Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów

Okładka książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów autora Marta Lipecka, Elżbieta Piotrowska, 9788380694590
Okładka książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów
Elżbieta PiotrowskaMarta Lipecka Wydawnictwo: Prószyński i S-ka biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2016-10-11
2016-10-11

Kup Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów

Być może jako fan serialu miałem zbyt wygórowane oczekiwania względem tej książki. Wydaje mi się, że jest po prostu mało ciekawa. Nie ma w niej zbyt dużej liczby anegdot, totalnie brakowało mi zabawnych wpadek z planu, anegdot dotyczących samego kręcenia serialu (takich jak historia z trzecim rotweilerem w dworku Lucy),a za dużo... mało ciekawej paplaniny. Szczytem szczytów było wymienianie pod koniec książki przedmiotów, których użyto do scen w siódmym sezonie.

Serial to ludzie którzy go tworzą, reżyser, scenarzyści, aktorzy, cała ekipa, również fani. A w tej książce ludzi jest... za mało. Za mało ich odczuć, za mało historii z nimi związanych, za mało kulisów serialu, za mało głosu samych aktorów, głębszych przemyśleń. Jestem lekko zawiedziony.

Może lepszym pomysłem byłoby przeprowadzenie serii wywiadów z aktorami i członkami ekipy produkującej serial? Wywiadów nie tylko o serialu, ale... o życiu?

Czytało się tą książkę bardzo przyjemnie. Jest to bardzo dobry zbiór ciekawostek, wspomnień, relacji osób dla których Ranczo jest ważnym segmentem życia.
Sama książka naprawdę dobra, nie ma do czego się przyczepić - oczywiście może tylko rażą momenty, gdy jest to zbitka fragmentów z innych książek o tematyce serialu ale to drobnostka.

Książka zawiera kulisy powstawania i tworzenia serialu Ranczo. Jak wyglądała praca na planie, jaki wpływ na postacie mieli aktorzy, jak wyglądały relacje z mieszkańcami wsi Jeruzal, no i anegdotki i ciekawostki. Fajna rzecz dla fanów

151 użytkowników ma tytuł Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów na półkach głównych
50 użytkowników ma tytuł Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów

Okładka książki Ani Mru-Mru. O dwóch takich, co było ich trzech Adrian Dąbek, Waldemar Wilkołek, Marcin Wójcik, Michał Wójcik
Okładka książki Tiger bez cenzury Maciej Drzewicki, Grzegorz Kubicki, Dariusz Michalczewski
Tiger bez cenzury Maciej Drzewicki, Grzegorz Kubicki, Dariusz Michalczewski
Okładka książki Neo-Nówka. Schody do nieba Radosław Bielecki, Michał Gawliński, Krzysztof Pyzia, Roman Żurek
Okładka książki Pół wieku na czarno Marek Cieślak, Wojciech Koerber
Pół wieku na czarno Marek Cieślak, Wojciech Koerber

Cytaty z książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów

Dodaj cytat z książki Ranczo. Kulisy serialu wszech czasów