Raw: Rebirth

Okładka książki Raw: Rebirth autora Belle Aurora, 0994371039
Okładka książki Raw: Rebirth
Belle Aurora Wydawnictwo: Kindle Edition Cykl: Raw Family (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

Kup Raw: Rebirth w ulubionej księgarnii

Raw: Rebirth

Oceny książki Raw: Rebirth

OPINIE i DYSKUSJE o książce Raw: Rebirth

„RAW Family. Tom 3” to kolejna część serii, która udowadnia, że autorka doskonale wie, jak utrzymać napięcie i zaangażowanie czytelnika od pierwszej do ostatniej strony. To historia pełna emocji, trudnych wyborów i relacji, które nie zawsze są oczywiste – a właśnie to czyni ją tak wciągającą.

Największą siłą tej części są bohaterowie. Ich rozwój jest wyraźny i autentyczny – widać, że każde wydarzenie zostawia w nich ślad. Relacje między postaciami są intensywne, momentami skomplikowane, ale przez to bardzo prawdziwe. Czytelnik może się z nimi utożsamić, przeżywać ich rozterki i kibicować im w trudnych chwilach.

Fabuła jest dynamiczna, pełna zwrotów akcji i napięcia, które nie pozwala się oderwać od książki. Autorka świetnie balansuje między dramatem, romansem i momentami lżejszymi, dzięki czemu historia nie przytłacza, a jednocześnie pozostaje emocjonalnie angażująca.

Na uwagę zasługuje również styl pisania – lekki, płynny i bardzo obrazowy. Dialogi są naturalne, a opisy pomagają w pełni zanurzyć się w świecie bohaterów.

„RAW Family. Tom 3” to zdecydowanie udana kontynuacja serii – pełna emocji, napięcia i świetnie wykreowanych postaci. Idealna dla osób, które lubią historie o silnych więziach, trudnych decyzjach i uczuciach, które nie zawsze są proste.

Na półkach: , , , ,

Najsłabszy tom, rozwleczony, do tego dodajmy motyw drugiej szansy, przypadkowa ciąża i spory przeskok czasowy... Nie rozumiem w takich sytuacjach ludzi, czy to w książkach czy w realu, dlatego tego nie lubię i jedynie sytuację uratowała pochrzaniona Ling, ald i tak wszystko tu było na przewidzenia.

No i mamy wisienkę na torcie 🍒 Ostatni tom serii, który łączy w sobie chyba najwięcej emocji 😱 Bohaterami targają nie tylko złość i rozczarowanie co chyba najbardziej czuć, ale również radość i współczucie🤭 No i Lynn...ah udusiłabym tą babę 🤯 Akcja toczy się jakby dwutorowo - mamy życie rodzinne, dylematy, przyjaźń i miłość, mamy również śmierć, walkę, nieprzewidywalną psycholkę i ogrom akcji, od której nawet nie ma jak odpocząć 🥰 Czyta się praktycznie ciągiem, jak już usiądziecie do tego tomu to przygotujcie się na zarwaną nockę 🤣 Patrząc w perspektywie całej serii wszyscy bohaterowie bardzo ewoluowali, każdy z nich coś stracił i coś zyskał podczas tej drogi a najpiękniejsze jest to co ich połączyło i czego nie zniszczy nawet odległość 🥹 Niezmiennie uwielbiam i cieszę się że ponowna lektura tej serii nie przyniosła rozczarowania a tylko upewniła mnie w moim wcześniejszym zdaniu - jeśli coś już się pokocha raz, nic tego nie zmieni ❤️

2152 użytkowników ma tytuł Raw: Rebirth na półkach głównych
330 użytkowników ma tytuł Raw: Rebirth na półkach dodatkowych

Belle Aurora
Belle Aurora pochodzi z Australii, urodziła się w rodzinie chorwackich imigrantów. Od małego uwielbiała czytać, a pewnego nudnego lata odkryła w sobie także miłość do romansów. Jej rodzina - głośna i niesforna - wykształciła w niej upodobanie do dramatyzmu i humoru. Belle nigdy nie sądziła, że zostanie pisarką. Taki prospekt do niedawna w ogóle jej nie interesował, aż pewnego dnia napisała słowa "Rozdział pierwszy" i zakochała się w słowach, pisaniu i akcie tworzenia.

