Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie

Okładka książki Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie autorstwa Joseph Murphy
Joseph Murphy Wydawnictwo: Kos nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2012-01-01
2012-01-01
Rozważając cudowne uzdrowienia Jezusa, opisane w Nowym Testamencie, doktor Joseph Murphy tłumaczy w prosty sposób, jak te same zasady i metody można zastosować w życiu każdego z nas po to, by pokonać fizyczne i mentalne dolegliwości.

Dr Joseph Murphy znany jest na całym świecie jako nauczyciel, wykładowca i autor około czterdziestu książek. Powszechnie uważa się go za najbardziej popularnego autora Nowej Myśli (Martin Larson, New Thought Religion, 1987). Zdobył wykształcenie w zakresie nauk ścisłych (chemia, farmakologia) i religioznawstwa. Posiadł również unikalne doświadczenie w zakresie uzdrawiania. Chętnie pomagał innym, przekazując swoją wiedzę w jasnych i prostych terminach.

Kup Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie

Opinie i dyskusje o książce Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie

Książka o sile pozytywnego myślenia, do której ma zachęcić wiara w Boga.

Książka o sile pozytywnego myślenia, do której ma zachęcić wiara w Boga.

5 gwiazdek za kilka prawd o potędze poswiadomosci, jednak za dużo tu odniesień do religii, schematycznej modlitwy i Biblii. Myślę, że to dobra pozycja tylko dla osób mocno wierzących w Boga i całą otoczkę, a nie w potęgę własnego umysłu i podświadomości.

Jak dla mnie za dużo opowiastek i moralizowania i odwołań do religii. Za mało skupia się autor na podświadomość i przekonaniach by opowiedzieć zwyczajnie te mechanizmy bez całej otoczki.

61 użytkowników ma tytuł Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie na półkach dodatkowych

Joseph Murphy
Joseph Murphy
Pisarz, filozof, nauczyciel, prekursor i krzewiciel myślenia pozytywnego. Urodził się w Ballydehob, County Cork, w Irlandii. Uczył się w Irlandii i Anglii. Jego najważniejsze dzieło, a zarazem najbardziej znane - Potęga podświadomości (The Power of Your Subconscious Mind ),przedstawia w jaki sposób wpływać na swoją podświadomość i używać jej do własnych celów.

Czytelnicy Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie przeczytali również

