Amway: polskie szczęście w amerykańskim stylu

16 str. 16 min.
- religia
- 1995-01-01
- 1995-01-01
- 16 min.
„Przez dwa lata byliśmy z mężem aktywnymi dystrybutorami firmy Amway. Oboje mamy wyższe wykształcenie, jesteśmy pracownikami „budżetówki”. Zbudowaliśmy sieć około 200 osób, doszliśmy do poziomu 15% i w okresie bardzo aktywnej pracy, pomimo sukcesów, zdecydowaliśmy się wycofać z Amway. Dlaczego? Bo doświadczyliśmy na sobie tego, jak tworzy się nowego człowieka, jak zmienia się świadomość, jak uczy się innych tego, co w końcu prowadzi do zniewolenia przez system Amwaya.
Wielu z naszych przyjaciół i znajomych nadal pozostało w Amway i do dziś nie rozumieją dlaczego odeszliśmy. Chyba nikt nie rozumiał naszych argumentów. System Amwaya jest tak przemyślenie skonstruowany, że nie można im nic udowodnić.”
Kup Amway: polskie szczęście w amerykańskim stylu w ulubionej księgarni
Oceny książki Amway: polskie szczęście w amerykańskim stylu
14 użytkowników ma tytuł Amway: polskie szczęście w amerykańskim stylu na półkach głównych- Chcę przeczytać 10
- 2013 1
- Stoi na półce 1
- Nie posiadam 1
- PDF 1
- Popularnonaukowe, na faktach 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Amway: polskie szczęście w amerykańskim stylu
Dobra, krótka i treściwa książeczka dla ludzi ciekawych, czym jest network marketing i jak działa. Autor treściwie opisuje schemat działania organizacji i przedstawia zagrożenia jakie z nich płyną, opierając się głównie na historii Amway'a. Z ważniejszych kwesti wymienię uzależnienie ekonomiczne czy manipulacyjną metodą przekonywania.
Warto się z nią zapoznać dla samego wyrobienia sobie zdania, na ten wciąż aktualny temat.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWarto się z nią zapoznać dla samego...