Listy do Lwa
Listy do Lwa to książka niezwykła! Przenikają się w niej afrykańskie zwyczaje i zabobony, świat paryskich kloszardów i tajemnicza, zagubiona w czasie Galicja. Pełno w niej egzotycznych, dziwacznych postaci: stary mędrzec-pijaczyna Arthur, stuknięty kapitan Klepp, ojciec Topinambours, dobroduszny dziwak hrabia Ujejski - i oczywiście Karomenya, główny bohater, który prowadzi nas przez wszystkie przygody tej książki: polowanie na węże, wyrzucanie diabła, podróż do stolicy świata, ratowanie rudego kota czy straszenie przekupek na galicyjskim targowisku.
Kup Listy do Lwa w ulubionej księgarni
- 2015 1
- WB 3 1
- Kupione-2019 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Listy do Lwa
Jeśli ktoś szuka prawdziwie wartościowej literatury duchowej to o. Michał Zioło jest idealny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo prostu nie polecam .... Treść tej książki mógłbym ująć w określenie zawile subiektywnego rozwodzenia nad wieloma mało znaczącymi wątkami tejże fabuły.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie to książka jest nudna,ciężka i męcząca nawet zdania są rozciągnięte i w ogóle jest strasznie filozoficzna.