Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia

Okładka książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia autora Martha Sears, Robert Sears, William Sears, 9788362829248
Okładka książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia
William SearsMartha Sears Wydawnictwo: Mamania Seria: Sears. Biblioteka rodzica poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
Sears. Biblioteka rodzica
The Baby Book: Everything You Need to Know About Your Baby from Birth to Age Two
2013-01-01
2013-01-01
Agata Sylwestrzak-Wszelaki, Matylda Szewczyk

Kup Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia

Przed zakupem nie spojrzałam na spis treści i trochę to nie jest to, czego się spodziewałam. Tytuł zasugerował mi trochę, że będzie to opis rozwoju dziecka od narodzin aż do 2 roku życia. Krok po kroku, miesiac po miesiącu. Także na wstępie rozczarowanie, ale ogólnie jest to książka peeeełna wiedzy. Niestety jednak są to zalecenia amerykańskie. Niektóre u nas już od dawna nie są praktykowane. Z tego co wiem, noszenie w chustach przodem do świata nie jest polecane. Tak samo chusty do karmienia, w których dziecię łatwo może się udusić. Cały ten rozdział nie respektuje zaleceń, z którymi do tej pory się spotkałam. Nie podobało mi się też sadzanie dzieci, ciągnięcie za rączki, prowadzenie maluszków. Z tego co wiem, może to poważnie zaszkodzić dziecku. A jak przeczytałam o łapaniu noworodka za bioderka do góry nogami i robieniu mu wahadełka... Przerażające. Po tego typu radach troszkę z dystansem podchodziłam do innych treści. Ale samo bliskościowe podejście do dzieci jak najbardziej na plus. Cieszę się, że lekarze mający takie podejście piszą na ten temat książki. To ważne, by rodzice mieli w nich wsparcie :)

uwielbiam tę książkę ! sięgałam do niej wiele razy i zawsze dawała trafne odpowiedzi na moje pytania

Świetne, rzetelne źródło informacji o rozwoju i opiece nad małym dzieckiem. Tematy omówione bardzo szczegółowo i zgodnie z obecną wiedzą medyczną. Bardzo polecam.

291 użytkowników ma tytuł Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia

Cytaty z książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia

Dodaj cytat z książki Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia