LubimyCzytać7
Po kruchym lodzie

- literatura obyczajowa, romans
- e-book
- Szkockie serce (tom 1)
- El hielo bajo tus pies
- 2024-03-01
- 2024-03-01
- Magnus Wielgus
Evan McAlister, naczelnik klanu, zostaje nakazem króla Szkocji zobowiązany do zawarcia małżeństwa z jedną z córek przywódcy klanu McGregorów. Takie rozwiązanie ma położyć kres ciągnącej się od stuleci nienawiści między tymi dwoma rodzinami.
Meg McGregor ani myśli tak po prostu poddać się królewskiemu dekretowi, który nakazuje, by ona albo jej starsza siostra wyszła za mąż za cieszącego się złą sławą McAlistera. Meg obmyśla więc szalony plan, aby dowiedzieć się, czy Evan faktycznie jest tak zły, jak o nim mówią.
Dziewczyna, podając się za kogoś innego, zostaje przyjęta do zamku McAlisterów i tam zamierza poznać prawdę. Śmiałe poczynania Meg narażają na niebezpieczeństwo nie tylko jej życie, lecz także... serce.
Kup Po kruchym lodzie w ulubionej księgarnii
Po kruchym lodzie
„Po kruchym lodzie” to krótki romans historyczny w klimatach Szkockich klanów, walk i niezgodności, w które wkracza nasza przebiegła bohaterka, próbując uchronić siostrę przed ożenkiem z okrutnikiem i demonem. Jednak kiedy Meg udając służkę, zbliża się do Evana, jego reputacja okazuje się mocno przesadzona. Nic bardzo innowacyjnego, raczej typowa historia, której mimo wszystko dobrze się słuchało w audiobooku. https://www.youtube.com/@angelic_on_point
Oceny książki Po kruchym lodzie
264 użytkowników ma tytuł Po kruchym lodzie na półkach głównych- Przeczytane 234
- 2024 24
- Ebook 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Po kruchym lodzie
Typowy romans średniowieczny ale sympatyczny
Typowy romans średniowieczny ale sympatyczny
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRomans prosty ale fajny. Na jeden wieczór. Pokazuje relacje pomiędzy klanami szkockimi. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubicie szybkie, krótkie historie miłosne?
Mam dla was coś w klimacie Harlequina.
"Po kruchym lodzie" to krótka romantyczna historia w szkockim klimacie, gdzie żądzą klany. Wszystko jest już w opisie książki, jednak niech was to nie zwiedzie.
Ta książka jest naszpikowana szybkimi akcjami, które pozwalają nam poznać bohaterów, fabuła mimo prostoty nie była zła, a tekst był lekki i przyjemny.
Meg to młoda dziewczyna pełna sprytu i odwagi. Evan naczelnik klanu mimo twardego oblicza dał się poznać z tej bardziej przystępnej strony. Między tą dwójką iskrzyło od samego początku i naprawdę było to czuć. Nie był to na szczęście szalony romans skupiony na fizyczności, jednak ich uczucie rosło bardzo szybko.
Autorka mimo krótkiego tekstu potrafiła zbudować atmosferę pełną tajemnic z masą emocji. Mimo iż wiadome było jak to się skończy, to i tak z chęcią i zainteresowaniem śledziłam losy bohaterów. Książka mnie przy sobie przytrzymała i skończyłam ja w parę godzin podczas klejenia/ składania nookbooka.
Napewno przesłucham kolejne części z tej serii jako dodatek do prac domowych.
Lubicie szybkie, krótkie historie miłosne?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam dla was coś w klimacie Harlequina.
Ach, cóż to była za bajeczka. Ckliwy, romantyczny romans o hardej rudowłosej piękności Meg i "twardym", ale wrażliwym naczelniku klanu. Akcja powieści rozgrywa się "bardzo, bardzo dawno temu", w Szkocji (wiemy o tym tylko dlatego, że autorka to powtarza a wszystkie rodziny maja Mc w nazwisku). Ogólnie szkockiego klimatu brak, nie czuć też "dawności". Świetne bezproblemowe, bezstresowe czytadło na długie wietrzne i mroźne wieczory. Dla tych czytelników, którzy nie czepiają się jakiś "nieistotnych" niedociągnięć historycznych, logicznych i emocjonalnych.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie polecam! Romansidło żałosne, słabe, bez polotu, wiele epizodów żywcem przeklejone z innych powieści w dodatku bardzo nieudolnie poskładanych. Odniosłam wrażenie, że "powieść" napisała nastolatka. Czytając "mrożące krew w żyłach" kawałki zaśmiewałam się do łez 🤣 Do końca czytadła nie dotrwałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem fajna, lekka i przyjemna..
Ot romansik historyczny w szkockich klimatach.. z lekką nutą humoru
Miła i nieobciążająca lektura ;)
Całkiem fajna, lekka i przyjemna..
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOt romansik historyczny w szkockich klimatach.. z lekką nutą humoru
Miła i nieobciążająca lektura ;)
Dość krótka więc i powierzchowna historia.Dobrze i łatwo się czyta,ale bez większego zaangażowania w bohaterów i ich relację.Szkockie klimaty ledwie zarysowane,ale jakieś tam są.Uczucia niemal z niczego,bohaterowie słabo scharakteryzowani,bez zagłębiania się w emocje i psychikę.Taki fast food romansowy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobała mi się ,polecam
Podobała mi się ,polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, momentami przewidywalna i trochę czasem nierealna, ale też ma sytuacje, które zaskakują, zaciekawiają. To pozycja z tych co odpręża i pomimo prostoty nie odrzuca. Audiobook przeczytany bardzo dobrze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekkie, pozytywne romansidło na deszczowy wieczór.
Lekkie, pozytywne romansidło na deszczowy wieczór.