Muszkieter

Okładka książki Muszkieter autora Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski, 8322205961
Okładka książki Muszkieter
Arkadij HajtAleksandr Kurlandski Wydawnictwo: Wydawnictwo Lubelskie Seria: Czekaj, ja ci pokażę! literatura dziecięca
16 str. 16 min.

11 użytkowników ma tytuł Muszkieter na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Muszkieter na półkach dodatkowych

Okładka książki Czekaj, Ja Ci pokażę ! Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Czekaj, Ja Ci pokażę ! Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i zając. Strach na wróble. Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Wilk i zając. Strach na wróble. Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i zając O, sole mio!... Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Wilk i zając O, sole mio!... Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i Zając. Bajeczki dla synka i córeczki Arkadij Hajt, F. Kamow, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i zając. Mistrz sportu Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Wilk i zając. Mistrz sportu Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i Zając. Ja ci jeszcze pokażę! Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Wilk i Zając. Ja ci jeszcze pokażę! Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski
Okładka książki Wilk i Zając. Największe przygody Arkadij Hajt, Aleksandr Kurlandski, Małgorzata Sikorska-Miszczuk
Aleksandr Kurlandski
Aleksandr Kurlandski
Rosyjski pisarz i scenarzysta filmowy żydowskiego pochodzenia. Rodowity moskwianin. Absolwent Moskiewskiego Instytutu Inżynieryjno-Budowlanego im. W. Kujbyszewa (Московский инженерно-строительный институт им. В. В. Куйбышева). Napisał dwie książki dla dorosłego czytelnika ("Trzynasta nóżka Busza" i "Tajny bunkier kremlowski"),ale znany jest przede wszystkim jako scenarzysta kultowego serialu animowanego produkcji ZSRR pt. "Wilk i Zając" ("Ну, погоди!"). Współtworzył także inne seriale dla dzieci, m.in. "Возвращение блудного попугая" i "Великолепного Гошу". Napisał powieść dla najmłodszych pod tytułem "А нас и здесь неплохо кормят!". Odznaczony Medalem dla Zasłużonego Twórcy Federacji Rosyjskiej. Aleksandr Kurlandski żył 82 lata. Żona: Inessa Czukowskaja (do 21.12.2020, jego śmierć).

Cytaty z książki Muszkieter

Dodaj cytat z książki Muszkieter