Okładka książki Zatracony w tobie autora K.M. Dyga, 9788367339087
Okładka książki Zatracony w tobie
K.M. Dyga Wydawnictwo: Szósty Zmysł Cykl: Seria Zatraceni (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Seria Zatraceni (tom 3)
2022-11-23
2022-11-23

Kup Zatracony w tobie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zatracony w tobie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zatracony w tobie

Ostatnia część z serii Zatraconych i.... jakże wciągająca! Porównując do części poprzedniej ta wypada zdecydowanie lepiej. Przyznam szczerze, że historia Idy i Konrada była już momentami nużąca. Miło się zaskoczyłam kiedy zdałam sobie sprawę, że tom trzeci stawia w głównym świetle Takashiego i tajemniczą dziewczynę którą przygarnął pod swój dach. Wątki mafijne i lekkie trzymanie czytelnika w niepewności naprawdę zadziałały tu na plus.

Największym atutem książki jest warstwa emocjonalna. Widać, że Autorka chciała pokazać, jak łatwo można zatracić się w drugiej osobie, kosztem samego siebie.

Niestety bohaterowie, choć emocjonalni, nie zawsze są wystarczająco pogłębieni psychologicznie, przez co trudno w pełni zrozumieć ich motywacje.

Podsumowując, „Zatracony w tobie” to przyjemna, lekka lektura dla fanów romansów i powieści obyczajowych, jednak nie wyróżnia się niczym szczególnie oryginalnym. To książka dobra na jeden wieczór – wciągająca, ale pozostawiająca niedosyt.

Serię Zatraconych czytałam jakieś półtora roku temu i w zasadzie na jednym oddechu. Historia Idy i Konrada wciągnęła mnie od początku do końca i z ogromną ciekawością sięgnęłam po tom trzeci, licząc na dalsze perypetie Kapuśniaka.

Ku mojemu rozczarowaniu Zatracony w tobie lekko tylko zahaczył o wątki z poprzednich części. Bardzo ciężko było mi się tu odnaleźć, nawiązać jakąś relację z Takashim. Jego rozpaczliwa tęsknota i ubolewanie nad rozłąką z Idą drażniły mnie okrutnie. Zwłaszcza, że zatracony w tych uczuciach przestał dostrzegać człowieka w innych kobietach. Jak na przykład w Yuko, niewidomej i niemej dziewczynie odbitej z transportu kobiet do domów publicznych. Ocalił ją i dał dach nad głową, a traktował i mówił o niej jak o psu przybędzie. A miałam go za kulturalnego człowieka i jednak gentlemana. Yakuza przecież ma jakieś zasady.

Na szczęście i nieszczęście dla dziewczyny, paru facetów wyżej postawionych w hierarchii niż Takashi wykazało zainteresowanie jej osobą. To zaś wzbudziło czujność samuraja. I w sumie w tym miejscu intryga się zagęściła, a ja przepadłam dla lektury. Bohaterowie przy sobie nabierali koloru. Ona pokonała traumę, stała się powierniczką i przyjaciółką, on dostrzegł w niej coś więcej niż dziką kotkę i postawił sobie za cel wyjaśnić zagadkę jej pochodzenia. Ich uszczypliwości dodają historii smaku i koloru. Zwłaszcza, gdy na jaw wychodzi grubsza intryga, porachunki z konkurencyjną organizacją, a on okazuje się być na celowniku posądzany o zdradę swoich przełożonych.

Zatracony w tobie to (od pewnego momentu) bardzo dynamiczna historia z polityką i mafijnymi porachunkami w tle. Obserwujemy system naczyń połączonych, gdzie ręka rękę myje, honorowo ucina się kończyny za przewinienia wobec zasad, a hierarchia decyduje o tym, co można, a co nie. Kierunek, w jakim potoczą się losy bohaterów i jak bardzo muszą uważać na słowa i zawierane znajomości z pewnością Was zaskoczy.

Akcja długo się rozkręca, ale dla japońskiego kolorytu, humoru bohaterów i intrygi, w jaką zostają wplątani - warto przeczytać.

Ps. Bonus dla zainteresowanych - Autorka popełniła gruntowny research i w tle dla całej fabuły raczy nas smakowitymi kąskami z japońskiej kultury. Mamy tu samurajów i gejsze, czyli jej typowe elementy znane z historii, a osadzone w czasach współczesnych. Ciekawe połączenie dwóch światów.

