Nero Corleone. Kocia historia

Okładka książki Nero Corleone. Kocia historia autora Elke Heidenreich, 9788361050223
Okładka książki Nero Corleone. Kocia historia
Danuta Hołata-Loetz

Kup Nero Corleone. Kocia historia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nero Corleone. Kocia historia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nero Corleone. Kocia historia

Tę książkę dostałam w prezencie od pani, od której adoptowaliśmy kota w 2013 roku tuż po przeprowadzce do Niemiec. Jest napisana prostym jezykem, że wtedy nawet ja ją zrozumiałam po zaledwie 3 miesiącach uczęszczania na kurs językowy. Książka ma dla mnie wartość sentymentalna. Rzadko dostaję w prezencie *trafione* książki. Ta jest w punkt. :)

Ta pięknie wydana książka zwróciła moją uwagę kiedy szukałam prezentu dla siostrzenicy. Okazała się być strzałem w dziesiątkę! To pomysłowa, lekka i przyjemna opowieść, nie bez morału. Dzieciakom od razu przypadła do gustu, nie zawiedzie także starszych czytelników.

Niezwykła historia o niesamowitym kocie. Don Nero Corleone i jego siostra z włoskiego gospodarstwa trafiają do Niemiec i tam mają różne przygody. A potem.. zakończenia nie zdradzę,choć nie wszystko w tej powieści dobrze i szczęśliwie się kończy. Książka na jeden wieczór dla tych młodszych jak i starszych. Wciąga i pokazuje jakimi niesamowitymi zwierzętami potrafią być koty:) Opowiadanie trochę oparte na prawdziwych losach "Ojca chrzestnego",w każdym razie główny bohater :)

22 użytkowników ma tytuł Nero Corleone. Kocia historia na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Nero Corleone. Kocia historia na półkach dodatkowych