Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6

Okładka książki Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6 autorstwa Adam Łazowski, Magdalena Kenig Witkowska Maria
Adam ŁazowskiMagdalena Kenig Witkowska Maria Wydawnictwo: C. H. Beck nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2018-02-26
2018-02-26
Podręcznik "Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej" prezentuje najwazniejsze zagadnienia dotyczące funkjonowania Unii Europejskiej i jej systemu prawnego, a w tym m.in.: historię Wspólnot Europejskich i Unii Europejskiej, strukturę instytucjonalną UE, źródła prawa UE i ich stosowanie na płaszczyźnie krajowej, rodzaje postępowań przed Trybunałem Sprawiedliwości UE.Szóste wydanie uwzględnia Traktat z Lizbony, a także najnowsze orzecznictwo oraz literaturę.

Kup Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6 w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6

Opinie i dyskusje o książce Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6

Okładka książki Nowy Podręcznik Prawa Unii Europejskiej Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Nowy Podręcznik Prawa Unii Europejskiej Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Okładka książki Prawo Unii Europejskiej Testy. Kazusy. Tablice Łabędzka Anna, Adam Łazowski, Szpunar Maciej
Okładka książki Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 7 Adam Łazowski, Magdalena Kenig Witkowska Maria
Okładka książki Podręcznik prawa Unii Europejskiej Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Podręcznik prawa Unii Europejskiej Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Okładka książki Prawo Unii Europejskiej Vademecum Robert Grzeszczak, Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Okładka książki Prawo międzynarodowe publiczne Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Prawo międzynarodowe publiczne Adam Łazowski, Anna Zawidzka-Łojek
Okładka książki Bułgaria i Rumunia w Unii Europejskiej. Aspekty polityczne, prawne i ekonomiczne procesu akcesyjnego Jan Barcz, Waldemar Hoff, Adam Łazowski, Anna Pudło, Łukasz Wardyn
Adam Łazowski
Adam Łazowski
Wykładowca w Szkole Prawa na Uniwersytecie Westminister w Londynie. Ekspert z zakresu prawa europejskiego oraz międzynarodowego prawa publicznego. Jest autorem licznych publikacji z tego zakresu, publikowanych w języku polskim, angielskim i innych, przykładowo: ”Prawo międzynarodowe publiczne”, „Prawo materialne Unii Europejskiej”, „Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej”, „Prawo Unii Europejskiej”, „Współczesne wyzwania europejskiej przestrzeni prawnej”, „Brave New World: Application of EU Law in the New Member States” (współautor),„Анализ на съдебна практика по преюдициалното запитване до Съда на Европейските Общности”, „Eelotsusemenetlus – kaasusõpped”, „The European Union and Its Neighbours. A Legal Appraisal of the EU’s Policies of Stabilisation, Partnership and Integration” (współautor). W ostatnich latach prowadził gościnne wykłady na uniwersytetach w Zagrzebiu, Tartu, Brukseli, Luksemburgu oraz w Akademii Prawa Europejskiego w Trewirze.

Cytaty z książki Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6

Dodaj cytat z książki Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej. Wydanie 6