Chicanos, t.2: Morderstwa i wielki pech
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- Bogusław Wojdylak
- chicanos detektyw
Wyobrażasz sobie świat zdominowany przez mafię, zazdrość, nietolerancję, gwałt?
W takim właśnie świecie żyje A.J. Jalisco, bardzo szczególny detektyw: nie jest ładna ani inteligentna, nie odnosi też sukcesów... Jest jednak najbardziej prawą i dobrą osobą, jaką można spotkać w życiu.
Poza tym gdzie napisano, że prywatny detektyw ma być pięknością?
Wraz z serią Chicanos, grafik Eduardo Risso autor 100 Naboi, roztacza przed nami swój geniusz akuratnym portretem społecznych dołów, oraz niezrównanym warsztatowo szkicem graficznych postaci, będących integralną częścią opowieści.