ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać488
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać3
W Sieci pragnień, Sergio

- literatura obyczajowa, romans
- Bracia Rusto (tom 2)
- W sieci pragnień, Sergio
- 2024-02-23
- 2024-02-23
Jo i Sergio są jak dwa zderzające się na niebie pioruny – łączą swoje pragnienia, a ich losy splatają się w świecie mafii w niepowtarzalnym tańcu.
Jo, silna i niezłomna kobieta skrywająca tajemnicę, pragnie zrozumienia, miłości, a jednocześnie wolności. Jej dusza walczy między przeszłością a teraźniejszością w poszukiwaniu prawdy.
Sergio, mężczyzna o mrocznej przeszłości i niebiańskim spojrzeniu, pragnie kontroli i szuka równowagi. Jo jest dla niego, jak zakazana melodia, której pragnie słuchać, ale się jej boi. Pragnienia prowadzą go przez labirynt, na końcu którego odkrywa miłość, ale zmaga się z oceną tego, co czuje.
Jo i Sergio muszą zmierzyć się z własnymi demonami, aby przekonać się, dokąd ich to zaprowadzi. Zanim to jednak nastąpi, przez ich ciała i dusze przetoczy się tornado.
Kup W Sieci pragnień, Sergio w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
W Sieci pragnień, Sergio
Nie dziwią mnie te wysokie oceny, bo powieść na nie rzeczywiście zasługuje. To fascynująca kontynuacja serii o braciach Rusto, w której głównych bohaterów Jo i Sergio poznaliśmy już w pierwszej części. Na szczęście autorka nie opisuje tego co już było, tylko to, co teraz się między nimi dzieje. A dzieje się bardzo dużo, bo Jo w związku pragnie zrozumienia, natomiast Sergio jest władczy i zaborczy. Początek powieści to właściwe ich wzajemne "docieranie " i dużo gorących scen pożądania. Druga jest bardziej mafijna, bo Jo zostaje porwana i nie wiadomo przez kogo i co się z nią dzieje. Dużo emocji, świetne wymyślona fabuła i co najważniejsze jest też kontynuacja tego co dzieje się z Margo i Angelo. Bardzo mi się ta część podobała i czekam z niecierpliwościa na część o Fabio.
Oceny książki W Sieci pragnień, Sergio
114 użytkowników ma tytuł W Sieci pragnień, Sergio na półkach głównych- Przeczytane 86
- Legimi 3
- 2025 2
- 2024 2
- Mafijne 2
- Cykl: Bracia Rusto (d) 1
- Mafia 1
Czytelnicy W Sieci pragnień, Sergio przeczytali również
Cytaty z książki W Sieci pragnień, Sergio
Spoglądam w jego piękne oczy i za każdym razem widzę w nich ciemną otchłań, ale też przebijające się czasami iskierki światła. Przychodzi mi na myśl noc. Jakby nie patrzeć, noc jest najpiękniejsza, gdy niebo jest usłane gwiazdami i może właśnie, to widzę w ich odbiciu. To zjawisko, które swym spektaklem wciąga mnie i daje poczucie bezpieczeństwa i pragnienie, aby zamieszkać w tym gwiazdozbiorze na zawsze.
Rozwiń Zwiń

Opinie i dyskusje o książce W Sieci pragnień, Sergio
Drugi tom serii o braciach Rusto. Tym razem skupiamy się na Sergiu i jego intensywnej i skomplikowanej relacji z Jo. Książka kontynuuje wątki z pierwszego tomu, a w tle można obserwować to co dzieje się u Margo. Romans mafijny, z niemal idealnie zachowaną równowagą pomiędzy wątkami romantycznymi i mafijnymi.
Jo i Sergio od samego początku połączyło coś szczególnego. Jednak późniejsze wydarzenia bardzo mocno wpłynęły na nich, przez co ich relacja jest bardzo skomplikowana, można nawet stwierdzić, że wcale jej nie ma. Sergio jednak nie odpuszcza, z determinacją i nawet lekką obsesją próbuje przekonać do siebie kobietę, a gdy wszytko zawodzi decyduje się na niekonwencjonalne działanie. Ta dwójka ma przed sobą długą drogę, stoją po przeciwnych stronach, walczą nie tylko ze sobą, ale i z uczuciami oraz lojalnością, która jest w nich mocno zakorzeniona, nie wiedząc dokąd ich to wszytko zaprowadzi.
