Czarna ceremonia

- In Death | Oblicza śmierci (tom 5)
- Ceremony in Death
- 2024-09-11
- 1998-01-01
- 2011-04-07
- Małgorzata Stefaniuk
Nawet w czasach najnowocześniejszej technologii trudno zatrzeć stare przekonania...
Porucznik Eve Dallas wkracza na grząski grunt, kiedy zaczną prowadzić ściśle tajne śledztwo w sprawie śmierci kolegi z jednostki. Kobieta musi przedłożyć etykę zawodową ponad osobiste relacje.
Kiedy jednak przed jej domem znalezione zostanie martwe ciało, Eve odbiera to jako bardzo konkretnie wymierzone ostrzeżenie. Tym samym zostaje wciągnięta do najniebezpieczniejszej sprawy w jej dotychczasowej karierze. Na każdym kroku musi rewidować swoje poglądy.
To zaś przybliża ją tylko do najbardziej uwodzicielską formą, jaką przybiera zło...
Kup Czarna ceremonia w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
Czarna ceremonia
Jestem naprawdę zdumiona tak wysoką oceną tej książki. Nie zrobiła na mnie żadnego szału. Irytowały mnie sceny seksu, Roarke nie myśli chyba o niczym innym tylko o seksie a Eve to też dziwna persona..tutaj mętlik w głowie o morderstwach i och zawsze chętna na baraszkowanie z mężem.. Jej bezczelny charakter spowodował, że nie zapałałam do niej sympatią..Sama intryga..wiadomo, że mordercą będzie albo ktoś od Seliny albo od Isis i gdzie tu jakieś zaskoczenie? Tak naprawdę szkoda trochę cennego czasu, gdy w biblioteczce czekają inne książki do przeczytania. Ja nie polecam.
Oceny książki Czarna ceremonia
1085 użytkowników ma tytuł Czarna ceremonia na półkach głównych- Przeczytane 810
- Nora Roberts 9
- Thriller/sensacja/kryminał 9
- 2014 6
- Kryminał 6
- 2011 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarna ceremonia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny kryminał Dallas i jej zespół jak zawsze niezawodni.
Świetny kryminał Dallas i jej zespół jak zawsze niezawodni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepszy tom cyklu. Z przyjemnością powróciłam do niego. Tym razem w świetnej interpretacji Audio. Tajemnicza, mordercza sekta kontra detektyw Dallas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzarna Ceremonia.
Czy wierzycie w Magię, a także w Czary?
Ja ogólnie rzecz biorąc nie. Być może wierzę w Magię miłości, ale to inna sprawa. Czary nie istnieją i tyle w tym temacie.
Porucznik Dallas ma ciężkie zadanie do wykonania. Musi odnaleźć mordercę, osobę, która morduje ludzi w nie wyjaśnionych okolicznościach. Dowiaduje się, że ludzie, którzy zginęli uczęszczali do jakiejś sekty. Jest przekonana, że za tymi morderstwami stoi pewna czarownica. Czy pani policjant znajdzie winnego śmierci kilku nie winnych osób? Będzie miała ciężką zagadkę do rozwiązania. Może jej życie też będzie zagrożone?
Musicie sami sięgnąć po tą historię.
Powiem Wam Szczerze, że ta historia mi się spodobała.
Moja ocena to: 10/10 punktów.
Oczywiście jak najbardziej polecam.
Pozdrawiam Serdecznie.
Czarna Ceremonia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWitam. Tą książkę przeczytałem jeszcze raz i muszę przyznać, że historia jest super.
Czy wierzycie w Magię, a także w Czary?
Po latach wracam do cyklu Oblicza Śmierci...
Pomimo kilku niedociągnięć, czytało mi się ten tom niezwykle dobrze.
Pierwsze niedociągnięcie - policjantka pracująca pod przykrywką jako barmanka, twierdzi, że Frank kupił od podejrzanej narkotyki. Ciekawe skąd to wiedziała, skoro stała za barem i widziała tylko mały pakuneczek przekazywany z rąk do rąk. Tego nie wyjaśniono, bo i przesłuchania tej barmanki też nie było pomimo, że Eve miała to wyraźnie w planach (autorka jakoś o tym zapomniała).
Drugie, poważne niedociągnięcie jest pod koniec. Autorka zapomniała, że wskazany jako winowajca facet nie mógł tego zrobić, bo w chwili zabójstwa bankiera był na pogrzebie, a poświadczyć to mogłoby wielu - w tym Roark i Eve, którzy go tam zostawili.
Tak jak napisałam na początku, pomimo tych dwóch poważnych wtop, książka jest naprawdę ciekawa.
Po latach wracam do cyklu Oblicza Śmierci...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomimo kilku niedociągnięć, czytało mi się ten tom niezwykle dobrze.
Tak jak wszystkie książki z serii Oblicza Śmierci jest fascynująca. Wśród wielu nowych bohaterów bardzo zaintrygowała mnie postać Jamiego. Taki chłopak przydałby się Pani Porucznik w pozostałych częściach ;-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zawsze w książkach tej autorki - wciągająca intryga, ciekawe zwroty akcji i zajmujące postacie. Plus za sceny pokazujące psychologiczne dylematy głównych bohaterów, minus za tendencyjne i płytkie opinie na tematy religijne, ale w ostatecznym rozrachunku - polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden z początkowych tomów o Dallas. Ciekawy tom, bo zderzenie przyszłości i nowych technologii z przesądami i zabobonami.
Podobał mi się ten tom, jak i ca la seria.
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobał mi się ten tom, jak i ca la seria.
Polecam!
“Czarna ceremonia” to kolejny tom z serii kryminalnej Oblicza śmierci, która łączy w sobie elementy futuryzmu i romansu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo opowieść o uwikłaniu w sektę, manipulacjach i wykorzystywaniu jej członków. Historia o brutalności, żądzy władzy i uzależnieniach. Polecam
Przez przypadek kupiłam tom 5, który wieki temu czytałam jednak to było tak dawno, że mogłam się cieszyć lekturà na nowo bo nic nie pamiętałam :) Czytam tą serię już wiele lat i mam do niej sentyment fajnie, że jest wznawiana.