książka tak wciąga...Bo ona niezaprzeczalnie jest intrygująca.... Oni się tak nieidealni jak idealna jest ta historia.Ona boli bo to trzeba powiedzieć, jest specyficzna ,a przy tym tam piękna i niesamowicie napisana.Autorka mnie do siebie przekonała już od pierwszego rozdziału...Dawkuje emocje ,aż napięcie dosięga zenitu i już jesteście przekonani, że wiecie co się wydarzy i klops ....autorka idzie w innym kierunku.Tajemnice wychodzą na jaw,wszystko wskakuje na swoje miejsce ,a wy nie umiecie sobie poradzić...taka jest ta książka... Także nic w tej historii Nie jest tak proste jak się wydaje, a uwierzcie mi wciąga na maksa.Pióro autorki jest nieszablonowe ,myśli Torina ,to jak On nawołuje Casey ,to ile emocji jest w tych scenach 🥹🥹 To jedna z tych książek, o których zdecydowanie powinno być głośniej. Pokochałam tę historię I pozostaje mi was zachęcić do czytania....
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
Pocałuj mnie wiosną Emily March
Pocałuj mnie wiosną
Emily March
Historia, która pachnie świeżo skoszoną trawą, nadzieją i... drugim podejściem do miłości. Są książki, które otwierasz i czujesz się tak, jakby ktoś właśnie zaprosił Cię na kawę w małym, uroczym miasteczku, gdzie wszyscy się znają, a problemy - choć bywają trudne - zawsze jakoś szybciej topnieją pod ciepłem serca. Tak właśnie działa "Pocałuj mnie wiosną" - otulasz się nią jak miękkim kocem i po prostu... odpływasz. Emily March zabiera nas do Eternity Springs (nazwa miasteczka już brzmi jak westchnienie, prawda?),gdzie spotykają się dwie poturbowane dusze: Caitlin - kobieta po przejściach, z sercem pełnym ran, ale też cichej siły - i Josh - mężczyzna z bagażem doświadczeń, który próbuje ogarnąć swoje życie i sprawdzić, czy przypadkiem nie ma w nim miejsca na coś więcej niż samotność. I teraz uwaga - nie jest to romans typu "motylki od pierwszej strony". To raczej subtelna, powolna wędrówka ku zaufaniu, bliskości i... wiośnie - tej w przyrodzie i w sercu. A do tego wszystkiego - cudowni bohaterowie drugoplanowi, lekka magia małego miasteczka i dialogi, które trafiają prosto w serducho. -Jeśli lubisz historie o drugich szansach -Jeśli wzruszasz się przy filmach, gdzie ludzie uczą się kochać na nowo -I jeśli wiosna to Twój ulubiony stan emocjonalny - to ta książka będzie jak balsam na duszę. Czyta się ją z uśmiechem, czasem z lekką łezką w oku, ale przede wszystkim - z wiarą, że zawsze może być pięknie.
naregale booklover - awatar naregale booklover
Odkupienie Ewa Pirce
Odkupienie
Ewa Pirce
Ostatnia część losów Briana i Olivii. Olivia dowiedziała się co kierowało Brianem na początku ich znajomości. Dziewczyna ma złamane serce i nie chce widzieć Briana. Jednak chciałaby usłyszeć od niego czemu chciał się zemścić na jej ojcu wykorzystując do tego celu ją. Aston pojawia się w życiu Olivii i postanawia użyć ją jako narzędzia zemsty na swoim bracie. Jednak im bliżej poznaje Olivię, tym bardziej zaczyna żywić do niej uczucia, których przyjacielskimi nazwać nie można. Tymczasem Brian, postanawia zawalczyć o Olivię i wytłumaczyć jej, dlaczego chciał się zemścić na jej ojcu. Dziewczyna zaczyna rozumieć co powodowało Brianem, jednak nie może wybaczyć mu tego, że ją skrzywdził. Zabranie kobiety do dziczy tylko po to, żeby wyjaśnić sobie sytuacje jest dość intrygujący. Z drugiej strony Olivia nie chciała wysłuchać Briana, więc jakie miał wyjście w tej sytuacji? Dodatkowo to, że Aston mieszał Olivii w głowie i próbował zemścić się na bracie za krzywdy jakie doznał w przeszłości... Czytelnik jest w stanie zrozumieć, że Aston się czuje pokrzywdzony, ale sposób zemsty jest zdecydowanie poniżej pasa. Mamy też rozwiązanie sytuacji z ojcem Olivii. Zostaje zamknięty w więzieniu, ale potem okazuje się, że zmarł za kratkami. Myślę, że gdyby autorka chciała napisać trzecią część to mogłaby ten wątek rozwinąć. Książka mi się podobała, zakończenie tej serii jest idealne a przesłanie z tej książki jest takie, że miłość przetrwa wszystko i jest w stanie wszystko wybaczyć.
Klaudia Sowa - awatar Klaudia Sowa
oceniła na92 lata temu
Dziewczyna, którą znał Tracey Garvis-Graves
Dziewczyna, którą znał
Tracey Garvis-Graves
