Brutalne rozkosze

Okładka książki Brutalne rozkosze autora Jessica Hawkins, 9788383213088
Okładka książki Brutalne rozkosze
Jessica Hawkins Wydawnictwo: Niegrzeczne książki Cykl: White Monarch (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
White Monarch (tom 1)
Violent Delights
2023-06-28
2023-06-28
2019-03-19
Nina Wum

Kup Brutalne rozkosze w ulubionej księgarnii

Brutalne rozkosze

Oceny książki Brutalne rozkosze

OPINIE i DYSKUSJE o książce Brutalne rozkosze

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Całkiem przypadkowo trafiłam na tę książkę i nie będę ukrywać, że to okładka mnie przyciągnęła. Skojarzyła mi się z Meksykiem ,dniem zmarłych i trochę coś jak bajka Coco. 🙈🤭A gdy przeczytałam że to świat mafii to odrazu ja kupiłam.
Książka jakoś mnie mocno nie porwała,lecz przeczytałam dość szybko i z zainteresowaniem jak to wszystko się zakończy. Sama historia ma potencjał lecz główna bohaterka - księżniczka kartelu chowana pod kloszem i wpatrzona w Diego ,który nią manipuluje mnie wkurzała! A sam Diego to straszny tym niby ją kocha a manipuluje nią i koniec końców oddaje ja za swoje życie. Miłość czasem bywa ślepa...
Ojciec Natali don Mafi a nie wie co się dookoła wyprawia hmm słaby aspekt . I ten,który powrócił udowodnić swoją niewinność wobec zarzucanych mu czynów ale też zemścić się na bracie. I on jest tu trochę zagadka nie do końca wiadomo co zrobi i jakie ma zamiary W książce mamy mieć wojnę karteli ,lecz mamy wojnę braci, którzy wykorzystują Natalię bo daje sobą manipulować i nie wie co się dzieje wokół niej . Miałam nadzieję,że księżniczka się obudzi i będzie szukać sama prawdy o morderstwie swojej mamy ale niestety pierwszy tom kończy się na niewyjaśnionej sprawie i nie wiadomo kto zabił jej matkę .
Cóż chyba trochę emocje mnie poniosły tu ale naprawdę wkurzyłam się na to wszystko. Na naiwność i manipulację.Sięgnę po kolejne części aby dowiedzieć się kto to zabił.

Do przeczytania tej książki namówiła mnie koleżanka, miałam być oczarowana zaskakująca fabułą i zwrotami akcji.
Choć tytuł mocno mi zgrzytał w głowie, zaryzykowałam.
Po przeczytaniu nasuwa mi się tylko jedna myśl. To powieść o debilach. W tej książce nie ma ani jednej normalnie myślącej osoby.
Zaczynajac od ojca głównej bohaterki, szefa mafii. On mógłby być co najwyżej szefem gumki w swoich majtkach. Człowiek, który nic nie potrafił zrobić, z niczym sobie nie radził, począwszy od sytuacji z żoną, swoją ‚działalnością’, z Diego, ze znalezieniem mordercy, on nie potrafił nawet porozmawiać normalnie i szczerze ze swoją córką ani zapewnić jej bezpieczeństwa.
Diego to postać mdła, nijaka, mdli mnie na myśl o nim, więc przejdę dalej.
Christiano postać stereotypowa, bad boy, wielki siłacz, który w swoich rękach posiada władzę nad wszystkimi, a pod koniec zawarł układ z Diego w sprawie, w której sam mógł spokojnie to załatwić bez niego. To było tak głupie.. Był on kolejną osobą w książce, która nie potrafiła się komunikować i normalnie rozmawiać.
Na koniec nasza perełka czyli Natalia. Córka szefa mafii, 20 lat, a intelektualnie zatrzymała się lata świetlne wstecz. Wszyscy opowiadali jej jakieś bajki, a ona łykała wszystko jak pelikan. Zero własnego zdania i rozumu. Bardzo głupia i niemyśląca. Poszła do klubu na koniec miasta, bo ktoś jej powiedział, że to dobry pomysł, a ona nie wzięła ani żadnej broni, ani nawet telefonu, bo jak twierdziła nie miała go gdzie włożyć 😳🙈 Jej zachowanie w stosunku do Diego toczące się poniżej poziomu dna i mułu. Nawet na sam koniec pozostała tą samą idiotką, choć jej wielki ‚rycerz’ pokazał w jakim poważaniu ją ma. Wyprany mózg do kwadratu plus ślepota.
Nudne, głupie i płytkie dialogi. Zakończenie mnie dobiło w swej głupocie. Dawno nie przeczytałam czegoś tak koszmarnego.
Żałuję straconego czasu.

