Artykuły„Kawa z Mistrzem Zbrodni” – wygraj spotkanie z Wojciechem Chmielarzem z okazji Światowego Dnia Książki
LubimyCzytać1
Artykuły"Przejścia. Którędy do miłości" Natalii de Barbaro. Mamy dla Was 40 egzemplarzy książki!
LubimyCzytać2
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać442
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej.

- L'aiguille creuse
- 1989-01-01
- 1989-01-01
Podczas włamania do Zamku d'Ambrumesy ginie sekretarz hrabiego de Gesvres - Daval. W trakcie ucieczki napastników jeden z nich zostaje postrzelony, jednak żywego ani martwego nie udaje się odnaleźć, mimo iż wszystkie drogi ucieczki były obstawione. Co się stało z rannym? Gdzie się ukrył? Kim był? Dlaczego hrabia twierdzi, że nic z zamku nie zginęło, mimo iż mieszkańcy zamku widzieli jak włamywacze wynoszą duże łupy? Co łączy to włamanie z tajemniczą Wydrążoną Igłą? Czy Arsen Lupin miał coś wspólnego z tą sprawą? Jakie jeszcze rewelacje będą odrywać bohaterowie?
Wyjaśnień dostarczy młody, zdolny i bardzo bystry słuchacz liceum Jansona de Sailly - Izydor Beautelet.
Kup Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej. w ulubionej księgarnii
Oceny książki Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej.
131 użytkowników ma tytuł Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej. na półkach głównych- Przeczytane 93
- Kryminał 4
- 2021 2
- Kryminały 2
- Ebook 1
- 2018 1
- Wczesna młodość 1
Tagi i tematy do książki Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej.

Cytaty z książki Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej.
[...] i ludzie mówią, że życie jest blade! Życie jest wspaniałe, tylko trzeba umieć żyć...

OPINIE i DYSKUSJE o książce Arsen Lupin. Zbrodnia w zamku. Tajemnica królowej.
Czytałem tłumaczenie z lat 20 (w sumie nie wiem czy jest inne). Ma to swoje plusy, bo język jest inny i ta unikalność mnie się podoba. Z drugiej strony akcja nie jest porywająca, co też jest chyba winą użytego języka. Taki mały paradoks.
Aha, ciekawy wątek historyczny. Tak to się powinno robić!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAha, ciekawy wątek historyczny. Tak to się powinno robić!
Ciekawa fabuła, częste zwroty akcji, szybko się czyta. Polecam tym, którzy lubią opowieści detektywistyczne i trzymające w napięciu. Na pewno sięgnę po inną pozycję tego autora-wciągnęła mnie historia Arsena Lupina.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już moje drugie podejście do Łupina i chyba jednak się nie polubimy. Za bardzo to wszystko naciągane dla mnie...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytało się całkiem sympatycznie, problem w tym, że niewiele pamiętam :)
Czytało się całkiem sympatycznie, problem w tym, że niewiele pamiętam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toArsen Lupin znany jest chyba wszystkim. Dżentelmen-włamywacz to postać stworzona jako przeciwwaga dla genialnych literackich detektywów, tropiących zbrodnię z maestrią i wprawą, przede wszystkim dla Sherlocka Holmesa. Przygody tego przestępcy są na pewno malownicze i tajemnicze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoje pierwsze podejście do Lupina i jakoś mało go tam. Sama fabuła nie najgorsza, choć spodziewałam się czegoś dużo lepszego.
Więcej:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWięcej:
Klasy kryminału z legendarnym złodziejem w roli gółwnej
Klasy kryminału z legendarnym złodziejem w roli gółwnej
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz o Arsenie Lupinie usłyszałam jako dziecko i postanowiłam kiedyś przeczytać opis jego słynnych przygód i kradzieży. A trzeba przyznać, że jest to mężczyzna nad wyraz przebiegły (potrafi podszyć się pod każdą osobę). Bardzo rozśmieszyło mnie, że najgroźniejszy rywal Lupina nazywa się Herlock Sholmes (oczywiście jest to detektyw). Powieść bardzo ciekawa i śmiało polecam ją do przeczytania.
Pierwszy raz o Arsenie Lupinie usłyszałam jako dziecko i postanowiłam kiedyś przeczytać opis jego słynnych przygód i kradzieży. A trzeba przyznać, że jest to mężczyzna nad wyraz przebiegły (potrafi podszyć się pod każdą osobę). Bardzo rozśmieszyło mnie, że najgroźniejszy rywal Lupina nazywa się Herlock Sholmes (oczywiście jest to detektyw). Powieść bardzo ciekawa i śmiało...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobry stary kryminał.
Dobry stary kryminał.