Wszystko pięknie i ładnie, ale za szybko i za krótko. To romans takiego typu, który ja określam jako intensywny, wsyztkiego jest bardzo dużo, jest mocno, intensywnie i ne ma czasu na nudę. Na pewno wiele daje to, że bohaterowie pojawili się w pierwszym tomie, i przez to wiemy o nich nieco więcej, bo w tej książce skupiamy się już na ich mega skomplikowanej relacji, może i nieco toksycznej, ale trzeba przyznać, że ta dójka jest siebie warta i pomimo moich uprzedzeń do nich kibicowałam im. Troszkę szkoda, że autorka bardziej nie rozbudowała części fabularnej, w tym tego wątku romantycznego, na moje oko jest on za szybki, brakuje w nim głębi, choć nie można mu odmówić intensywności i napięcia.
Co jest fajne, to to że pojawia się całkiem sporo wątków akcji, plot twistów, i cały czas coś się dzieje, przez co lektury nie jest się w stanie odłożyć przed jej zakończeniem. Autroka podsyca ciekawość, coraz bardziej buduje napięcie, nie skupiając się tylko na Sergiu i Jo, ale też na Angelu i Margo, oraz na mafijnym świecie. Fabuła skupia się bardziej na jednej parze i co też bardzo mi się podobało to, to że nie zmieniają się oni diametralnie pod wpływem uczuć, dalej niektóre ich zachowania podnoszą ciśnienie, głównie w wypadku Sergia, ale też to, że fabuła w pewnym sensie domyka ich wątek, a skoro tak to ja jestem w niemal pełni usatysfakcjonowana tą historią.
Jednocześnie wciąż nie można być pewnym tego, co stanie się z Margo i Angelo, na horyzoncie pojawia się też trzeci bart czyli Fabio. Zakończenie powieści po raz kolejny pozostawia niewyjaśnione sprawy, tworzy wiele pytań, na które potrzeba odpowiedzi jest ogromna, na tyle że ja od razu zaczęłam czytać finałowy tom.
Bardzo mi się podobało. Czytało się bardzo dobrze i mega szybko. Wciągnęło mnie tak, że przeczytałam tą książkę chyba w dwie godziny, wszystko przez intensywną akcję, świetny i przyjemny w czytaniu styl pisania autorki oraz to, że lektura jest raczej cieka, tekst napisany dużą czcionką sprawia, że przeczytanie strony zajmuje kilka minut. Troszkę szkoda, że lektura nie jest grubsza i bardziej dopieszczona, ale i tak jest naprawdę genialna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJo i Sergio od samego początku połączyło coś szczególnego....
W sieci pragnień, Sergio to drugi tom serii Braci Rusto. W tej części poznajemy bliżej losy Sergio i Joany.
Sergio jest bratem capo. Jako członek mafii musi być bezwzględny i nieobliczalny. Nigdy nie sądził, że zmięknie dla kobiety. A jednak tylko ona potrafi wywołać w nim opiekuńczość. Sergio jest całkiem inny od swojego brata Angelo. Chwilami zachowuje się jak beztroski chłopiec.
Jo to silna kobieta z mocnym charakterem. Mimo rys na sercu marzy o prawdziwym i szczerym uczuciu. Choć boi się tego co odczuwa przy Sergio postanawia zaryzykować i zdać się na głos serca.
Znajdziemy w tej książce porachunki gangsterskie, przemoc, porwanie, brutalność oraz pożądanie i sceny seksu. Przyciąganie między bohaterami jest namacalne, a od pożądania można spłonąć. A wszystko jest otoczone tajemnicami. Akcja toczy się dynamicznie co sprawia, że książkę się pochłania momentalnie. A zakończenie to idealne wprowadzenie do następnej części, która będzie zakończeniem serii o braciach.
Autorka zafundowała nam sporo emocji. Nie znajdziecie tu nudy. Aż się boję co może nam zgotować w kolejnej części. To był bardzo przyjemnie spędzony czas. Polecam gorąco.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSergio jest bratem capo. Jako członek mafii musi być bezwzględny i nieobliczalny. Nigdy nie sądził, że zmięknie dla kobiety. A jednak tylko ona potrafi wywołać w nim opiekuńczość. Sergio jest całkiem inny od swojego brata Angelo. Chwilami zachowuje się jak...