Umysł niewzruszony. W szkole mistrzów Ryan Holiday
Umysł niewzruszony. W szkole mistrzów
Ryan Holiday
Kolejna książka RH, traktująca o dobrym życiu. Holiday wspaniale opowiada jedną historię rozpisaną na wiele książek. Jak żyć? Jak poprawić swoje życie? Jak je skorygować czy skalibrować? To są fundamentalne pytania. Spodziewamy się łatwych rozwiązań, tzn. takich, które nam obiecają olśniewający efekt bez za dużego nakładu własnego. To tak nie działa. Dlatego nie umiemy schudnąć, nie ogarniamy planu na następny dzień (o ile w ogóle coś planujemy),spóźniamy się a po urlopie jesteśmy jeszcze bardziej zmęczeni niż przed. I tak dalej. Holiday nie psychologizuje, nie powtarza mądrości z instagramowych rolek – memów „bądź dla siebie czuły” albo „kiedyś przyjedzie lepszy czas”. To wszystko zależy od nas i wymaga tylko i aż dyscypliny. Dyscypliny pracy, dyscypliny snu, dyscypliny dnia powszedniego i czasu wolnego. Aby zacząć należy się wyciszyć, znaleźć spokój. Pójść na spacer, odciąć się od szumu. Każda ze wskazówek – rozdziałów bazuje na anegdocie, historii konkretnych ludzi. Holiday nie psychologizuje, nie uprawia hochsztaplerskiej autoterapii lecz zaleca zrobienie użytku z tego co mamy. Pomoże nam to na nowo zrozumieć otoczenie, sens naszych dobrych i bezsens złych działań. To początek do osiągnięcia celów czy marzeń, które ma każdy z nas. A zarazem niewielu z nas chce przyjąć do wiadomości, że droga od ich realizacji zaczyna się od ciszy. I od uporządkowania. Poruszający jest epilog książki w której Holiday pisze o tym, że na swojej posiadłości nie ma dostępu do social mediów. To nieprzypadek, że to wyznanie wieńczy książkę. Stawiam tezę, że czymś co nas podstępnie demoluje to życie online ze wskazaniem na social media. Mijający książkowy rok upłynął mi pod znakiem intensywnej lektury książek poświęconych samorozwojowi i psychologii. Wysłuchałem też wiele godzin podcastów na ww. temat. Na jakichś 10 autorów zapamiętam trzech – dr. Izabelę Kopaniszyn („Antyczłowiek”),dr. Witkowskiego (przede wszystkim za podasty) i Ryana Holidaya. I do tego ostatniego z pewnością będę wracał. Zaczynam ten książkowy rok jak go rozpocząłem – ponowną lekturą książki „Ego to twój wróg”.
Andrzej - awatar Andrzej
6 filarów poczucia własnej wartości Nathaniel Branden
6 filarów poczucia własnej wartości
Nathaniel Branden
Książka z tych życiowych, poruszających swoją zawartością. Autor podzielił książkę na wewnętrzne źródła poczucia wartości oraz zewnętrzne. Nie ukrywam, że te wewnętrzne poruszyły mnie bardziej. Wśród sześciu filarów poczucia wartości wyróżnione zostały: praktyka świadomego życia praktyka samoakceptacji praktyka odpowiedzialności za siebie praktyka asertywności praktyka życia celowego. Słowo praktyka oznacza tu dyscyplinę, sposób regularnego postępowania, sposób bycia. Jako ćwiczenia w budowaniu poczucia własnej wartości autor stosuje metodę dokańczania zdań. Większość z tych zdań ma zwiększyć naszą samo świadomość, albo pobudzić nas samych do samo uzdrowienia, do zmiany sposobu postrzegania siebie. Ciekawe było stwierdzenie autora, że tylko psychoterapeuta, który sam odbudowywał swoje poczucie wartości jest w stanie przeprowadzić innych przez ten proces, którego sam doświadczył i zrozumiał. Nathaniel Branden uświadomił mi w tej książce jak bardzo jesteśmy odpowiedzialni za swoje myśli, budowanie szczęścia, życia i samoświadomości. Czy pozwolimy by czyjaś opinia o nas lub decyzja życiowa miała druzgocący wpływ na nas, nasze samopoczucie, szczęście czy przyszłość? To jak zareagujemy w danym momencie często wypływa z naszego poczucia wartości i samoświadomości. Poczucie własnej wartości musimy znaleźć w sobie a nie szukać go w opiniach innych. Miłość męża czy żony nie sprawi, że sam będę kochać siebie. Autor stwierdza, że nie można mieć za wysokiej samo oceny, tak samo jak nie można być zbyt zdrowym. Zdrowe poczucie własnej wartości