Ilustrowany słownik frazeologiczny

- encyklopedie, słowniki
- 2012-04-27
- 2012-04-27
Związki frazeologiczne to najciekawsze, najbardziej fascynujące i zaskakujące połączenia słów w naszym języku. Nie rządzą się żadnymi prawami i regułami, czasem śmieszne, czasami nielogiczne, niosą ze sobą różne znaczenia. Znajomość ich oraz wiedza o poprawnym zastosowaniu sprawia uczniom wiele kłopotów.Zaradzić temu może Ilustrowany słownik frazeologiczny, który powstał z myślą o uczniach szkoły podstawowej i każdym, kto lubi dowiadywać się nowych rzeczy, dobrze się przy tym bawiąc. Obszerny zbiór związków frazeologicznych zawiera wszystkie najpopularniejsze związki, ale również te mało znane, ale szalenie ciekawe. Wytłumaczone zostały w prosty i przystępny sposób, do tego każde hasło zawiera krótką opowiastkę, ilustrującą, wyjaśniającą dany frazeologizm. To humorystyczne, zabawne historyjki z życia uczniów, od których nie można się oderwać. Dzięki temu słownik czyta się jak najlepszą książkę.Oprócz wspaniałych ilustracji książkę zdobi trwała, efektowna, twarda oprawa! Polecamy!
Kup Ilustrowany słownik frazeologiczny w ulubionej księgarni
Oceny książki Ilustrowany słownik frazeologiczny
9 użytkowników ma tytuł Ilustrowany słownik frazeologiczny na półkach głównych- Chcę przeczytać 5
- 13. MIEJSCE W LAMUSIE nr 4 1
- Literatura dla dzieciaków 1