Gdzie jesteś?

Okładka książki Gdzie jesteś? autora Kamila Subzda, 9788382908626
Okładka książki Gdzie jesteś?
Kamila Subzda Wydawnictwo: Wydawnictwo WasPos kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2025-10-15
2025-10-15

Kup Gdzie jesteś? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gdzie jesteś?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdzie jesteś?

Jeśli szukasz historii, która od pierwszych stron łapie za gardło i nie pozwala odetchnąć, to ta powieść robi to bez ostrzeżenia.

Trzy dziewczyny – Julia, Anita i Wiktoria – znikają po nocy w klubie. Zostają wywiezione na pustkowie, zamknięte w budynku, odcięte od świata. Już sam punkt wyjścia nie pozostawia złudzeń: to nie będzie lekka lektura.

To klasyczny thriller psychologiczny z motywem wyścigigu z czasem, w którym to nie tylko policja, ale przede wszystkim zdeterminowani ojcowie próbują odnaleźć swoje córki porwane przez mafię handlującą żywym towarem.

Początek jest mocny. Sceny są brutalne emocjonalnie, momentami wręcz przytłaczające. JEDNAK! Mam poczucie, że dla osób, które rzadko sięgają po ten gatunek, choć mogą być to sceny szokujące, lecz jednocześnie styl autorki jest zaskakująco lekki. Prowadzi fabułę dynamicznie, klarownie, tak że kolejne rozdziały czyta się z potrzebą „jeszcze jednego”.

I to jest, moim zdaniem, największa siła tej książki. Nie jest to thriller wybitnie pogłębiony pod względem psychologicznym, nie rozbiera traumy na czynniki pierwsze. To raczej historia oparta na napięciu, tempie i emocjonalnym zaangażowaniu w los bohaterów. Dla czytelników obeznanych z gatunkiem może wydać się dość schematyczna. Natomiast dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z thrillerem psychologicznym, będzie bardzo dobrym wejściem. Mroczna, ale nie przytłaczająca stylistycznie. Brutalna w temacie, lecz przystępna w formie.

To książka, którą czyta się szybko, z poczuciem niepokoju i pytaniem: komu tak naprawdę można zaufać? Kto gra do jednej bramki, a kto celowo myli tropy?

Jeśli lubisz historie o porwaniach, mafijnych układach i rodzicielskiej determinacji silniejszej niż strach, ta opowieść może cię wciągnąć. A jeśli dopiero sprawdzasz, czy thriller psychologiczny jest dla ciebie, to całkiem bezpieczny, choć emocjonalnie intensywny, początek tej drogi.

To klasyczny thriller...

Pierwsze moje spotkanie z autorką i przyznam, że bardzo udane:)
Książkę czyta się bardzo szybko bo też akcja nie pozwala się od niej oderwać także przeczytałam ją na dwa razy polecam !

Pierwsze moje spotkanie z autorką i przyznam, że bardzo udane:)

fajna. Polecam

fajna. Polecam

76 użytkowników ma tytuł Gdzie jesteś? na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Gdzie jesteś? na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Gdzie jesteś?

Dodaj cytat z książki Gdzie jesteś?