Kiedy umiera anioł
"Kiedy umiera anioł" to zbiór wierszy Jerzego Andrzeja Masłowskiego - poety, autora tekstów piosenek, prozaika.
Wiersze Jerzego Andrzeja Masłowskiego to magiczne obrazki, pełne niecodziennych postaci, niezwykłych skojarzeń i zaskakujących puent. Pełno tu nastrojowych opowieści o spełnionej - ale częściej - niespełnionej miłości, o samotności, o szaleństwie... Wiersze często odwołują się do dzieciństwa i są podróżą do innych światów. To pozycja dla niepoprawnych, całkowicie pogubionych romantyków wiecznie stojących na rozstajach życiowych dróg lub zepchniętych na krawędź życia. Utwory pisane są pięknym językiem, tradycyjne w formie.
Do płyty dołączona jest płyta CD z piosenkami J.A. Masłowskiego, które śpiewają znani polscy artyści.
MOJA MODLITWA (fragment)
Może się trochę spóźniłem
może zabrakło mi szczęścia
może złe czasy wybrałem
i dla mnie nie ma tu miejsca?
Może w tej ślepej loterii
losy pechowe zostały
może - co lepsze - już dawno
między szczęściarzy rozdałeś...
Kup Kiedy umiera anioł w ulubionej księgarni
Oceny książki Kiedy umiera anioł
13 użytkowników ma tytuł Kiedy umiera anioł na półkach głównych- Chcę przeczytać 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedy umiera anioł