💙💙💙RECENZJA💙💙💙
TYTUŁ: SERGIO
AUTORKA: @malgorzata.wisniewska.pisarka
Kochani musiałam dokończyć tych cudownie niegrzecznych braci Rusto💙💙💙
Ojjj Sergio dał mi troszkę odetchnąć, od zszarganych nerwów po Angelo 😜 choć to nie znaczy, że należy do tych grzecznych chłopców. Oj nie, nie....niech Was nie zmyli zdjęcie okładkowe tego przystojniaka 😜😜
W tym tomie można powiedzieć, że takim zapalnikiem dla Sergia jest Jo. Ta to ma pazurki i cięty język 😁😁 Uwielbiam takie bohaterki. Ciekawe, kto tu stawia na swoim😂😂😂
Sergio i Angelo, jak to cudownie ujęła autorka mają zabójcza obsesję na punkcie kontroli i posłuszeństwa.
Tylko nie łatwo im dopiąć tego, przy swoim wybrankach 😁😁 Sprawdzają ich cierpliwość, do granic czerwoności. 😂
Zakończenie drugiego tomu, wbija w fotel 😳😳😳😳....jak tak można czytelnika zostawić w takim momencie i kazać czekać tak długo na kolejny tom🫣🫣🫣🫣 Poraz kolejny Gosia pokazuje nam, że w tych rodzinach również dzieje się coś złego, że jest przemoc i nieufność. Nie tylko sielanka....tutaj raczej ciężko o spokój 😁😁😁
Z ogromną niecierpliwością będę wyczekiwać trzeciego tomu. Oni uzależniają od siebie. Jak dla mnie Sergio stanowczo za krótki 😠😠 To jest lektura do kawy☕☕
Ogromne gratulacje dla Gosi za tak wspaniałe książki, za to, że umiała nam przekazać to w tak realny sposób. Czytając je ma się wrażenie jakby uczestniczyło się w tych wszystkich wydarzeniach. Razem z bohaterami przeżywa się wszystkie emocje.
💙💙💙RECENZJA💙💙💙
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTYTUŁ: SERGIO
AUTORKA: @malgorzata.wisniewska.pisarka
Kochani musiałam dokończyć tych cudownie niegrzecznych braci Rusto💙💙💙
W tym tomie można...
No i znalazłam kolejnego książkowego męża do swojego haremu 😁
Ile tu było zabawnych anegdotek, już dawno się tyle nie śmiałam podczas czytania książki. Historia Jo i Sergio serwuje nam nie tylko dużą dawkę humoru, ale też dużo nieprzewidywalnych zwrotów akcji i napięcia spowodowanych chęcią zemsty przez postacie drugoplanowe. W tej książce znajdziecie mieszaninę brutalności, manipulacji, zemsty, przemocy i dużo pikanterii, ale opisanej w dość subtelny sposób.
Ta historia wciąga czytelnika od pierwszych stron i ciężko ją odłożyć na półkę. Dodatkowym plusem jest to, że autorka wplata tu dalsze losy Margo i Angelo.
Jeśli macie ochotę na romans mafijny z dużą dawką humoru oraz trzymajcego w napięciu to ta seria zdecydowanie do takich należy.
No i znalazłam kolejnego książkowego męża do swojego haremu 😁
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIle tu było zabawnych anegdotek, już dawno się tyle nie śmiałam podczas czytania książki. Historia Jo i Sergio serwuje nam nie tylko dużą dawkę humoru, ale też dużo nieprzewidywalnych zwrotów akcji i napięcia spowodowanych chęcią zemsty przez postacie drugoplanowe. W tej książce znajdziecie mieszaninę...
To jakaś pomyłka. Tak się śpieszyłam, by kontynuować historię rodziny Rusto, a tu taka niemiła niespodzianka. W tej książce prawie nic nie ma ( no może oprócz scen erotycznych). Nic nie wniosła by rozwiązać tajemnice. Oczywiście jeszcze bardziej je skomplikowała. Szkoda, że autorka przedstawiła w niej tylko dialogi Jo i Sergio, omijając Angelo i Margo, których historia była jakże zagmatwana, a nadal niezrozumiała.
Trochę się wkurzyłam , bo trafiłam na kompletny chaos. Czekam na trzecią część. Może w niej znajdą się jeszcze jacyś lojalni żołnierze. I życie trójki braci okaże się w końcu bardziej poukładane.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie dziwią mnie te wysokie oceny, bo powieść na nie rzeczywiście zasługuje.
Bardzo mi się ta część podobała i czekam z niecierpliwościa na część o Fabio.
Nie dziwią mnie te wysokie oceny, bo powieść na nie rzeczywiście zasługuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo fascynująca kontynuacja serii o braciach Rusto, w której głównych bohaterów Jo i Sergio poznaliśmy już w pierwszej części.
