Polscy zamachowcy. Droga do wolności
W okresie zaborów narodził się w Polsce szczególny typ bojownika o niepodległość, który szedł do walki w pojedynkę albo z garstką współtowarzyszy, uzbrojony w sztylet, rewolwer lub bombę. Człowiek taki próbował rozpalić żagiew buntu, gdy większość społeczeństwa pogrążona była w stagnacji. Dbał o to, aby ci, których zadaniem było zwalczać bunt, nie mieli błogiej świadomości, że jedynie oni są uzbrojeni, że mogą czynić, co zechcą, i nic im za to nie grozi.
Kup Polscy zamachowcy. Droga do wolności w ulubionej księgarni
Oceny książki Polscy zamachowcy. Droga do wolności
46 użytkowników ma tytuł Polscy zamachowcy. Droga do wolności na półkach głównych- Chcę przeczytać 26
- Ideolo 1
- Było warto. 1
- Literatura faktu 1
- Spokój ducha mąci. 1
- Historia i kultura 1
- Popularnonaukowe i poradniki 1
- Społeczeństwo 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Polscy zamachowcy. Droga do wolności
Świetnie napisana książka. Czyta się niczym powieść sensacyjna, chociaż to teksty oparte na materiałach historycznych oraz opisy prawdziwych wydarzeń. Od czasów Powstania Styczniowego i sztyletników, przez rewolucję 1905 roku po II Wojnę Światową. W Polskiej historii było wielu wybitnych terrorystów i... nie ma co się tego wstydzić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawe spojrzenie na historię Polski. Książka napisana łatwym językiem. Wciąga jak dobra powieść.