Okładka książki Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk autora Jolanta Pokorska, 9788324665105
Jolanta Pokorska Wydawnictwo: Helion informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
2013-11-28
2013-11-28

Kup Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk

"Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk" autorstwa Jolanty Pokorskiej to kompleksowy podręcznik, który doskonale wprowadza czytelnika w zagadnienia związane z projektowaniem, tworzeniem i administrowaniem bazami danych. Książka ta stanowi cenny przewodnik dla przyszłych techników informatyków, dostarczając zarówno teoretycznej wiedzy, jak i praktycznych umiejętności.

Autorka rozpoczyna od podstawowych pojęć związanych z bazami danych, a następnie stopniowo wprowadza czytelnika w bardziej zaawansowane zagadnienia. Książka skupia się nie tylko na popularnych systemach zarządzania bazami danych (np. MySQL, PostgreSQL),ale także na ogólnych koncepcjach projektowania baz danych, normalizacji czy języku SQL.

Dla mnie osobiście, "Kwalifikacja E14. Część 2" była niezastąpionym źródłem wiedzy podczas nauki zagadnień związanych z bazami danych. Jolanta Pokorska przedstawia materiał w sposób klarowny i zrozumiały, a liczne przykłady i zadania praktyczne pozwalają na utrwalenie zdobytej wiedzy. Książka ta nie tylko dostarcza informacji teoretycznych, ale również pomaga czytelnikowi zrozumieć, jak wykorzystać tę wiedzę w praktyce.

Polecam "Kwalifikację E14. Część 2" każdemu, kto podąża ścieżką nauki zawodu technika informatyka. Jest to nie tylko podręcznik edukacyjny, ale także praktyczne narzędzie do rozwijania umiejętności z zakresu zarządzania bazami danych.

Świetnie wprowadza do nabycia podstawowych informacji z zakresu tworzenia baz danych i administrowania nimi zwłaszcza, jeśli chodzi o laików.

9 użytkowników ma tytuł Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk

Cytaty z książki Kwalifikacja E14. Część 2. Tworzenie baz danych i administrowanie bazami. Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk