Błękitny młoteczek

Okładka książki Błękitny młoteczek autora Ross Macdonald, 8307000467
Okładka książki Błękitny młoteczek
Ross Macdonald Wydawnictwo: Czytelnik Cykl: Lew Archer (tom 18) Seria: Seria z Jamnikiem kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Lew Archer (tom 18)
Seria z Jamnikiem
Blue Hammer
1980-01-01
1980-01-01
Michał Ronikier

Kup Błękitny młoteczek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Błękitny młoteczek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Błękitny młoteczek

Całkiem fajna, choć jeśli rozpiszecie na kartce poszczególnych bohaterów względem pojawiających się w książce dat, wieku, czy informacji o długości pobytu w poszczególnych miejscach, to całą intrygę odkryjecie po 30-40% stronach.

Zaczyna się niewinnie- od zaginionego obrazu zaginionego malarza. A potem szybko akcja nabiera tempa i na podstawie wielu zapętlonych zdarzeń i informacji Lew Archer musi odgadnąć jaki obraz widnieje na właściwej stronie gobelinu.. Zaś ludzie, których przesłuchuje mocno mu to utrudniają. To typowy kryminał detektywistyczny z dużą ilością wątków, komplikacji, tajemnic i fałszerstw .I jak zwykle Archer nie daje się zwieść pozorom a jego zmysł obserwacyjny i przenikanie psychologicznych barier pomaga rozwiązać tę niewiarygodnie pogmatwaną łamigłówkę. A największą zaletą stylu autora jest dla mnie właśnie sposób w jaki Archer rozmawia z ludźmi.

Karkołomnie akrobatycznie skomplikowana fabuła. Musiałam sobie rozpisać na kartce kto jest kim, jakie ma powiązania i co zrobił, żeby z ulgą stwierdzić, że jednak wszystko jest logiczne i spójne. Ale tak skomplikowane, ze możliwe tylko w powieści.
Historia intryguje, co rusz coś się dzieje nowego, co posuwa akcję do przodu.
Słuchałam z dużym zainteresowaniem. Lektor Wojciech Adamczyk fantastycznie czyta – każdej postaci dając inny charakterystyczny głos.

Historia intryguje, co rusz coś się dzieje nowego, co posuwa akcję do przodu.
Słuchałam z dużym zainteresowaniem. Lektor...

227 użytkowników ma tytuł Błękitny młoteczek na półkach głównych
54 użytkowników ma tytuł Błękitny młoteczek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Błękitny młoteczek

Cytaty z książki Błękitny młoteczek

Ross Macdonald Błękitny młoteczek Zobacz więcej