🔥 Recenzja 🔥
Autorka @malgorzata.wisniewska.autor
Zawsze recenzuje książki osobno, ale tych dwóch nie da się rozdzielić. Historię braci Rusto są ściśle ze sobą połączone. Książka jest na pewno dla osób pełnoletnich. Jest to bardzo mocny romans mafijny, o zmuszaniu kobiet do miłości, do przynależności, posłuszeństwa. Akcja jest bardzo dynamiczna, czytelnik przy obu książkach odczuwa mnóstwo emocji, strach, podekscytowanie. Wiele razy byłam zła za niesprawiedliwość, która spotkała obie bohaterki, to jak los z nich zakpił. Książka pokazuje prawdziwe realia życia w świecie gangsterów, jak bardzo mają się za niezwyciężonych, potężnych, gdzie nie ma szacunku do kobiety, w jakim brutalnym i bezlitosnym świecie przyszło naszym bohaterkom żyć, jak muszą walczyć o każdy dzień. W świecie mafii czasem śmierć wydaje się wybawieniem.
Obie kobiety są odważne, zdeterminowane, waleczne. Chcą za wszelką cenę udowodnić, że mają swoje zdanie, że nigdy się nie podporządkują mężczyźnie, walczą do upadłego. W obu częściach walka z demonami przeszłości jest tu kluczową, jak wybory innych rzutują na ich teraźniejsze życie, jak ciężko odciąć się od przeszłości. Autorka w rewelacyjny sposób balansuje między prawdziwym, szczerym uczuciem, a chora fascynacja i pragnieniem posiadania tego co zakazane.
W obu częściach zakończenie wciska w fotel, ja szczerze powiedziawszy przy obu zakończeniach złapałam focha, dlaczego w takim momencie ? Co wydarzy się dalej? Gdzie trzecia część i głównym bohaterem stanie się teraz trzeci z braci?
Czy obie kobiety zaznają wreszcie odrobiny spokoju? Czy uda się wreszcie okiełznać przeszłość i zamknąć ja na wszystkie spusty?
Ja czekam z niecierpliwością na trzecią część. Seria jest naprawdę bombowa, mocna, konkretna. Polecam ogromnie dla fanów mocnych nerwów 😅🔥🔥🔥
#recenzja #recenzenci #helloinstagram #hellobookstagram #mafia #przemocpsychiczna #romansmafijny #książka #małgorzatawiśniewska #molikiksiążkowe #kochamksiążki #kochczytać #autorskiewydanie
🔥 Recenzja 🔥
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka @malgorzata.wisniewska.autor
🌺Recenzja🌺
"Uważaj czego pragniesz, Angelo"
"W sieci pragnień, Sergio"
Autorka:@malgorzata.wisniewska.autor
Wydawnictwo:@_dlaczemu
(współpraca reklamowa)
Cześć Książkoholicy!
🌺Trzech braci, dwie kobiety i cały wachlarz emocji. Książki przez którą zarwałam noc, ponieważ nie mogłam się oderwać.Autorka zafundowała nam historię pełną wzruszeń, intryg, porwań, porachunków mafijnych,gorących scen i całej masie zwrotów akcji.Dostałam wszystko czego oczekiwałam od książki mafijnej.Tak mi się dobrze czytało, że w momencie końcówki drugiej części, poczułam rozczarowanie że nie ma jeszcze trzeciej części, więc tu mój apel do autorki-Kobieto zlituj się, potrzebujemy kolejnej części na już.🤩
🌺W pierwszej części mamy historię Margo,24latki. Wychowała się w Stanach, ale urodziła się we Włoszech. Kobieta niezależna, pyskata, atrakcyjna, która nie boi się powiedzieć tego co myśli, przez co często przyciąga kłopoty, a największym z nich jest Angelo Rusto,któremu Margo od razu wpada w oko. Kobieta ma najlepszą przyjaciółkę Jo, która jest jej aniołem stróżem.
Angelo jest 32latkiem,jest głową potężnej rodziny mafijnej, ma dwóch braci Fabia i Sergia, którzy zawsze stoją po jego stronie.
🌺W drugiej części mamy historię walecznej Jo i Sergio, tworzą oni wybuchową parę. Segio nie cofnie się przed niczym aby zdobyć kobietę.
Jo kobieta niezwykle odważna, ukrywająca tajemnicę, pragnie zrozumienia, miłości i wolności. Jej walka z przeszłością i teraźniejszością tworzy historię, pełną tajemnic. Sergio również zmaga się z mroczną przeszłością.Czy połączy ich prawdziwe uczucie i będą w stanie zapomnieć o przeszłości?