ułatwia nam podejmowanie życiowych wyzwań i wychodzenie z życiowych problemów. Osoba o niskiej samoocenie bardziej przeżywa porażki i rzadziej stawia sobie ambitne cele lub wyzwania. Często staje się bierna. Na drodze do odbudowania poczucia własnej wartości staje lenistwo i unikanie dyskomfortu. Wysiłek i niewygoda sprzyjają budowaniu naszej siły i tym samym dobrej opinii o sobie. Ciężko streścić 478 stron wiedzy m.in o asertywności, wyznaczaniu celów, niezależności, moralności, życiu z zasadami, czy braku systemu edukacji, który uczyłby ludzi myślenia a nie przystosowywania się do reguł i otoczenia (zabijania kreatywności). Nie ukrywam, że ta książka w wielu aspektach była o mnie. O moim wewnętrznym dziecku, wiecznie pod krytyką z powodu wyglądu, zamkniętym w sobie, cichym, grzecznym, przynoszącym dobre oceny, ale w środku smutnym, samotnym i nie wychylającym się. Kimś kto nie wierzył, że szczęście jeszcze przyjdzie. Lektura rozwinęła moją samoświadomość. Cytaty: "Jeśli nie zasługuję na miłość jest mi trudniej uwierzyć, że ktoś inny mnie pokocha" "Kto nie kocha samego siebie, nie potrafi pokochać innych"
Ewa - awatar Ewa
oceniła na101 miesiąc temu
Radykalna manifestacja marzeń Colin C. Tipping
Radykalna manifestacja marzeń
Colin C. Tipping
#1620 - „Radykalna manifestacja marzeń” - Colin C. Tipping - Wydawnictwo Medium #90/2025 „Gdy uczymy się nowej ujętności, docenianie stopniowych, niewielkich sukcesów na każdym poziomie jest niezwykle ważne, ponieważ wzmacnia naszą wiarę i poczucie własnej wartości. Pamiętajmy, by intencje formułowane na pierwszym etapie nauki miały duże prawdopodobieństwo spełnienia.” 📖 Radykalna Manifestacja Marzeń ✍️ Colin C. Tipping 🏛️ Wydawnictwo Medium 📚 184 strony 📅 Premiera: 01.01.2011 📂 Kategoria – Nauki Społeczne, Psychologia, Socjologia Colin C. Tipping w „Radykalnej Manifestacji Marzeń” podkreśla znaczenie małych kroków i konsekwentnej pracy nad sobą w procesie osiągania celów. Książka jest pełna praktycznych wskazówek, ćwiczeń i refleksji, które pomagają zbudować pewność siebie oraz wiarę we własne możliwości. Autor uczy, że każda, nawet najmniejsza zmiana, ma znaczenie, a skupienie na realistycznych i osiągalnych celach zwiększa szansę na sukces. To poradnik, który łączy elementy psychologii, samorozwoju i socjologii, pokazując, jak świadomie kształtować życie, by przyciągać pożądane rezultaty. 🌿 Polecam tę książkę każdemu, kto chce nauczyć się skutecznej manifestacji swoich marzeń i rozwijać poczucie własnej wartości. https://www.facebook.com/photo/?fbid=1577143126914756&set=a.782581979704212
Eliza Żywicka - awatar Eliza Żywicka
oceniła na104 miesiące temu
Dar. 12 lekcji, dzięki którym odmienisz swoje życie Edith Eger
Dar. 12 lekcji, dzięki którym odmienisz swoje życie
Edith Eger
Czy można przeżyć niewyobrażalne i zachowac optymizm, pozytywne myslenie i radość życia? Edith Eger jest doskonałym przykładem na to, że tak. Jako 16-letnia dziewczyna trafiła do obozu zagłady w Auschwitz. Już pierwszego dnia straciła tam rodziców. Przeżyła jednak nazistowski piekło, a logoterapia Viktora Frankla, pomogła jej odnaleźć sens i uporać się z traumą. Ale pozytywne nastawienie do życia, zwłaszcza po trudnych doświadczeniach, nie przychodzi samo z siebie. Trzeba je wypracować. W swojej poprzedniej książce zatytułowanej "Wybór" Edith opisywała swoje trudne doświadczenia wojenne i powojenne (recenzja również dostępna na moim profilu). W "Darze" autorka i psychoterapeutka przedstawia 12 najważniejszych rad, które pozwolą każdemu żyć w zgodzie ze sobą i cieszyć się dniem, czerpać radość z codzienności oraz rozwijać swój wewnętrzny potencjał. Edith dzieli się z nami swoim własnym doświadczeniem, doświadczeniem swojej najbliższej rodziny, a także swoich pacjentów. To naprawdę piękna i wartościowa książka ♥️ Co cenne, nie ma w niej etykiet, tak głęboko obecnych w dzisiejszych relacjach poświęconych