Annika i Jonathan poznali się w studenckim klubie szachowym. Sięgając po tę książkę wiedziałam, że rozdziały są pomieszane w czasie więc najpierw przeczytałam to, co było 10 lat temu, a później to co działo się współcześnie. Zdecydowanie tak bardziej historia do mnie przemawia. Muszę zgodzić się z niektórymi opiniami, które mówią że w sumie ta książka jest o niczym. Mamy dziewczynę (nie zdjagnozowaną),którą autorka pokazała jako nie przystosowaną do życia. Oraz chłopaka, który chce się nią chwalić (bo jest ładna) i który niby ją rozumie a jednak oczekuje że przestanie taka być. Ich zbliżenia.... no dla mnie to było po prostu smutne. Powód rozstania dla mnie zrozumiały natomiast nie rozumiem, ani zachowania matki, ani Jonathana. Tu powinien wkroczyć lekarz. Nie chowa się głowy w piasek w takich sytuacjach i nie oczekuje tego, czego oczekiwał "ukochany". Gdzieś w opiniach było jaki to Jonathan był cudowny i wspaniały. Nie uważam tak. Jego postępowanie, oczekiwania, słowa niejednokrotnie raniły by kogoś kto odczuwa emocje i odbiera otoczenie w taki sam sposób jak on sam. Jednak autorka tak przedstawiła bohaterkę że ta niemal przepraszała że żyje. Jego ostatni telefon - też bym nie oddzwoniła. Kobieta "pomiędzy" - no w du.ę bym kopnęła. Cała historia nie jest taka zła, bo wciąga i ja nie mogłam się doczekać aby się dowiedzieć jak to się potoczy mimo, że sporo rzeczy mnie drażniło. Zakończenie jednak mnie nieco rozczarowało. Annika przeszła samą siebie ale zabrakło mi pov Jonathana z tego co czuł. Jak wszystko odbierał. A rysunek? Wgmnie zepsuł wszystko....
Whitecoffe - awatar Whitecoffe
Zapisane w bliznach Adriana Locke
Zapisane w bliznach
Adriana Locke
"Zapisane w bliznach" Adriana Locke 8/10 "Zapisane w bliznach" zostało u nas wydane w 2019 roku przez wyd. Szósty Zmysł Motywy jakie znajdziecie w tej historii to - małe miasteczko, problemy małżeńskie, druga szansa, on jest górnikiem, wypadek, spora dawka emocji. Miałam w pamięci historię Elin i Ty'a odkąd przeczytałam ją parę lat temu i cieszę się że znów do niej wróciłam. Mimo, że nie przeżywałam jej już tak jak za pierwszym razem, to mimo wszystko nadal uważam, że jest to piękna historia ❤️ "Zapisane w bliznach" to historia, która pokazuje piękno i istotę miłości. Bohaterowie tej powieści są niezwykle autentyczni, jednocześnie idealnie niedoskonali, szczerzy do bólu, z sercami pełnymi miłości i współczucia, i wartościami których się trzymają. Rodzina jest tym co dla nich jest na pierwszym miejscu, lojalność, przyjaźń okazywana w najdrobniejszych gestach. Ta książka ma w sobie swego rodzaju magię, a dzięki temu jak autorka operuje słowem, czuć każdą wylewającą się z niej emocje. Historia Tylera i Elin pokazuje, że związek wystawiony na próbę może przetrwać wszelkie niedogodności, jeśli tylko zainteresowani pragną go naprawić. Miłość, cierpienie, smutek, nieporozumienia, bezinteresowność, niesprawiedliwość, szczęście, to wszystko tutaj znajdziesz, ale żeby to poczuć na własnej skórze, trzeba koniecznie przeczytać tą historię. Polecam każdemu kto nie miał okazji jej czytać ❤️
Nat_ka - awatar Nat_ka
oceniła na81 rok temu
Hold You Close Corinne Michaels
Hold You Close
Corinne Michaels Melanie Harlow
„Hold You Close” – Corinne Michaels, Melanie Harlow O jezusieńki… co to była za książka! Powiem wam szczerze – podobała mi się, ale jednocześnie byłam wkurzona głównymi bohaterami… Sama nie wiem, co o tym do końca myśleć. To nie tak, że książka była zła – bo porusza naprawdę ważny temat: dawania drugiej szansy. Historia była ciekawa i ogólnie dobrze poprowadzona, ale ci główni bohaterowie… no po prostu mnie drażnili. Głównie przez to, że nie potrafili ze sobą szczerze rozmawiać! No dobra, pod koniec coś tam zaczęli, ale dla mnie to było za mało. Czytałam i dosłownie się wściekałam na ich zachowanie. A może właśnie o to chodziło – żeby wywołać emocje? Może to ja mam tak przez moją kochaną mamę, która od dzieciństwa tłukła mi do głowy, że normalni ludzie rozmawiają ze sobą, i że rozmowa – zarówno w życiu, jak i w związku – to fundament każdej relacji. No ale to ja, a bohaterowie swoje… Cóż. Książka opowiada historię London i Iana, którzy – przez splot tragicznych wydarzeń – mimo wzajemnej niechęci, muszą zawrzeć rozejm. Łączy ich jedno: są rodzicami chrzestnymi trójki dzieci siostry Iana. Gdy życie wywraca się im do góry nogami, muszą wspólnie zająć się wychowaniem dzieci, pogodzić się z niewyobrażalną stratą i zmierzyć się z rodzącym się między nimi pożądaniem. Polecam? Tak – ale ludziom o stalowych nerwach! Jeśli irytujące, emocjonalnie niedostępne postacie potrafią wyprowadzić cię z równowagi, przygotuj się na rollercoaster. Ta książka wciąga, wzrusza i wkurza – wszystko naraz.
