Listy do Lwa

978-83-7033-649-3

Kup Listy do Lwa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Listy do Lwa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Listy do Lwa

Jeśli ktoś szuka prawdziwie wartościowej literatury duchowej to o. Michał Zioło jest idealny.

Po prostu nie polecam .... Treść tej książki mógłbym ująć w określenie zawile subiektywnego rozwodzenia nad wieloma mało znaczącymi wątkami tejże fabuły.

Jak dla mnie to książka jest nudna,ciężka i męcząca nawet zdania są rozciągnięte i w ogóle jest strasznie filozoficzna.

18 użytkowników ma tytuł Listy do Lwa na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Listy do Lwa na półkach dodatkowych

Okładka książki Po co światu mnich? Roman Bielecki OP, Katarzyna Kolska, Michał Zioło OCSO
Po co światu mnich? Roman Bielecki OP, Katarzyna Kolska, Michał Zioło OCSO
Okładka książki Wigilia profesora Norki Michał Zioło OCSO, Jarosław Zioło OP
Wigilia profesora Norki Michał Zioło OCSO, Jarosław Zioło OP
Okładka książki Kropki i kreski Wojciech Prus OP, Michał Zioło OCSO
Kropki i kreski Wojciech Prus OP, Michał Zioło OCSO
Michał Zioło OCSO
Michał Zioło OCSO
Urodził się w Tarnobrzegu w 1961 roku. W roku 1980 wstąpił do dominikanów. Jako duszpasterz akademicki w Gdańsku założył Fundację "Dom na Skraju" działającą na rzecz dzieci z rozbitych rodzin, prowadził Bank Otwartych Serc - akcję pomocy dla najuboższych. W roku 1995 przeszedł do zakonu trapistów. Przebywał w Maroku, Algierze i Kamerunie. Obecnie mieszka w opactwie Notre Dame d’Aiguebelle w południowej Francji. Publikował m.in. w "Tygodniku Powszechnym", "W drodze", "Znaku". Wydał: Inne sprawy; Wiersze; Pchle nutki; Bobry Pana Boga; Mamo, mamo, ile kroków mi darujesz?; Lekarstwo życia; Jedyne znane zdjęcie Boga; Liście, listki, listy. We Francji opublikował także trzy książki dla dzieci niewidomych z własnymi, wykonanymi ręcznie ilustracjami do odczytywania przez dotyk.

Cytaty z książki Listy do Lwa

Dodaj cytat z książki Listy do Lwa