Kiedy niebo spada na głowę

48 str. 48 min.
- komiksy
- Asteriks (tom 33)
- Le ciel lui tombe sur la tête
- 2017-01-01
- 2005-01-01
- 48 min.
- Jolanta Sztuczyńska
Największą obawą Asteriksa i innych Galów jest to, że pewnego dnia niebo spadnie im na głowy. W pewnym sensie ziszcza się ona w albumie Kiedy niebo spada na głowę - Asteriks i Obeliks podczas zwyczajowego polowania natrafiają na zupełnie zesztywniałego dzika, który jako taki nie nadaje się do konsumpcji. Po powrocie do osady odkrywają, że i reszta woski jest w podobnym stanie... Jedynym, który się ostał, jest druid Panoramiks. Czy zna on receptę na tę bolączkę? Na domiar złego nad wioską Galów pojawia się tajemnicza, wielka kula, wraz z którą przybywa pewien fioletowy gość...
Kup Kiedy niebo spada na głowę w ulubionej księgarni
Oceny książki Kiedy niebo spada na głowę
390 użytkowników ma tytuł Kiedy niebo spada na głowę na półkach głównych- Przeczytane 325
- Komiksy 55
- Komiks 19
- Asteriks 9
- 2024 4
- Komiksy 4
- Z biblioteki 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedy niebo spada na głowę
Seria „Asteriks i Obeliks” to przygody dwóch Galów, którzy wykazują się wielką odwagą. Historie toczą się około 50 r. p.n.e . W przygodach i walce Galom pomaga magiczny napój dodający sił.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała seria o przygodach Galów, dzieci to uwielbiają
Wspaniała seria o przygodach Galów, dzieci to uwielbiają
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHeh, muszę przyznać, że historia znajdująca się w tym albumie mnie zaskoczyła...ale o ile pomysł nie był najgorszy, to już fabularnie nie pojawiło się tutaj nic ciekawego. Wioskę Galów nawiedzają kosmici reprezentujący wrogie sobie planety. Jeden z kosmitów jest nastawiony pokojowo, natomiast drugi próbuje wszystko załatwić siłowo. A obydwaj przybywają na Ziemię, żeby zdobyć potężną broń, w której posiadaniu są Galowie. Nic się w tym albumie nie klei, wygląda to tak, jakby Uderzo po prostu chciał odbębnić historię z kosmitami wizytującymi Galów najmniejszym nakładem sił. Historia straszliwie nudzi, a postaci kosmitów skrajnie nieinteresujący.
Heh, muszę przyznać, że historia znajdująca się w tym albumie mnie zaskoczyła...ale o ile pomysł nie był najgorszy, to już fabularnie nie pojawiło się tutaj nic ciekawego. Wioskę Galów nawiedzają kosmici reprezentujący wrogie sobie planety. Jeden z kosmitów jest nastawiony pokojowo, natomiast drugi próbuje wszystko załatwić siłowo. A obydwaj przybywają na Ziemię, żeby...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedyny komiks z tej świetnej serii, który autentycznie nie przypadł mi do gustu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak na komiks z serii z Asterixem jest on wyjątkowo nijaki.
Jak na komiks z serii z Asterixem jest on wyjątkowo nijaki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ tymi dwoma bohaterami nie będziesz się nudził, dobra zabawa gwarantowana! Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden z moich ulubionych cykli komiksowych. Dwóch Galów którzy przeżywają proste przygody I cieszą się po prostu życiem. Świetna seria, bardzo fajny humor I ciekawe przygody w każdym kolejnym komiksie. Gorąco Polecam. Zapraszam też na swojego bloga https://okonapopkulture.blogspot.com/
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny komiks. Lubię filmy o Asterixie i Obelixie i Idefiksie.
Bardzo fajny komiks. Lubię filmy o Asterixie i Obelixie i Idefiksie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatni komiks z serii Asteriksa jaki czytałem. Taki dość przeciętny, dziwny.
No i nie można zapominać, że za dzieciaka byłem wielkim fanem komiksów!
Z tego co widzę sporo osób oprócz książek wrzuca oceny komiksów i poezji, więc ja też tak będę robił :)
To pozycja z mojej półki "różności", wrzucam tu te setki książek które przeczytałem w życiu w latach 2000-2019.
Ostatni komiks z serii Asteriksa jaki czytałem. Taki dość przeciętny, dziwny.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo i nie można zapominać, że za dzieciaka byłem wielkim fanem komiksów!
Kto nie czytał przygód Asteriksa i Obeliksa, niech szczerze żałuje!!! Rysunki, opowieść - godziny śmiechu.
Na szczęście komiksy są dostępne 🙂
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa szczęście komiksy są dostępne 🙂