Mój tata mistrz świata

Okładka książki Mój tata mistrz świata autora Katarzyna Biegańska, Dorota Prończuk, 9788368382228
Okładka książki Mój tata mistrz świata
Katarzyna BiegańskaDorota Prończuk Wydawnictwo: Kropka literatura dziecięca
32 str. 32 min.
literatura dziecięca
2025-10-29
2025-10-29
32 min.

Kup Mój tata mistrz świata w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mój tata mistrz świata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mój tata mistrz świata

⭐️OPINIA⭐️

Lektura ze zdjęcia "Mój tata mistrz świata" to inspirująca, krótka historyjka, która ukazała, że dla dziecka tato jest we wszystkim najlepszy. Każda strona miała w sobie jakąś, taką magię i przyciągała do siebie. Relacja dziecka z ojcem jest bardzo ważna i uważam, że w tejże książeczce została świetnie pokazana. Nie wiem, co mogłabym jeszcze napisać o tej powiastce 🤔 Dodam jedynie, że ilustracje dopełniają całej treści, są kolorowe i przyciągające. Na pewno będzie to wspaniały prezent na Dzień Ojca. Ja jestem na "tak" i polecam Wam ją! 🤗🥹
🧔🏻‍♂️
Współpraca barterowa z @wydawnictwo_kropka 💚

⭐️OPINIA⭐️

„Mój tata mistrz świata” to piękny i bardzo wzruszający picturebook o wyjątkowej relacji ojca z synem.

Chłopiec kocha i podziwia swojego tatę tak bardzo, że postanawia stworzyć o nim książkę. W jego oczach tata jest najlepszym człowiekiem na świecie. Idealnym kucharzem — nawet jeśli potrafi ugotować tylko jajko, zapalonym ogrodnikiem — choć w hodowli przetrwały jedynie kaktusy i najlepszym tancerzem — nawet jeśli ma dwie lewe nogi 🤭

Ta historia przypomina, że nie zawsze musimy być doskonali. W oczach dziecka rodzic nie ma wad. Dziecięca szczerość sprawia, że nawet zwykłe, codzienne czynności urastają do rangi wielkich osiągnięć. Bo mistrzem świata można być także wtedy, gdy po prostu jest się obok.
Całość dopełniają piękne, poruszające ilustracje i bardzo prosty, ale niezwykle trafny przekaz.

To książka, która chwyta za serce i przypomnina, że nie musimy być we wszystkim najlepsi. Najważniejsze jest wspólne spędzanie czasu z dzieckiem. Bo dla niego jesteśmy całym światem 💙

Dla każdego dziecka tata jest najlepszy na świecie. Nawet jeśli potrafi ugotować tylko jajko, to i tak jest najwspanialszym kucharzem. Gdy tańczy z kijem od szczotki, wygląda jak prawdziwa gwiazda. Buduje głównie z plasteliny? Nic nie szkodzi – jest najlepszym budowniczym! A przede wszystkim tata jest zawsze blisko: przytula, kocha i sprawia, że wszystko staje się lepsze.

Przed wami wspaniała książka, która zachęca ojcu do czytania razem z dziećmi i wspólnego spędzania czasu. Bo skoro książka jest o tacie, to musi czytać ją właśnie tata. A podczas tego czytania na pewno będzie wiele wygłupów, śmiechu i czułości. Bo z tatą nic nie jest nudne. Pani Katarzyna Biegańska kolejny raz tworzy książkę o tacie. Fabuła jest dość krótka i prosta. Każda strona to parę zdań opisujących tatę. Mój tata jest utalentowanym sportowcem... mój tata jest prawdziwym artystą... i tym podobne. Do tego mamy przepiękne ilustracje autorstwa Doroty Prończuk. Choć ilustracje są szczegółowe, nie mają ostrych, twardych linii. Są miękkie, jakby delikatnie rozmyte, kojarzące się z pastelowymi rysunkami, a do tego koloru są ciepłe i starannie dobrane. Dzięki temu rysunki emanują ciepłem, są przyjemne dla oka i estetyczne. Oczywiście poczucie estetyki jest kwestią indywidualną, ale ten styl trafia w mój gust w stu procentach.

Myślę,że każda z nas znajdzie jakieś mniejsze lub większe wady dla swoich partnerów, ale dla dziecka tata jest ogromnie ważny nawet jeśli czegoś nie potrafi. A ta książka nam wszystkim przypomni o tym że każdy z rodziców pełni troszkę inną rolę, a dzięki temu że się różnią tworzą wspaniałego człowieka jakim jest nasze dziecko. Warto ją kupić ze względu na wspólny czas z dzieckiem i dla taty, który na pewno poczuje się i miło, gdy zostanie doceniony.

17 użytkowników ma tytuł Mój tata mistrz świata na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Mój tata mistrz świata na półkach dodatkowych

Okładka książki Kocham cię, tato! Katarzyna Biegańska, Dorota Prończuk
Kocham cię, tato! Katarzyna Biegańska, Dorota Prończuk
Okładka książki Kukuryku! Afera w kurniku! Dorota Prończuk, Gabriela Rzepecka-Weiß
Kukuryku! Afera w kurniku! Dorota Prończuk, Gabriela Rzepecka-Weiß
Okładka książki Wielka Wyprawa Połykacza Liter Dorota Prończuk, Dorota Smoleń
Wielka Wyprawa Połykacza Liter Dorota Prończuk, Dorota Smoleń
Okładka książki Olo archeolog Dorota Prończuk, Iza Skabek
Olo archeolog Dorota Prończuk, Iza Skabek
Okładka książki Olo biolog Dorota Prończuk, Iza Skabek
Olo biolog Dorota Prończuk, Iza Skabek

Okładka książki Dolny Śląsk. Przewodnik dla dużych i małych Magdalena Kuchta, Adam Pękalski
Dolny Śląsk. Przewodnik dla dużych i małych Magdalena Kuchta, Adam Pękalski
Okładka książki Święta w Polsce Gabriela Gorączko, Patryk Rutkowski
Święta w Polsce Gabriela Gorączko, Patryk Rutkowski
Okładka książki Kto by nie chciał mieć psa? Marta Guśniowska, Daniel de Latour
Kto by nie chciał mieć psa? Marta Guśniowska, Daniel de Latour
Okładka książki Franek czeka na święta Natalia Berlik, Kasia Keller
Franek czeka na święta Natalia Berlik, Kasia Keller

Cytaty z książki Mój tata mistrz świata

Dodaj cytat z książki Mój tata mistrz świata