Choć tytuł mocno mi zgrzytał w głowie, zaryzykowałam.
Zaczynajac od ojca głównej bohaterki, szefa mafii. On mógłby być co najwyżej...

333 użytkowników ma tytuł Brutalne rozkosze na półkach głównych
38 użytkowników ma tytuł Brutalne rozkosze na półkach dodatkowych

Jessica Hawkins
Jessica Hawkins
Stay updated on new releases, sales and monthly newsletters--join the mailing list: www.jessicahawkins.net/mailing-list "Jessica Hawkins has proven herself to be a contender in the race for the most captivating and sexy contemporary romance series..." -- Autumn After Dark Jessica Hawkins grew up between the purple mountains and under the endless sun of Palm Springs, California. She studied international business at Arizona State University and has also lived in Costa Rica and New York City. To her, the most intriguing fiction is forbidden, and that's what you'll find in her stories. Currently, she resides wherever her head lands, which is often the unexpected (but warm) keyboard of her trusty MacBook. Visit her website: www.jessicahawkins.net

Dark Adelina Tulińska
Dark
Adelina Tulińska
Ostrzegam lektura dla nie każdego. Książka idealna na okres przed Halloweenowy nie istnieje, powiedzmy to sobie szczerze. Nie jest możliwe, by powstała książka zadowalająca każdego czytelnika. To również nie jest taka pozycja. To fakt, ale... W swoim życiu przeczytałam kilka dark romansów. I śmiało mogę stwierdzić, że ,,Dark'' od Ady Tulińskiej jest jednym z lepszych. Pozycja pełna mroku, napięcia, dużej ilości niewiadomych. Czytelnik wraz z główną bohaterką próbuje ujawnić tożsamość stalkera. Dostajemy również motyw aplikacji randkowej, która okazuje się jedną z głównych narzędzi prześladowcy. W trakcie lektury pojawia się kilka postaci, które mogłyby odpowiadać roli tajemniczego obserwatora, jednak autorka umiejętnie prowadzi czytelnika, pozostawiając go w niepewności aż do samego końca. Dopiero finał przynosi pełne wyjaśnienie wszystkich zagadek. Książka utrzymuje napięcie do ostatnich stron, skutecznie angażując i nie pozwalając oderwać się od lektury. Czytelnicy nie mający problemu z mrocznymi romansami, scen dominacji i długotrwałego napięcia, a także scen 18+ powinien zastanowić się nad tą lekturą. Z wielką chęcią przeczytam inne książki autorki o mroczniejszym klimacie. Za sobą mam już lżejsze pozycję od Adaliny Tulińskiej- To zawsze byłeś ty, trylogia Dotyk północy- które co prawda podobały mi się, jednak dopiero ,,Dark'' mocno zaintrygował moją ciekawość względem twórczości autorki.
patka143_read - awatar patka143_read
Łowca. Krzyk rozdartej duszy. Paulina Zalecka
Łowca. Krzyk rozdartej duszy.
Paulina Zalecka
RECENZJA♥︎"ŁOWCA"☆ Paulina Zalecka @_paulinazalecka_autorka Moja ocena 10/10☆ Cytat z książki..."„Po zmroku czuję, że żyję. Jestem niczym ta otaczająca świat ciemność. Gdziekolwiek się pojawię, ludzie giną w odmętach mojej czarnej duszy.”