"Uzależniłam się od adrenaliny, od niego, od ekstazy, którą do tej pory tylko on potrafił mi zafundować. Niedorzeczne: jednocześnie pożądać i nienawidzić?"
"Wiem, że obecnie kłóci się sam ze sobą, lecz ten świat jest jedynym, jaki znamy. Oddychamy nim jak ryba w wodzie. Wypełnia nasze żyły, co do ostatniej jebanej kropli krwi."
Moja opinia: 10/10
🌺Recenzja🌺
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Uważaj czego pragniesz, Angelo"
"W sieci pragnień, Sergio"
Autorka:@malgorzata.wisniewska.autor
Wydawnictwo:@_dlaczemu
(współpraca reklamowa)
Cześć Książkoholicy!
📚Małgorzata Wisniewska "W sieci pragnień. Sergio"
Mają swoje demony, które ich prześladują i powodują w nich niechciane emocje.
Czy ta dwójka w końcu zazna spokoju i prawdziwej miłości?
Kochani jest to druga część serii o braciach Rusto, w której mamy bohaterów, którzy pragną wielu rzeczy. Autorka stworzyła niesamowitą historię, która porywa nas od początku i nie daje chwili wytchnienia. Mamy tutaj wątki mafijne za, które jestem ogromnie wdzięczna i są napisane w bardzo dobrym stylu. Oczywiście jest to przeplatane namiętnością i uczuciami, które powodują, że ta historia nabiera coraz piękniejszych kształtów.
Bohaterowie są fajnie wykreowani i nie da się ich nie lubić. Sergio napewno skradnie wiele serc czytelniczek, więc się na to przygotujcie. Sceny bardziej gorące nie są przesadzone a wręcz przeciwnie dobrze komponują się z resztą fabuły.
Jeżeli potrzebujecie świetnej książki, która was pochłonie to jest to właśnie ona. Gorąco ją polecam i czekam na ciąg dalszy ❤️
📚Małgorzata Wisniewska "W sieci pragnień. Sergio"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJo i Sergio tworzą razem niepowtarzalny duet. Kobieta chce aby ktoś ją zrozumiał oraz pragnie całą sobą być wolną. Sama nie wie co jest prawdą i stara się tego dowiedzieć. Natomiast Sergio za wszelką cenę chce mieć ją dla siebie mimo, że nie wie co z tego wyniknie.
Mają swoje demony, które ich prześladują i powodują w...
„Sergio” to fascynująca kontynuacja serii o braciach Rusto, w której główni bohaterowie , Jo i Sergio, łączą swoje pragnienia w niebezpiecznym tańcu pośród światów mafii.
Jo, odważna i zdeterminowana kobieta, ukrywająca tajemnicę, pragnie zrozumienia, miłości i wolności. Jej walka z przeszłością i teraźniejszością tworzy historię, pełną napięcia i tajemnic. Sergio, mężczyzna z mroczną przeszłością i przeszywającym spojrzeniem, dąży do kontroli i równowagi, a jego związek z Jo jest jak zakazana melodia – kusząca, lecz pełna niebezpieczeństw.
Małgorzata Wiśniewska kreuje niezwykle intensywną atmosferę, gdzie pragnienia bohaterów prowadzą ich przez labirynt emocji. Walka z demonami przeszłości staje się kluczowym elementem tej historii, nadając głębię postacią i sprawiając, że czytelnik z niecierpliwością śledzi ich rozwój.
Napięcie i gorąco, jakie pojawia się podczas lektury, tworzą emocjonujący romans mafijny. Chociaż opis scen erotycznych jest umiarkowany , to dodaje on charakteru opowieści, ukazując złożoność relacji między Jo a Sergio. Autorka doskonale balansuje między zwariowaną, chorą miłością, a głębokimi uczuciami co czyni tę książkę pełną emocji i nieprzewidywalnych zwrotów akcji.
W skrócie, „Sergio” to intrygujący romans mafijny, który wciąga czytelnika w wir emocji, oferując zarówno napięcie, jak i momenty czystej namiętności. Dla miłośników tego gatunku , ta powieść stanowi fascynującą podróż po emocjach, pełną zagadek i skomplikowanych relacji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJo, odważna i zdeterminowana kobieta, ukrywająca tajemnicę, pragnie zrozumienia, miłości i wolności. Jej walka z przeszłością i teraźniejszością tworzy historię, pełną napięcia i tajemnic. Sergio,...