Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać349
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać13
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Azor i Azja, czyli jak pies z kotem

48 str. 48 min.
- literatura dziecięca
- 2016-01-01
- 2016-01-01
- 48 min.
Ostatni tom serii Zaopiekuj się mną w kolorze.
Azja to śliczna spanielka Gabrysi i Feliksa. Azja jest bardzo towarzyskim, miłym i dobrze wychowanym psem. Ma jednak jedną ogromną wadę – nie znosi kotów, a już zwłaszcza Furii, kotki z sąsiedztwa. Suczka ciągle szuka okazji, aby wymknąć się z ogrodu, by obszczekać i pogonić kotkę. Wszyscy bardzo się martwą, że może ją w końcu skrzywdzić.
Pewnego dnia podczas spaceru Azja znajduje porzuconego, małego kotka, który jest bardzo słaby i wycieńczony. Co Azja z nim zrobi? Czy przełamie swą niechęć do kotów i pomoże osieroconemu maluszkowi?
Kup Azor i Azja, czyli jak pies z kotem w ulubionej księgarnii
Oceny książki Azor i Azja, czyli jak pies z kotem
14 użytkowników ma tytuł Azor i Azja, czyli jak pies z kotem na półkach głównych- Przeczytane 12
- Polski/a autor/ka 1
- Cztery 🐾 dla 👧👦 1
- .2016 1
- Wyzwanie Czytelnicze 2020 1
- 2021 1
- 2018 1
- Biblioteka publiczna 1

Marzena Kwietniewska-Talarczyk
Marzena Kwietniewska-Talarczyk, autorka baśni, wierszy i scenek teatralnych dla dzieci, kolekcjonuje baśnie z całego świata. Czytała je od zawsze, a pisać zaczęła dla swoich małych córeczek. Teraz córki już dorosły, ale nadal są pierwszymi czytelniczkami książek mamy. Kiedy nie pisze własnych utworów, zajmuje się redagowaniem książek innych autorów dla dorosłych i dla dzieci. Oczywiście najchętniej redaguje zbiory baśni z pięknymi barwnymi ilustracjami.
W wolnych chwilach hoduje kwiaty i gdyby na świecie nie było książek, to pewnie zostałaby ogrodniczką. Ale lepiej o tym nie wspominać przy berneńce Gapie, która uważa, że jej pani powinna się zajmować tylko nią, a nie jakimś tam zielskiem. Czworonożni bohaterowie jej książek wiele zawdzięczają przygodom Gapy, a także nowofundlanda Atosa, dalmatynki Zuzy, kundelka Bunia – domowych czworonogów, po których pozostały wspomnienia, fotografie i postaci psów na obrazach jej męża.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Azor i Azja, czyli jak pies z kotem
Niesamowita opowiastka. Mnie chwyciła za serce, dzieci na bank będą zachwycone!
Niesamowita opowiastka. Mnie chwyciła za serce, dzieci na bank będą zachwycone!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAzja to piesek Gabrysi i Feliksa. Poznajemy psiaka i rodzinę bliżej. W okolicy mieszka sąsiadka, w której ogrodzie przechadza się kot Furia. Dlaczego takie imię nosi kotka? Dowiemy się jaka za tym imieniem stoi historia. Przeniesiemy się do szkolnego świata i pochylimy nad małym kotkiem. Gabrysia bardzo chciała by mieć kotka, ale jak to zrobić kiedy pies Azja nie przepada za kociakami. A jednak może nie do końca…?! Jakie będzie wasze zdziwienie gdy dowiecie się kim zaopiekuje się Azja.
Historia dla małych fanów kotów i psów. W której dowiecie się o zwyczajach jednych i drugich oraz o charakterach tych zwierząt. Jednak na końcu historia splata ze sobą te dwa światy. W końcu pies i kot nie muszą żyć jak pies z kotem. Historia uwrażliwia dzieci na krzywdę zwierząt.
Cała opinia https://czytamdlaprzyjemnosci.pl/2021/04/55-21-seria-zaopiekuj-sie-mna-w-kolorze-marzena-kwietniewska-talarczyk/
Azja to piesek Gabrysi i Feliksa. Poznajemy psiaka i rodzinę bliżej. W okolicy mieszka sąsiadka, w której ogrodzie przechadza się kot Furia. Dlaczego takie imię nosi kotka? Dowiemy się jaka za tym imieniem stoi historia. Przeniesiemy się do szkolnego świata i pochylimy nad małym kotkiem. Gabrysia bardzo chciała by mieć kotka, ale jak to zrobić kiedy pies Azja nie przepada...