..." ♥︎Łowca to chłopak, którego matka w wieku 11 lat oddała do domu dziecka aby mieć czas dla swojego kochanka. ♥︎Łowca to chłopak, który od początku walczy o siebie i słabszych. ♥︎Łowca to 16 letni chłopak, który trafia do sekty i tam odzyskuje samego siebie. ♥︎Łowca to przyjaciel Kanibala z pierwszej części. ♥︎Łowca to Hunter ,który od najmłodszych lat jest aniołem stróżem Viktorii,która jest jego słabością,i Arii ,która jest dla niego jak siostra. KIEDY Hunter zdaje sobie sprawę,że zło zyskuje przewagę nad jego życiem i grozi niebezpieczeństwo wszystkim jego bliskim ,musi odsunąć od siebie Viktorię i zapomnieć o niej dla jej własnego dobra.Ale czy to się da zrobić???Czy po tym co przeżył w sekcie ,nie zasługuje na odrobinę szczęścia??? Tutaj mamy wiele brutalnych scen ,nawet mimo ,że dawno czytałam" Kanibala ",wiem,że tam było ich mniej.Stanowczo książka dla osób o mocnych nerwach,to co wyprawiali członkowie tej sekty momentami powodowało ,że miałam ochotę rzucić tą książką z nerwów. Autorka doskonale opisała sceny jak z horroru,dlatego uważam, że książka obowiązkowo powinna być 18+.Historia mimo scen pełnych bólu i brutalności jest pięknie opisana,miłość Huntera i Viktorii jest pełna uczuć, namiętności I dzikiej pasji.Dla fanów Arii i Cadena super bonus w postaci dalszych losów tej dwójki i uroczej Emmy.Mamy tu wspomnienia przeszłości Łowcy i Kanibala .Dowiadujemy się jak doszlo do spotkania Huntera,Arii,Viktorii i Cadena. Myślę, że moja ciekawość po przeczytaniu pierwszej części została zaspokojona i podsumowując podobała mi się bardzo. Polecam książkę ale dopiero po przeczytaniu" Kanibala". Wasze serce najpierw rozpadnie się na kawałki po czym autorka sprytnie je poskłada, mimo wszystko uważam ,że warto przeczytać obie części.
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
Władca Soli i Kości Keri Lake
Władca Soli i Kości
Keri Lake
Był to reread tej książki. Byłam ciekawa, czy spodoba mi się ona tak samo jak kiedyś i oczywiście tak było. Choć zapamiętałam ,,Władcę,, jako łagodny gotycki dark, to podczas czytania i przypominania sobie fabuły okazało się, że wcale tak łagodnie nie było. Mimo wszystko klimat książki jest mroczny, a na tle niebezpiecznej organizacji rozwija się romans. Romans między bardzo młodziutką dziewczyną a diabłem z Bonesalt. Isadora, choć młoda, jest po przejściach, a jej życie w żadnym stopniu nie jest usłane różami. Dojrzała jak na swój wiek i nie daje sobą pomiatać, ale też jako nastolatka, którą jeszcze jest, sporo pyskuje. Lucian jest zimny i zdystansowany, groźny, a pod powierzchnią kotłuje się szaleństwo. A ile potrzeba szaleńcowi, aby iskra sprawiła, iż zwróci uwagę na piękną młodą kobietę w jego domu i mimo przeciwności zapragnie jej? Mimo jej wieku i pyskatej postawy zagnieżdża się ona z tyłu jego głowy i nie pozwala o sobie zapomnieć. I tak Isadora i Lucian krążą wokoło siebie. Ona zaczyna pragnąć jego, a on jej, ale różnica wieku jest spora, a ona jest jego pracownicą, niewinną dziewczyną, a on należy do tajnej, popapranej organizacji, ma za sobą chorą przeszłość i jest niebezpieczny. Isadora ma szansę stać się obsesją Lucjana, ale to nie powinno się wydarzyć. Książka nie zawiera trigger warningów, ale jeśli jesteście wrażliwi, to przed lekturą radzę poszperać w necie i sprawdzić, czy treść może was dotknąć emocjonalnie. Przyznam szczerze, że zawsze po tej książce dopada mnie zastój, ponieważ angażuje mnie ona i pragnę przeczytać coś podobnego, ale niewiele jest książek dorównujących klimatem Władcy soli i kości. To historia popaprana, romantyczna i pełna nieodkrytych tajemnic.
Ananeferbooks - awatar Ananeferbooks
Król ulicy Magdalena Szweda
Król ulicy
Magdalena Szweda
