Po drugiej stronie życia

- religia
- 2016-01-01
- 2016-01-01
Świadectwo Andrzeja Duffeka o wypadku, pobycie w zaświatach, powrocie do życia i wielkiej mocy modlitwy
Andrzej Duffek to gdański przedsiębiorca, opozycjonista działający w latach osiemdziesiątych w Federacji Młodzieży Walczącej i oddany kibic Lechii Gdańsk. W 2003 roku uległ poważnemu wypadkowi. Mimo sprawnego działania ratowników i lekarzy na blisko dwa miesiące zapadł w śpiączkę, podczas której sztucznie podtrzymywano jego funkcje życiowe. Odbył wówczas podróż, która absolutnie zmieniła jego życie, spojrzenie na ludzi i ten świat.
Książka i dołączony do niej film dokumentalny to jego opowieść o doświadczeniach po tamtej stronie życia, o wielkiej radości nieba, ale także o potwornym dotknięciu piekła. Świadectwo Andrzeja Duffeka to poruszająca lektura o decydującym znaczeniu naszych intencji, wyborów i czynów, o wielkiej sile modlitwy najbliższych i przyjaciół. To także świadectwo o ofierze życia jego brata Tadeusza Duffeka, dzięki któremu Andrzej mógł wrócić do życia na tym świecie.
Oprócz świadectwa samego Andrzeja Duffeka, swoimi przeżyciami związanymi z jego wypadkiem i walką o powrót do życia dzielą się też najbliżsi - żona Andrzeja, jego siostra, przyjaciel oraz ks. Jarosław Wąsowicz, duszpasterz kibiców, wraz z którym Andrzej zrealizował wielkie marzenie i duchowy testament jego brata, Tadeusza - coroczną pielgrzymkę kibiców na Jasną Górę.
Dołączony film DVD: Siła modlitwy, reż. Jarosław Mańka, czas trwania 56 min.
Kup Po drugiej stronie życia w ulubionej księgarni
Oceny książki Po drugiej stronie życia
27 użytkowników ma tytuł Po drugiej stronie życia na półkach głównych- Chcę przeczytać 14
- 2016 1
- Bardzo 1
- Religia 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Po drugiej stronie życia
Autor kilka razy opisuje tymi samymi zdaniami przezycia. Nie wiem po sa te powtorzenia. Natomiast podaję tytuł filmu, który rzeczywiście jest lepszym sposobem przejazd film polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTematyka życia po życiu jest dla mnie niezwykle interesująca. "Po drugiej stronie życia" to zapis przeżyć gdańszczanina Andrzeja Duffeka, który przez 2 miesiące przebywał w stanie śmierci klinicznej. Wrażenie tak naprawdę robi film "Siła modlitwy". Dla mnie świadectwo Andrzeja Duffeka jest najbardziej niesamowitym jakie słyszałam, daje ogromną nadzieję i ogromnie się cieszę, że Andrzej tym świadectwem dzieli się z innymi.
Tematyka życia po życiu jest dla mnie niezwykle interesująca. "Po drugiej stronie życia" to zapis przeżyć gdańszczanina Andrzeja Duffeka, który przez 2 miesiące przebywał w stanie śmierci klinicznej. Wrażenie tak naprawdę robi film "Siła modlitwy". Dla mnie świadectwo Andrzeja Duffeka jest najbardziej niesamowitym jakie słyszałam, daje ogromną nadzieję i ogromnie się...