Zabójcza fala

Okładka książki Zabójcza fala autora Lincoln Child, Douglas Preston, 9788361299707
Okładka książki Zabójcza fala
Douglas PrestonLincoln Child Wydawnictwo: G+J kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Riptide
2010-04-07
2010-04-07
Robert P. Lipski

Kup Zabójcza fala w ulubionej księgarnii

Zabójcza fala

Oceny książki Zabójcza fala

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabójcza fala

Nie wciągnęła mnie.

Nie wciągnęła mnie.

Trzeba przyznać bez bicia, że to kawał solidnej , przygodowej powieści . Zabójcza fala to historia opisująca historię prób wydobycia największego skarbu piratów. Na jednej z wysepek u wybrzeży stanu Maine został ukryty wielki skarb piratów. Przez ostatnie trzysta lat poszukiwaczy spotykała tylko śmierć. Dzisiejsze czasy i postęp technologiczny przysyłają na wyspę kolejną grupę śmiałków. Czy ten skarb chroni klątwa czy też geniusz siedemnastowiecznego architekta, twórcy skarbca .
Ciekawa, lekka powieść .

czekałam aż się rozkręci i wciągnie ... nie doczekałam się. Słaba zupełnie nie trzymająca w napięciu.

721 użytkowników ma tytuł Zabójcza fala na półkach głównych
173 użytkowników ma tytuł Zabójcza fala na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zabójcza fala

Okładka książki Paradox Aletheia Preston, Douglas Preston
Paradox Aletheia Preston, Douglas Preston
Okładka książki Pendergast: The Beginning Lincoln Child, Douglas Preston
Pendergast: The Beginning Lincoln Child, Douglas Preston
Okładka książki Badlands Lincoln Child, Douglas Preston
Badlands Lincoln Child, Douglas Preston
Okładka książki Angel of Vengeance Lincoln Child, Douglas Preston
Angel of Vengeance Lincoln Child, Douglas Preston
Okładka książki Czternaście nocy Charlie Jane Anders, Margaret Atwood, Angie Cruz, Sylvia June Day, Dave Eggers, John Grisham, Celeste Ng, Douglas Preston, Nafissa Thompson-Spires, Scott Turow
Okładka książki Diabelska góra Lincoln Child, Douglas Preston
Diabelska góra Lincoln Child, Douglas Preston
Douglas Preston
Douglas Preston
Amerykański pisarz, twórca techno thrillerów i horrorów, pisanych głównie z Lincolnem Childem. Karierę pisarza zaczął w Amerykańskim Muzeum Historii Naturalnej w Nowym Jorku. Samodzielnie napisał kilka powieści, a także książki z gatunku literatury faktu, dotyczące m.in. historii południowo-zachodnich stanów USA. Preston pisuje dla czasopism: „Smithsonian”, „The Atlantic Monthly” i „The New Yorker”.

Thriller. Antologia opowiadań sensacyjnych mistrzów gatunku James Patterson
Thriller. Antologia opowiadań sensacyjnych mistrzów gatunku
James Patterson Denise Hamilton Douglas Preston Lincoln Child Steve Berry Michael Palmer Lee Child Eric van Lustbader Heather Graham James Grippando Christopher Reich Brad Thor Alex Kava Gayle Lynds David Morrell Katherine Neville M. J. Rose David Liss James Siegel F. Paul Wilson Robert Liparulo Christopher Rice James Rollins Gregg Hurwitz Grant Blackwood John Lescroart Michael Collins Joseph Andrew Konrath Daniel Palmer Chris Mooney David Dun Ted Bell M. Diane Vogt Raelynn Hillhouse
Jak w każdym zbiorze opowiadań trafiają się lepsze i gorsze. Tych lepszych było, niestety, trochę mniej. Brakowało mi urozmaicenia pod względem tematyki. Zbyt dużo, jak na mój gust, było opowiadań o tajnych agentach, KGB i misjach wojskowych. Thriller to pojęcie szerokie i spodziewałam się większej różnorodności. Znalazłam tam jednak kilka perełek, które przypadły mi do gustu. Były dobrze napisane, treściwe, z elementem zaskoczenia na końcu. Generalnie zazwyczaj wybieram długie powieści, aniżeli krótkie formy, ale od czasu do czasu lubię sięgnąć też po zbiory opowiadań, choć trudno trafić na taki, w którym wszystkie opowiadania są na tym samym, wysokim poziomie. W przypadku tej książki też tak było, ale uważam, że warto po nią sięgnąć choćby ze względu na takie opowiadania jak "Twarz w oknie" Heather Graham, "Oszpecona" Michaela Palmera, "Portal" M.J. Rose, a nade wszystko "Empatia" Jamesa Siegela, która jest najlepszym opowiadaniem w tej antologii.
Paprotkowa - awatar Paprotkowa
oceniła na67 lat temu