Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola

Okładka książki Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola autora Zbigniew Turczyński, 9788397292109
Okładka książki Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola
Zbigniew Turczyński Wydawnictwo: Wydawnictwo Bliźniacy Cykl: W pewnym małym przedszkolu (tom 1) literatura dziecięca
30 str. 30 min.
literatura dziecięca
W pewnym małym przedszkolu (tom 1)
Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola
2024-12-05
2024-12-05
30 min.

Kup Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola

Gagatek – Pierwszy dzień przedszkola”
To właśnie taka książka, której bardzo brakowało nam podczas adaptacji!
Zabawny krasnoludek Gagatek w ciepły sposób pokazuje, jak wygląda pierwszy dzień w przedszkolu — od porannych emocji po rytm dnia pełen nowych przygód.
Ta historia dodaje maluchom odwagi, oswaja z nowym miejscem i sprawia, że ten wielki dzień może stać się znacznie łatwiejszy.
Jeśli Wasz maluch zaczyna niedługo swoją wielką przygodę to ta książka jest zdecydowanie dla Was

Gagatek – Pierwszy dzień przedszkola”
To właśnie taka książka, której bardzo brakowało nam podczas adaptacji!

Świetna książeczka z rymowanym tekstem, który aż chce się czytać. Sięgamy po te książeczkę nie tylko bo dziecko chce, sama lubię do niej wracać. Ilustracje lekkie, na które chce się patrzeć. Książka w bardzo przyjemny sposób opowiada o tym jak wygląda pierwszy dzień przedszkola. Bardzo polecam wszystkim, którzy zaczynają swoją przygodę z przedszkolem lub żłobkiem.

Ekscytujący dzień w przedszkolu Gagatka

Ma pięć centymetrów wzrostu, czerwoną czapkę i ogrodniczki, brązowe buciki i różowe policzki - jak myślicie o kim mowa?

To oczywiście główny bohater książki Zbigniewa Tarczyńskiego - krasnoludek o imieniu Gagadek, który przez okno swojego doniczkowego domku opisuje pierwszy dzień przedszkola nowo przybyłych dzieci. Ten uroczy, maleńki skrzacik wraz z misiem Zdzisiem już pierwszego dnia zdobywają sympatię dzieci, towarzysząc im w posiłkach, nauce, zabawie, drzemkach, a także różnych aktywnościach i zajęciach na świeżym powietrzu.

Jak wiemy pierwszy dzień w nowej placówce wywołuje zarówno u rodziców jak i dzieci szeroki wachlarz emocji - tj. smutek, niepewność, lęk, tęsknota, ale także ekscytacja i ciekawość. I tak jest również w książce pt.:”Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola". W przedszkolu Krasnoludka niektóre dzieci beztrosko się bawią, a niektóre przeżywają rozstanie z rodzicami. Jednak dzieci zawsze mogą liczyć na fachowe wsparcie ze strony pań przedszkolanek oraz pluszowych łapek.

Uważam,że ta książka będzie idealną pozycją do wspólnego czytania, przygotowującą dzieci do pójścia do żłobka lub przedszkola. A przepiękne, kolorowe ilustracje, a także rymowany tekst w formie wiersza z pewnością przypadnie do gustu małym czytelnikom!

Serdecznie polecam wam tę pozycję i z niecierpliwością czekam na kolejne części Gagatka.

Ekscytujący dzień w przedszkolu Gagatka

7 użytkowników ma tytuł Gagatek. Pierwszy dzień przedszkola na półkach głównych