Małego Wilczka księga Wilkoczynów

Okładka książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów autora Ian Whybrow, 9788363960438
Okładka książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów
Ian Whybrow Wydawnictwo: Poradnia K Cykl: Mały Wilczek (tom 2) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Mały Wilczek (tom 2)
Little Wolf's Diary of Daring Deeds
2015-10-05
1998-01-01
Ernest Bryll

Kup Małego Wilczka księga Wilkoczynów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Małego Wilczka księga Wilkoczynów

Druga część równie zabawna co pierwsza, przygody jeszcze bardziej ekscytujące a wilczek zmężniał i dzielność udowodnił ratując z rąk Lisa Krętaczkiewicza swojego braciszka. Ilustracje dorównują intrygującym przygodom. Smakowite jak fasolka ;)

„Małego wilczka Księga Wilkoczynów” (Tom 2). No proszę Państwa, znajdziecie tutaj takie przygody, że czyta się je z wypiekami na twarzy. Bo kiedy nasz dzielny Wilczuś postanawia założyć Akademię Poszukiwaczy Przygód, to nie spodziewał się, że w pakiecie otrzyma takie oto iście wilcze wydarzenia.
- niesforny braciszek Brudnopyszczek popada w tarapaty! (Trzeba opracować wilczy plan, aby go uratować),
- pojawia się nowy przyjaciel - kruczek Kraczek - Pokraczek - i udowadnia swą lojalność i przyjacielskie oddanie sprawie,
- Błyskoprzygody - oj oj oj, czego to tutaj nie było !!! Ano była Wyspa Czarcich Czarów, Zatoka Burz, Wąwóz Szalonych Wspinaczek.
Cudownie się czyta, tekst jest bardzo dobrze przetłumaczony, książka zawiera piękne rysunki - adekwatne do myśli i czynów Wilczusia. Słowa, są momentami tak budujące, że ma się ochotę wskoczyć w skórę Wilczusia i ruszyć mu na ratunek.
To świetna propozycja nie tylko dla małych dzieci ale również dla osób „starszych”, taki mały poradnik antystresowy. To naprawdę pomaga !!!.
Dajmy się ponieść fantazji, to pomaga przezwyciężyć „smutne myśli”, a może nawet .... uda Wam się wymyślić lepsze działania i zabawy niż Wilczusiowi. Przecież nic nas przed tym nie ogranicza! Prawda?

- niesforny braciszek Brudnopyszczek popada w tarapaty! (Trzeba opracować...

Kolejna część opowieści o Małym Wilczku dostarcza podobnych doznań jak pierwsza część. Książka jest zabawna, opatrzona świetnymi ilustracjami i napisana ( a także przetłumaczona ) bardzo ładnym językiem. Wspólne czytanie tej książki z dzieckiem jest naprawdę bardzo przyjemnym przeżyciem.

63 użytkowników ma tytuł Małego Wilczka księga Wilkoczynów na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł Małego Wilczka księga Wilkoczynów na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów

Ian Whybrow
Ian Whybrow
Autor ponad 100 książeczek dla dzieci przetłumaczonych na 27 języków i opublikowanych w 28 krajach. Swoją karierę zawodową rozpoczął jako nauczyciel w Harrow on the Hill w północno-zachodnim Londynie. Najbardziej znany z serii książek o Harrym i jego wiaderku pełnym dinozaurów, które tworzył wraz z ilustratorem Adrianem Reynoldsem.

Okładka książki Niedoparki Galina Miklínová, Pavel Šrut
Niedoparki Galina Miklínová, Pavel Šrut
Okładka książki Pestka, drops, cukierek. Liczby kultury Grzegorz Kasdepke, Aleksandra Woldańska-Płocińska

Cytaty z książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów

Dodaj cytat z książki Małego Wilczka księga Wilkoczynów