psychologii. Nie ma tu więc narcyzów, osób z borderline, psychopatów, toksyków. Nie ma tu gaslightingu, people pleasing'u i innych -ingów. Są po prostu ludzie, pełni sprzeczności, często skrzywdzeni, czasami nieumiejący sobie poradzić z tym, co ich spotkało. Oczywiście w opisywanych tu ludzkich historiach zdarzają się również prześladowcy i kaci, ale Edith jest pełna współczucia dla nich, nie nienawiści. Uczy czytelnika, jak zawalczyć o siebie i uczynić swoje życie pełnym, a jednocześnie umieć wybaczać tym, którzy nas skrzywdzili. Co ważne, wybaczenie nie oznacza zgody na krzywdę czy zapomnienie, ale danie sobie i innym przestrzeni na wolność oraz bycie sobą. To zdecydowanie książka warta przeczytania. I to nie tylko raz. Polecam ♥️
Magda Juraszewska - awatar Magda Juraszewska
oceniła na84 dni temu
Efekt placebo. Naukowe dowody na uzdrawiającą moc twojego umysłu Joe Dispenza
Efekt placebo. Naukowe dowody na uzdrawiającą moc twojego umysłu
Joe Dispenza
📚🌟 Rewelacyjna książka do przeczytania! 🌟📚 Dzisiaj chciałbym Wam polecić niezwykłą książkę "Efekt placebo", która nie tylko skupia się na duchowości, ale również dostarcza naukowych dowodów na uzdrawiającą moc naszego umysłu. Autor, Joe Dispenza, zaraża swoim entuzjazmem i pokazuje, że mamy niesamowitą kontrolę nad naszym ciałem i zdrowiem. Książka ta przedstawia rozmaite badania oraz cudowne przypadki, które nie tylko inspirują, ale również skłaniają do refleksji. Choć niektóre z tych informacji mogą być trudne do zweryfikowania, to bez wątpienia warto uwierzyć w potencjał, jaki kryje się w nas samych. Dla miłośników zagadnień związanych z duchowością ta książka jest prawdziwym skarbem. Przystępny i przyjemny język, którym jest napisana, sprawia, że czytanie to czysta przyjemność. Jej konkretność i szczegółowość w połączeniu z perspektywą naukową na medytację, podświadomość i moc umysłu, czynią ją niezwykle wartościowym podręcznikiem do zmiany myślenia i osiągania celów. Joe Dispenza dzieli się swoją osobistą historią, jak po poważnym wypadku zyskał powrót do zdrowia dzięki inteligencji swojego ciała i umysłu. Jego badania nad "spontanicznymi" remisjami i "cudownymi" przypadkami uzdrowień odkrywają przed nami nowe horyzonty. Wskazuje, że kontrola nad własnym zdrowiem i życiem leży w naszych rękach, jeśli tylko nauczymy się wykorzystywać potencjał, który w nas tkwi. "Efekt placebo" to podręcznik pokazujący, jak kontrolować nie tylko nasze ciało, myśli i emocje, ale także nasze otoczenie. Autor podpowiada, że jako ludzie posiadamy ogromny wpływ na nasze otoczenie i możemy je kreować w stopniu, o jakim większość z nas nie zdaje sobie sprawy. Osobiście przetestowałem zawarte w książce techniki i osiągnąłem niesamowite wyniki. Pozbyłem się problemów z zatokami, alergii oraz przewlekłej pokrzywki, która do tej pory utrudniała mi życie. Odkąd stosuję nauki Dispenzy, nie miałem potrzeby zażywania leków ani odwiedzenia lekarza z powodu choroby. Nie chciałbym zbyt wiele Wam zdradzać, ale ta książka dotyka także poprawy kondycji psychicznej i wyzwolenia się od stresu oraz negatywnych emocji. Wszystko to sprawiło, że poczułem prawdziwy przełom w swoim życiu. Niektórzy mogą być sceptyczni, ale warto dać tej książce szansę. Serdecznie polecam Wam "Efekt placebo" oraz kanał YouTube Joe Dispenzy, gdzie znajdziecie setki świadectw zwykłych ludzi, którzy dzięki jego metodzie osiągnęli zdumiewające wyniki, niezgodne z zachodnią medycyną. To właśnie tam znalazłem wiele cennych wskazówek dotyczących medytacji, które osobiście uważam za niezwykle wartościowe. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do tej książki. Dajcie znać, czy sięgniecie po nią i podzielcie się swoimi wrażeniami! 🙌🧠 #EfektPlacebo #JoeDispenza #Zdrowie #MocUmysłu #KontrolaNadZyciem #Medytacja #Inspiacja #CzytanieKsiążek
Patryk_k - awatar Patryk_k

Cytaty z książki Potęga uzdrawiania Myśli kształtują życie