Raw Belle Aurora
Raw
Belle Aurora
Nie spodziewałam się, że ta książka aż tak mnie wciągnie… 🔥 „Raw” to historia, która od pierwszych stron łapie za gardło i nie pozwala się odłożyć nawet na chwilę. Mroczny klimat, niebezpieczna aura i napięcie między bohaterami tworzą mieszankę absolutnie uzależniającą. Największą siłą tej powieści są postacie — intensywne, nieoczywiste i pełne emocjonalnych sprzeczności. Relacja głównych bohaterów jest dzika, momentami niepokojąca, ale jednocześnie niesamowicie magnetyczna. Czytelnik czuje każdą iskrę, każde spojrzenie i każdą walkę o kontrolę. To romans, który nie jest „ładny” ani cukierkowy — jest surowy, prawdziwy i brutalnie szczery. Autorka świetnie buduje napięcie. Sceny są napisane w taki sposób, że serce przyspiesza, a ciekawość nie pozwala przestać czytać. Wątki sensacyjne i psychologiczne dodają historii głębi, dzięki czemu nie jest to tylko opowieść o uczuciu, ale także o przetrwaniu, zaufaniu i odkrywaniu siebie w najciemniejszych momentach. Ogromnym plusem jest też klimat — ciężki, duszny, momentami wręcz hipnotyzujący. Czuć zagrożenie, tajemnicę i coś zakazanego, co sprawia, że ta historia zostaje w głowie jeszcze długo po zakończeniu. „Raw” to książka idealna dla osób, które lubią mocne emocje, intensywne relacje i dark romance z prawdziwym pazurem. To jedna z tych historii, które się nie tylko czyta — je się przeżywa.
Jagna Nikiel - awatar Jagna Nikiel
ocenił na1023 dni temu
Rhys Agnieszka Siepielska
Rhys
Agnieszka Siepielska
Wolicie serie czy pojedyncze historie, jeśli chodzi o romanse? Jeśli chodzi o mnie to wolę serie. Szczególnie gdy w każdej historii pojawiają się inni główni bohaterowie, ale też, kiedy ci z poprzedniej serii, dalej pojawiają się w fabule. Dzięki temu fajnie kończy się jedną historię, nie czując niedosytu, czy ciekawości, co będzie dalej. „Rhys” to tom pierwszy z serii „Synowie Zemsty”. Nie brakło dużo, żebym odłożyła tę pozycję na półkę. Niestety początek był bardzo rozczarowujący i niedorzeczny. Zdaję sobie sprawę, że ten rodzaj literatury prawie zawsze ma bujną fabułę, ale nie zmienia to faktu, że tutaj pomysł był naprawdę odważny. Nawet nie chodzi mi o sam romans, czy ogólnie relację między bohaterami, a bardziej o wstęp do pierwszego spotkania. Dziewczyna musi osobiście zawieźć klientowi do domu garnitur, ponieważ wcześniej doszło do jakiejś pomyłki w wydawaniu zamówienia. Ale podjeżdża po nią obcy mężczyzna, w obcym samochodzie i ma ją zabrać w obce miejsce, do domu obcego typa. A w kolejnych okolicznościach ten sam gość jest absurdalnie niekulturalny w stosunku do kobiety i nie przebiera w słowach. Jest po prostu bezczelny i zboczony. Czy ktoś oprócz mnie widzi tutaj wielki red flag? Przecież to już podchodzi pod molestowanie. Natomiast potem było całkiem dobrze. Przeczytałam książkę do końca i nie żałowałam, że to zrobiłam. Były momenty, że zapierało dech w akcji, było dużo uśmiechu i żartów sytuacyjnych. Nie było wulgaryzmów i to było dobrym zagraniem, ale zabrakło ostrości i wyrazistości w charakterach bohaterów. Podsumowując, mimo początkowych niechęci, książka mi się podobała i chętnie sięgnę po kolejne części. 6/10
Wiki820 - awatar Wiki820
Złączeni honorem Cora Reilly
Złączeni honorem
Cora Reilly
Do tej serii zbierałam się bardzo długo. Słyszałam bardzo dużo pozytywnych komentarzy i w końcu przyszedł czas na to, żebym zaczęła. Przez różnorodność opinii na nic się nie nastawiałam, ale nie sądziłam, że świat stworzony w tej serii mnie tak wciągnie. Książka opowiada o połączeniu dwóch wielkich rodzin mafijnych przez małżeństwo Arii i Luka. Oboje nie są zadowoleni z takiego obrotu sprawy, ale w ich świecie nie mają nic do powiedzenia i muszą wyp0ełnić ten obowiązek. Kiedy w końcu dochodzi do ślubu i młodzi mają zostać sami, Aria jest przerażona. Nie wie czego ma się spodziewać po swoim mężu, a opowieści które o nim słyszała nie pomagają się jej opanować. O dziwo Luka oszczędza ją w noc poślubną i organizuje podstęp, który ma im pomóc przetrwać jutrzejszą tradycje. Na szczęście nikt się nie orientuje i