Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura

32 str. 32 min.
- opowiadania, powieści dla dzieci
- Wszystko powiem babci!
- 2025-01-15
- 2025-01-15
- 32 min.
Czy olbrzymie dinozaury robiły tak samo olbrzymie kupy? Czy kupa może zamienić się w kamień i czy wtedy zapcha sedes? Czy każdy robi kupę? Czy można nią palić w piecu? Kto ma najdziwniejsze „kupowe” zwyczaje?
Jeśli czegoś nie wiesz, zapytaj… babcię! Babcia zawsze ma czas i wszystko chętnie wyjaśni. Odpowie na każde pytanie. Choćby dotyczyło najdziwniejszych spraw i zagadnień... A jeśli czegoś nie wie, to chętnie odpowiedzi poszuka. Odwiedzi muzeum, sięgnie do encyklopedii, wykona doświadczenie. Prędzej czy później przekona się, jak jest naprawdę.
Zabawna seria autorstwa Joanny Jagiełło ze świetnymi ilustracjami Patrycji Grześkowiak zapewni wspaniałą rozrywkę małym i dużym.
Kup Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura w ulubionej księgarni
Oceny książki Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura
27 użytkowników ma tytuł Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura na półkach głównych- Przeczytane 21
- 2025 5
- Dla dzieci 3
- 2026 3
- Legimi 2
- Literatura polska 2
- Przeczytane Staś 1
- 2025 (książki dziecięce) 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura
Mądra i zabawna książeczka dla młodych odkrywców. A taka babcia, to czyste złoto.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajnie wyjaśnione jakie zwierzaki robią jaką kupę.
Bardzo fajnie wyjaśnione jakie zwierzaki robią jaką kupę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłowo "kupa" fascynuje chyba każdego przedszkolaka, a opowieści z nią związane łatwo wpadają im w ucho. Muszę przyznać, że moja córka zna na pamięć książki o tej tematyce 🙈🤣 "Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura" Joanna Jagiełło Kiedy Zosia dowiaduje się od kolegi, że kupa dinozaura była wielkości domu, nie daje temu wiary. Po przedszkolu odbiera ją babcia, której dziewczynka zwierza się ze swoich wątpliwości. Babcia Agnieszka postanawia pomóc wnuczce znaleźć odpowiedzi na nurtujące ją pytania. Wspólnie odwiedzają park dinozaurów, zoo oraz dom pani Halinki. Podczas tych wycieczek odkrywają fascynujące informacje na temat kupy. Babcia to osoba, która zawsze jest blisko swoich wnuków i wspiera je na każdym kroku. "Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura" ukazuje piękną relację między babcią, a wnuczką. To ciepła i pełna humoru historia, dostarczająca czytelnikom ciekawostek, niektóre zaskakują inne budzą obrzydzenie lub wywołują śmiech. To książka, którą przedszkolaki pokochają, a wspólne czytanie zapewni Wam miło spędzony czas ! Polecam serdecznie 😊
Słowo "kupa" fascynuje chyba każdego przedszkolaka, a opowieści z nią związane łatwo wpadają im w ucho. Muszę przyznać, że moja córka zna na pamięć książki o tej tematyce 🙈🤣 "Wszystko powiem babci! O kupie dinozaura" Joanna Jagiełło Kiedy Zosia dowiaduje się od kolegi, że kupa dinozaura była wielkości domu, nie daje temu wiary. Po przedszkolu odbiera ją babcia, której...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka babcia, jak opisana w tej książce, to skarb! Taka książka to lektura obowiązkowa dla każdego malucha ciekawego świata. Polecam!