Król ulicy to książka wciągająca od pierwszych stron. Czytelnik zagłębia się w mroczny świat, który jest pełen przemocy, los stawia przed bohaterami ciężkie wybory, a wszystkiemu towarzyszą bardzo silne emocje. Pomimo tego, że Chloe Medison oraz Victor Scarpone pochodzą z różnych światów, doświadczyli w swoim życiu wiele cierpienia. On — zimny i niedostępny. Zabija bez wahania, a serce ma z kamienia. Ona — musiała szybko dorosnąć, by zająć się przyrodnią siostrą. Nieustannie walczy o przetrwanie w świecie pełnym przemocy i ubóstwa. Pani Magdalena nie unika w swojej książce trudnych tematów takich jak: ubóstwo, przemoc domowa i nie tylko, moralne dylematy związane z przestępczością, handel ludźmi czy sutenerstwo, a wręcz przeciwnie można je spotkać na każdym kroku. Jednocześnie wplata w tę historię chwile humoru i wiele sarkazmu, dzięki którym rozładowuje atmosferę i napięcie. Takie chwile ukazują ludzką stronę jej bohaterów. Styl pisania Pani Madzi jest bardzo lekki i wciągający jakby słowa same wylewały się na kartki papieru, co sprawia, że książkę czyta się z zapartym tchem. Ja pokusiłam się nawet o krzyczenie na głównego bohatera 😅 KRÓL ULICY to nie jest tylko dark romans mafijny, ale przede wszystkim opowieść o walce o lepsze jutro, o poszukiwaniu nadziei nawet w najgorszym momencie, ale przede wszystkim o tym, jak miłość potrafi roztopić nawet najtwardsze serce. Podsumowując ta książka to historia dostarczająca mocnych wrażeń oraz zapewnia chwile refleksji.
Książka_jak_tlen - awatar Książka_jak_tlen
Sicko Amo Jones
Sicko
Amo Jones
"Nigdy nie mia­łam żad­nych wąt­pli­wo­ści co do tego, jak ważna je­stem dla Royca i on dla mnie. Mi­łość to mi­łość, a kiedy jest bez­wa­run­ko­wa, trwa przez całe życie.(...) Łą­czą­ca nas od dziec­ka więź sta­wa­ła się przez te wszyst­kie lata tylko sil­niej­sza.(...) za­wsze by­li­śmy nie­roz­łącz­ni." Do czasu..... "Po tym, jak Royce wy­je­chał, sta­łam się cie­niem samej sie­bie.(...) Choć przy­ja­cie­le sta­ra­li się mnie wspie­rać, oka­za­ło się to nie­wy­star­cza­ją­ce, po­nie­waż osta­tecz­nie to on był wszyst­kim, czego pra­gnę­łam.(...)" Gdy miała 15 lat jej świat legł w gruzach a jego nie było. Została sama i znienawidziła go za jego nieobecność, a gdy wrócił.... "nie jest już Roy­cem Kanem, tylko wiel­kim złym gang­ste­rem oto­czo­nym wiel­ki­mi złymi ko­leż­ka­mi. W do­dat­ku ma wiel­ką dziu­rę za­miast serca." "Praw­dzi­we kłam­stwo bę­dzie ranić jesz­cze długo po tym, gdy praw­da wyj­dzie na jaw." Mam duży problem z tą historią bo była dobra i wciągająca ale i wg mnie nie najlepiej podana. Były momenty gdzie się gubiłam w tym kto, co mówi. W jednym zdaniu bohater coś mówił by w następnym temu zaprzeczyć. Bez jakiegokolwiek oznakowania wstawki z przeszłości co mocno zastanawiało co i w jakim czasie sie wydarzyło a przez 4 lata wydarzyło się bardzo dużo. Wręcz za dużo zostało ujęte na nieco ponad trzystu stronach co wg mnie powodowało, że autorka wszystko pobieżnie potraktowała. Miało być dużo, mrocznie i kontrowersyjnie. Było ale przez tę ilość i pęd było też mniej emocjonalnie. Pogubiłam się też na końcówce mocno w czasie i wydarzeniach. Ktoś miał narzeczoną i dziecko w drodze by po kilku miesiącach mieć już żonę i drugie w drodze a u kogoś innego ciąża trwała co najmniej 20 miesięcy. Czepaliam się strasznie bo od tej klasy autorki i tej historii chciałabym więcej. Niemniej historia sama w sobie zostanie raczej ze mną na długo.
