ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać436
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać16
LubimyCzytać13
Rush Too Far

- Rosemary Beach (tom 4)
- Rush Too Far
- 2014-05-06
- 2014-05-06
- angielski
Fallen Too Far was Blaire's story. Now it's time for Rush to share his side.
Everyone in Rosemary Beach thinks they know how Rush Finlay and Blaire Wynn fell in love. But Rush is back to tell his side of the story...
Rush has earned every bit of his bad-boy reputation. The three-story beach house, luxury car, and line of girls begging for time between his sheets are the envy of every guy in Rosemary Beach, and Rush handles it all with the laid-back cool of a rock star’s son. All he needs are his best friend, Grant, and his sister, Nan.
Until Blaire Wynn drives into town in her beat-up pickup truck with a pistol under her seat. The Alabama farm girl instantly captures Rush’s attention once he discovers that the angelic beauty is his new stepsister, but he vows to keep his distance. Even if she needs his help. Even if he craves her.
Because Rush knows why Blaire is all alone in the world, forced to ask for help from the father who abandoned her three years ago. And he knows if he gets too close it will destroy Nan, who has a secret connection to Blaire.
He has every reason in the world to stay away from her. Find out why he doesn’t.
Kup Rush Too Far w ulubionej księgarnii
Rush Too Far
Historia, którą już poznaliśmy we wcześniejszych częściach, ale tym razem widziana męskimi oczami. Książki nie można zatem ocenić w kategoriach – ciekawsza lub mniej ciekawa niż poprzednie części, gdyż przebieg wydarzeń jest już dobrze znany. Niemniej jednak warto po nią sięgnąć, aby odkryć co tak naprawdę kryło się za niektórymi działaniami podejmowanymi przez Rusha. Historię opowiedzianą z perspektywy Rusha czytałam po dość długim czasie od zapoznania się z historią opisywaną przez Blaire, także z całą pewnością się nie wynudziłam. Polecam i sięgam kolejną, tym razem pora na Woodsa Kerringtona :)
Oceny książki Rush Too Far
3323 użytkowników ma tytuł Rush Too Far na półkach głównych- Przeczytane 2 192
- Chcę przeczytać 1 107
- E-book 23
- Romans 19
- Ebook 17
- 2018 15

Cytaty z książki Rush Too Far
Kiedy człowiek otrzymuje w prezencie kawałek nieba, nie może o tym po prostu zapomnieć.
Jako dziecko zastanawiałem się czy anioły były prawdziwe. Miałem wtedy dziesięć lat, ale postanowiłem, że nie były. To wszystko bzdury. Teraz zdałem sobie sprawę, że byłem w błędzie. Blaire była moim aniołem.
Rozwiń ZwińZazdrość była bolesna, a nigdy wcześniej jej nie doświadczałem. Ale, cholera, kiedy już cię dopadnie, wtedy ją czujesz. I dobrze wiesz, co to za uczucie.
Zazdrość była bolesna, a nigdy wcześniej jej nie doświadczałem. Ale, cholera, kiedy już cię dopadnie, wtedy ją czujesz. I dobrz...
Rozwiń Zwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rush Too Far
Ciekawy pomysł ze spojrzeniem na sytuację od strony Rusha. Wciągająca książka. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJuż po raz kolejny przeczytałam książkę autorstwa Abbi Glines pod tytułem „Jesteś za daleko”. Co prawda powracamy do pierwszej części z tym, że poznajemy całą historię praktycznie od nowa. Bo wszystko opisywane jest z perspektywy Rusha. Co w pewien sposób daje możliwość poznania wszelkich emocji głównego męskiego bohatera.
Muszę przyznać z ręką na sercu, że tą część Rosemary Beach czytało mi się najgorzej w porównaniu do swoich poprzedniczek. Bo zapoznanie się z treścią „Jesteś za daleko” zajęło mi prawie dwa tygodnie. Ale w sumie fajnie było poznać całą historię z perspektywy Rusha. Jednakże nie zafascynowała mnie tak jak to było przy pierwszej i kolejnych książkach.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę przyznać z ręką na sercu, że tą część...
