Love Story Called Life – Wedding

- interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
- e-book
- 2025-10-09
- 2025-10-09
Komiks „Love Story Called Life – wedding” to nie tylko zapis doświadczeń Jacka i Oliwera, ale także przewodnik prawny dla osób, które chcą zalegalizować swój związek. Szczególną uwagę poświęcono procedurom zawierania małżeństwa za granicą. Czytelnicy znajdą tu odpowiedzi na pytania: gdzie można wziąć ślub, jak wyglądają procedury administracyjne i jakie konsekwencje niesie to po powrocie do Polski.
Zawarte w komiksie informacje są praktyczne i dostosowane do realiów osób, które stają przed trudnymi wyborami. To także forma wsparcia psychicznego, bo – jak podkreślają autorzy – „miłość zasługuje na równość. A wiedza to realna siła.”
Kup Love Story Called Life – Wedding w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Love Story Called Life – Wedding
Druga książka, można powiedzieć kontynuacja lub dodatek do książki pierwszej "Love Story Called Life". Tutaj również mamy dużą wiedzę na temat prawnych sytuacji w naszym kraju, jednak skupioną w dużej mierze na krajach zagranicznych gdzie pary jednopłciowe mogą legalnie wziąć ślub i będzie on tam miał pełnię praw.
Ciekawa książka szczególnie dla osób które planują ślub z swoją drugą połówką, za granicą czy symboliczny w Polsce, wszystko w jednym miejscu podane, jakie dokumenty są potrzebne, wzory wniosków. Myślę, że gdyby tyczyło się to mnie to byłabym wdzięczna za taki poradnik. Jednak nawet dla osoby której się ten temat nie tyczy książka była interesująca i myślę, że dla wielu osób które interesują tematy LGBT też będzie to przyjemna książka.
Szata graficzna dalej utrzymana jak w części pierwszej, czyta się to z ogromną przyjemnością i szybkością. Jedną taką książkę można przeczytać w dzień, dużo informacji ale wszystko na temat. A na drobne błędy w korekcie można przymknąć oko. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka szczególnie dla osób które planują ślub z...