Whitecoffe - awatar Whitecoffe
The End and Then Hannah Bird
The End and Then
Hannah Bird
Dwudziestoośmioletnia Eden pakuje swoje dotychczasowe życie i wyjeżdża w tereny malowniczego Kolorado, aby pomóc przyjaciółce w biznesie oraz pozwolić sobie zacząć od nowa po traumatycznych przeżyciach. Dzięki nowym znajomościom zaczyna odnajdywać się w nowej rzeczywistości. Wśród których jest charyzmatyczny Chase, którego nie potrafi trzymać na dystans... a mimo tego, to nie on staje się nowym problemem. Choć wiem, że książka miała koncentrować się głównie na przeżyciach Eden, nie spodobało mi się, że reszta osób została potraktowana po macoszemu. Nieważne, że każda postać mogła wnieść do fabuły coś wyjątkowego; poza wieloletnią przyjaciółką, której podstawy nie budziły zastrzeżeń, pozostałe relacje bardziej przypominały znajomości budowane na niestabilnych fundamentach. Ten zarzut dotyczy również relacji z Chasem, która choć nie była całkowicie powierzchowna, potoczyła się zbyt szybko, kierowana głównie pożądaniem przez co trudno było ją odebrać jako w pełni autentyczną. W książce poruszane tematy dotyczą wykorzystywania seksualnego i problemów psychicznych, które jednak w moim odczuciu nie zostały przedstawione w wystarczająco wzniosły sposób. Plusem jest, że zostały zakomunikowane wśród wątków, jakie są poruszane w literaturze new adult; nie wiem jak odpowiednio to ująć, ale momentami odnosiłam wrażenie, że autorka zdecydowała się na taki temat czując, że będzie odpowiednio nośny mimo braku sensownego przedstawienia. Byłabym natomiast niesprawiedliwa, gdybym pominęła uwzględnienie w tej historii aspektu procesu terapeutycznego, w jakim trwała Eden. Obawiałam się, że ten wątek zostanie pominięty i wspomniany kilkukrotnie w rozmowach, jednak terapii, której potrzebowała dziewczyna, zostało poświęconych kilka rozdziałów, a postać terapeuty stała się nieoceniającym i niedoradzającym, a wspierającym specjalistą, czyli naprawdę dobrym przedstawicielem tego zawodu. I choć nie czułam się całkowicie przekonana i poruszona, to właśnie ta część książki stała się dla mnie najciekawszym wycinkiem historii Eden. A szkoda, bowiem tematy, których dotknęła autorka mogły pozwolić na stworzenie trudnej i głębokiej opowieści, natomiast doprowadziły do lekkiej opowiastki o niełatwych przeżyciach młodej kobiety, która następnie jeszcze traci grunt pod nogami, gdy poznaje prawdę o członkach swojej rodziny. Z opisów, które zawarto w książce, dało się wyciągnąć wniosek, że rodzina nie musi być najważniejszą komórką społeczną, tylko przez to, że jest rodziną; dobrze otrzymywać komunikaty jak ten, aby pozwolić sobie na nieprzyjemne uczucia nawet wobec tych, którzy rzekomo mają być najbliżsi. To kolejna książka o tym, że w życiu czasami trzeba zaczynać od nowa, jednak nie ma tym nic złego. A mimo to nieco płaski ton historii sprawił, że zaczęłam myśleć, jak wiele razy można zaczynać, gdy nie ma się na to siły i nie robi się tego z własnej woli. Zabrakło mi tej odpowiedzi, bowiem nowy początek rzadko kiedy jest łatwy oraz wyczekiwany, szczególnie w takich sytuacjach jak ta, której doświadczyła Eden.
placebetweenpages - awatar placebetweenpages

Cytaty z książki Brutalne rozkosze