Zabawa ze sztuczną inteligencją

- e-book
- 2018-12-21
- 2018-12-21
- 9788381193726
Czy słyszałeś kiedyś ludzi rozmawiających o uczeniu maszynowym lub widziałeś reklamę kolejnego inteligentnego urządzenia (np. iPhone X, Huawei P20, Mate 10, LG ThinQ, LG V30, telewizory LG),ale masz tylko blade pojęcie o znaczeniu tego terminu i zastanawiasz się, jak coś, co wymagało dopiero superkomputerów, nagle działa w elektronice użytkowej? Czy męczy Cię potakiwanie głową i udawanie, że wiesz o co chodzi i co ten termin oznacza? Czas to zmienić!
Ten podręcznik napisany jest dla każdego, kogo interesuje uczenie maszynowe, ale nie wie, od czego zacząć. Podejrzewam, że wiele osób po przeczytaniu artykułu na stronie Wikipedii poddało się z poczuciem frustracji, życząc sobie, aby ktoś dostarczyłby wyjaśnienia na wyższym poziomie. Ten poradnik spełnia więc taką funkcję.
Moim celem jest stworzenie w pełni dostępnej informacji dla każdego, stąd używam różnych uogólnień z pominięciem wielu szczegółów. Mam nadzieję, że nikt nie będzie mi brał tego za złe. Jeśli takie ukazanie tego zagadnienia zainteresuje kogoś uczeniem maszynowym, to uważam, że osiągnąłem mój cel.
Kup Zabawa ze sztuczną inteligencją w ulubionej księgarni
Oceny książki Zabawa ze sztuczną inteligencją
9 użytkowników ma tytuł Zabawa ze sztuczną inteligencją na półkach głównych- Chcę przeczytać 7

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabawa ze sztuczną inteligencją