Sandra Małasiewicz - awatar Sandra Małasiewicz
Drive Kate Stewart
Drive
Kate Stewart
Jedna z najlepszych współczesnych powieści romantycznych, jakie przeczytałam. Historia Stelli wciąga od pierwszych stron i nie odpuszcza do końca. Największą siłą tej książki jest niezwykle trafne połączenie muzyki, emocji i napięcia — muzyczna playlista prowadzi czytelnika przez kolejne etapy życia bohaterki, a trójkąt miłosny sprawia, że trudno przestać „kibicować” wybranej stronie. Szczególnie spodobał mi się motyw rockmana z własnymi demonami, który zakochuje się bardziej, niż by chciał. Do tego dochodzi konflikt lojalności — przyszły szef Stelli darzy ją równie silnym uczuciem, co tylko zaostrza sytuację. Stella musi zdecydować, z kim chce dzielić przyszłość, a jej wybór okazał się dokładnie tym, na który po cichu liczyłam. Chętnie przeczytałabym kontynuację tej historii. Po drodze pojawia się też ciekawy wątek rodzinny — zwłaszcza konflikt Stelli z siostrą przez zakochanie się w Reidzie — który dodaje autentyczności i wywołuje dodatkowe emocje. Sceny namiętne są tutaj idealnie wyważone — czułe, powolne i ukazujące miłość, a nie tylko fizyczne zbliżenie. Nie ma ich ani za dużo, ani za mało, dzięki czemu podkreślają relację bohaterów zamiast ją przykrywać. To powieść zdecydowanie dla osób, które lubią czytać dla przyjemności, a przy okazji kochają muzykę i historie o uczuciach, które nie są oczywiste. Jako fanka romansów z muzykami w tle czuję się w pełni usatysfakcjonowana i z chęcią sięgnę po tę książkę ponownie.
danielka106 - awatar danielka106
Twoje fotografie Tammy Robinson
Twoje fotografie
Tammy Robinson
Dostajecie diagnozę, że zostało wam pół roku życia, co wtedy robicie? Wiem, że pytanie ciężkie i sama mam problem z odpowiedzią bo z jednej strony zrobiłabym wszystko ale z drugiej zamknęłabym się w sobie i pewnie bym płakała nie wychodząc przez cały ten czas z domu. ,,Twoje fotografie” - Tammy Robinson Ava w dniu swoich urodzin dowiedziała się, że jej rak wrócił i niestety już nie da się z tym nic zrobić. Pomimo tego wyroku jaki na nią spadł ona nie chce się załamywać tylko chce spełnić swoje marzenie i wziąć ślub, jednak problem polegał na tym, że nie miała partnera. Wszyscy mobilizują się żeby spełnić jej marzenie i nawet media zaczynają się angażować. Poznaje wtedy Jamesa i musi zdecydować czy jest w stanie go pokochać oraz czy ma siłę później go pożegnać. To była bardzo trudna książka pod względem psychicznym i długo zwlekałam z jej dokończeniem. Historia Avy łapie za serce i jeśli pomyślimy, że na świecie jest dużo takich osób jak główna bohaterka to człowiekowi robi się jeszcze smutniej. Bardzo polubiłam ją jak i Jamesa oraz rozumiem jego decyzje. Sama nie wiem jak bym postąpiła na jego miejscu. Na pewno radzę wziąć dużą paczkę chusteczek, bo chociaż wiadomo jest jak książka się kończy to bez niej nie da rady. Ocena: 8/10 Opis: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4882513/twoje-fotografie Wydawnictwo: IUVI IG: https://www.instagram.com/bookly_mood/profilecard/?igsh=azN1Yjh5ajIwNWVz
Malwina Mastalerz - awatar Malwina Mastalerz

Cytaty z książki Gwiazdy nadziei

Kocham jej śmiech. Gdyby nadzieja była dźwiękiem, brzmiałaby jak jej śmiech.

Kocham jej śmiech. Gdyby nadzieja była dźwiękiem, brzmiałaby jak jej śmiech.

I.M. Darkss Gwiazdy nadziei Zobacz więcej

Nadzieja jest jak gwiazda, a każda gwiazda w końcu się wypala. Moja właśnie zgasła.

I.M. Darkss Gwiazdy nadziei Zobacz więcej

Czas się nigdy nie zatrzyma, pustka po osobie, którą kochasz, nigdy nie zostanie zapełniona, a tęsknota za kimś, kto posiadł każde uderzenie twojego serca, nigdy nie minie.

Rozwiń