"Jesteś za daleko" nie wnosi zupełnie nic nowego do tej historii, ale mimo to dobrze się bawiłam czytając tę książkę. Szczerze mówiąc, była nawet odrobinę lepsza od pierwszego tomu z perspektywy Blaire, jednak tej serii nic by nie ubyło, gdyby ta pozycja nigdy nie powstała. Nie żałuję jednak jej przeczytania, ponieważ była to przyjemna lektura, która pozwalała spojrzeć nam na historię Blaire i Rusha od innej strony, choć ostatecznie nie ma dużego znaczenia na tle całej serii. Świetna książka dla fanów Rosemary Beach, reszta spokojnie może ją sobie odpuścić.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie mogę złego słowa powiedzieć nacałą serię Rosemary Beach.polecam całość...
Nie mogę złego słowa powiedzieć nacałą serię Rosemary Beach.polecam całość...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria spotkania i miłości Rusha i Blaire. Czyli to, co znamy z poprzednich części, ale tym razem z punktu widzenia Rusha.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo, bardzo mi się podobała, dużo lepsza niż pierwsza część (O krok za daleko),bardzo dobrze się czytało tą samą historię z męskiego punktu widzenia a może jeszcze lepiej, nie jest tak banalna jak część pierwsza
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiłość Rusha i Blaire z męskiej perspektywy.
Blaire jest młoda, niedoświadczona i delikatna, może polegać tylko na sobie. Nie ma na świecie nikogo bliskiego. Przyjeżdżając do nowego miasta, liczy na pomoc ojca, którego nie widziała wiele lat. Zamiast ojca spotyka niebezpiecznie przystojnego Rusha...
Choć mężczyzna wie, że powinien trzymać się z daleka od tej dziewczyny, nie potrafi zapanować nad swoimi pragnieniami. Między nim i Blaire wybucha namiętność, która powoduje, że na całym świecie liczy się tylko ich miłość. Niestety Blaire spotyka kolejne rozczarowanie.
Czy Rush pokaże swoją prawdziwą twarz? Czy pokona przeciwności losu, aby zdobyć miłość Blaire?
Miłość Rusha i Blaire z męskiej perspektywy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRush zasłużył sobie na miano " złego chłopca ". Ma wszystko to, czego zapragnie - dom na plaży, luksusowy samochód i grupę dziewczyn, które oddałyby wszystko za choćby jeden romantyczny wieczór z nim. Młody, przystojny i bogaty syn gwiazdy rocka korzysta z tego pełnymi garściami.
Blaire jest młoda, niedoświadczona i delikatna,...
Z racji drobnej pomyłki przeczytałam tą część serii jako pierwszą.
Mnie osobiście książka bardzo wciągnęła.
Zakończenie pozostawia niedosyt, tak że nie można doczekać się kolejnej części. Bardzo mi się podoba. Wiele się dzieje.
Polecam
Z racji drobnej pomyłki przeczytałam tą część serii jako pierwszą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMnie osobiście książka bardzo wciągnęła.
Polecam
Jesteś za daleko to czwarta juz cześć z cyklu Rosemary Beach.Troszkę się zawiodłam myślałam ze bedzie to dalszy ciąg histori z zycia Blaire i Rusha.A tu niestety powtórka tego co juz czytałam tylko widziana oczami Rusha.
Jak dla mnie nie wniosła nic nowego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie nie wniosła nic nowego.
Po przeczytaniu tego tomu historia jest kompletna.
Rush musi stawić czoła swym ambiwalentnym uczuciom. Gdy na progu jego domu staje dziewczyna w potrzebie, dokładnie ta dziewczyna, która od wielu lat jest wrogiem jego siostry, jego rodziny, co powinien zrobić? Czy pomoc Blaire stanie się dla niego wybawieniem czy przysporzy mu tylko więcej kłopotów? Ale jak mógłby odmówić jej pomocy, gdy jest tak szczera i niewinna, a przede wszystkim bezbronna?
Jeśli czytaliście pierwszą część serii to wiecie jak się skończy ta historia, ale medal zawsze ma dwie strony i często lepiej poznać je obie, by mieć pełen obraz sytuacji.
Po przeczytaniu tego tomu historia jest kompletna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRush musi stawić czoła swym ambiwalentnym uczuciom. Gdy na progu jego domu staje dziewczyna w potrzebie, dokładnie ta dziewczyna, która od wielu lat jest wrogiem jego siostry, jego rodziny, co powinien zrobić? Czy pomoc Blaire stanie się dla niego wybawieniem czy przysporzy mu tylko więcej kłopotów? Ale jak mógłby odmówić...