Luka zabiera żonę do siebie. Ona chce, żeby to małżeństwo chodź w części było prawdziwe, chce poznać Luke. On niestety podchodzi do tego trochę inaczej, bo sam nie wie jak ma się inaczej zachować, przez co rani Arie. Oboje nie umieją rozmawiać o swoich uczuciach przez co popełniają błędy, ale jedno zdarzenie zmienia coś w ich relacji. Zaczynają mówić szczerze i dopiero wtedy zaczynają rozumieć siebie nawzajem, co pomaga im zbudować prawdziwą relacje. Mimo tego, że tłem tej historii jest mafia to fabuła nie śpieszy się z odkrywaniem nowych wątków, ale w tej książce mi to nie przeszkadzało. Bardzo polecam tą serie nie doszłam jeszcze do końca, ale to co przeczytałam podoba mi się bardzo.
Justyna - awatar Justyna
oceniła na1023 dni temu
Złączeni obowiązkiem Cora Reilly
Złączeni obowiązkiem
Cora Reilly
Jest to drugi tom Born in Blood Mafia Chronicles. Opowiada on o Valentinie i Dante, którzy musieli wziąć strategiczny ślub i oboje stracili swoich małżonków. Valentina była wdową i skrywała wielką tajemnice swojego zmarłego męża. Myślała, że w małżeństwie z Dantem w końcu będzie szczęśliwa i spełniona. Niestety jej mąż, nadal kochał swoją zmarłą żonę, a na Valentine nie zwracał uwagi. Ona zaś robiła wszystko, żeby zainteresować męża i po jakimś czasie, w końcu jej się to udaje. Jednak Dante nie okazuje jej takiego zainteresowania o jakim marzyłaby Valentina. W końcu Valentina dowiaduje się, że jest w ciąży, ale reakcja Dantego była tak okropna, że Valentina wybuchła i wygarnęła mu wszystko co ją bolało. Dante nic sobie z tego nie zrobił więc postanowiła wyprowadzić się do pokoju gościnnego. Dopiero po paru miesiącach kiedy wydarzył się wypadek Dante oprzytomniał zaczął w końcu traktować Valentine jak prawdziwą żonę. Mimo komplikacji Valentina urodziła i stworzyli z Dantem zgraną rodzinne. Wątkiem pobocznym, była przyjaciółka Valentiny, która była wydana za o wiele starszego mężczyznę, a on ją maltretował. Vloentina wraz z Dantem pomogła jej się uwolnić z tego okrutnego związku. Dobrze, że każda część opowiada o innych problemach małżeństw, które są aranżowane, bo nie każde jest aranżowane z tych samych powodów. Jestem już ciekawa kolejnych części. oby każda pokazywała tak wciągające historie.
Justyna - awatar Justyna
oceniła na923 dni temu
River Samantha Towle
River
Samantha Towle
„Ma oczy kogoś, kto przeżył coś strasznego. Jakby widział rzeczy, których nikt nie powinien oglądać” „River” Samanty Towle to książka, która DOSŁOWNIE po przeczytaniu pierwszych dwóch rozdziałów złamała mi serce. Dawno nie trafiłam na romans z tak dużą ilością bólu i cierpienie. Zarówno tytułowy River jak i Carri to osoby, które zostały bardzo doświadczone przez życie, a raczej przez ludzi, którym ufali.  Czytając tę powieść, robiłam sobie przerwy, bo dziwnie się czułam, uśmiechając się do dialogów głównych bohaterów. Z jednej strony mamy dwie osoby, które muszą nauczyć się żyć ze swoją przeszłością, a z drugiej ludzi, którzy jak nikt zasłużyli na szczęście😭.   River to typowy gburek o ciętym języku, za to Carri to cudowna kobieta o złotym sercu, która bez słów rozumie, przez co mógł przejść mężczyzna. Ich relacja zaczyna się od przyjaźni, a może i nie bo postać głównego bohatera jest dość specyficzna. Czy połączyć ich coś więcej?  Na początku myślałam, że autorka szybko wrzuci tę dwójkę w miłosny wir, na szczęście dała czas tej relacji, okraszając ją różnymi zwrotami akcji. Zakończenie to emocjonalny kalejdoskop ! Kompletnie nie spodziewałam się takiej końcówki. Gdyby nie to, że książka należy do Agi, rzuciłabym nią o ścianę, tak się wystraszyłam 🙈. Czy River i Carri żyli długo i szczęśliwie? Koniecznie musicie przekonać się sami👀. Jeśli lubicie motyw grumpy-sunshine, slow burn, friends to lovers to ta książka będzie dla was, ale ostrzegam w tej historii, są poruszane bardzo, bardzo trudne tematy🥲.  Każda chwila spędzona z tą książką była warta tych wszystkich emocji, które mi dostarczyła ta historia. Jestem przekonana, że na długo zostanie w mojej pamięci 🥺.
papierowa - awatar papierowa
oceniła na101 rok temu