👍

👍

177 użytkowników ma tytuł Zatracony w tobie na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Zatracony w tobie na półkach dodatkowych

Okładka książki Gorąca trzydziestka? Fantastycznie! O jedno bicie serca... Monika Barth, Marta Choińska-Młynarczyk, K.M. Dyga, Marta Anna Kogut, Emilia Kolosa, Helena Leblanc, Patrycja Lenort, Urszula Maciuga, Artur Rother, Alicja Złotkowska, Juliette de Lys
Okładka książki Gorąca trzydziestka. Za mundurem... K.M. Dyga, Dominika Gardo, Joanna Izdebska, Helena Leblanc, E. Lorenc, P. Lorenc, Aga Pleskacewicz, Joanna Krystyna Radosz, Erika Reves, Dominika Saletnik, Ola Sukiennik, D. S. Wojciechowska
Okładka książki Gorąca trzydziestka antologia K.M. Dyga, Greta Eden, Joanna Izdebska, Ewelina Krucza, Helena Leblanc, E. Lorenc, P. Lorenc, Monika Nawara, Leonia Oscar, Joanna Serafin, Anna A. Sosna, Ola Sukiennik, Magdalena Szponar
K.M. Dyga
K.M. Dyga
K.M. Dyga ¬Miłośniczka książek fantasy, która uważa, że każdy romans ma w sobie nutkę fantastyki. Zakochana na zabój w kulturze japońskiej. Swój czas rozdziela pomiędzy bycie mamą, żoną i posiadaczką dwóch psów. Zawodowo jest specjalistką do spraw ochrony środowiska. Z zamiłowania – kucharką, a do tego cukroholiczką na ciągłym odwyku.

Escort Girl Anna Dąbrowska
Escort Girl
Anna Dąbrowska
Recenzja booktoura […] Każdy z nas ma jakiś cel, do czegoś dąży, a w gąszczu wyborów łatwo zbłądzić. Jednak ważne jest, byśmy uczyli się na własnych błędach i starali się ich więcej nie popełniać. Nie bójmy się upaść po porażce, ale i stawiać kolejnych życiowych kroków, by to życie zrozumieć i odnaleźć w nim miejsce dla siebie- Iza Wyszomirska[…] A ty odnalazłeś/odnalazłeś w tym zakręconym życiu i świecie swoje miejsce dla samego/samej siebie? Czy porażka nas powinna uczyć? Sara, piękna kobieta, która nie wierzy w siebie. Dodatkowo mieszka z matką, która traktuje ją jak swą niewolnicą, a nie jak córkę. Pewnego dnia spotyka swą przyjaciółkę Patrycję, która wręcz ocieka luksusem. Opowiada Sarze o swojej pracy. Zachęca ją do zostania escort girl. Sara wiec zakłada konto i? Tego musicie się sami dowiedzieć. Czytałam tą pozycję z zapartym tchem. Z łzami w oczach i drżącymi dłoniami. To było straszne, że Sara musiała szukać bezpieczeństwa, miłości, troskliwości i opieki w ramionach starszego mężczyzny. Że on nie traktował jej wcale tak jak ona chciała. Żal mi jej było, ale też byłam zaskoczona jej pozytywna postawa, zmianą w jej zachowaniu i odważnym wypowiadaniem słów. Może wewnątrz była krucha i na początku gubiła się to jednak potrafiła się podnieść i pozwolić sobie na zaufanie. Natomiast ten mężczyzna z początku zauroczył mnie, omamił swymi pięknymi oczami. Jednakże jedna sytuacja sprawiła, że normalnie miałam błyskawice w oczach i chciałam go normalnie powiesić. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze. Może pieniądze dają wszystko, władzę, możliwości, drogie ubrania, markowe sprzęty, ale nie dają tego co każdy z nas potrzebuje. Bezpieczeństwa, miłości, troskliwości i po prostu bycia tak po prostu. I nawet jeśli upadniemy, poniesiemy porażkę, to ważne jest abyśmy wstali i dumnie unieśli głowę i szli dalej. Bo porażki nas uczą, a my musimy nauczyć się wyciągać z nich właściwe lekcje. Dziękuję za możliwość przeczytania tej pozycji, która trochę otworzyła mi oczy i moje serce.
Swisss - awatar Swisss
Niepokorny driver Weronika Jaczewska
Niepokorny driver
Weronika Jaczewska
„Niepokorny driver” to druga książka Weroniki Jaczewskiej, którą miałam okazję przeczytać — i po raz kolejny autorka absolutnie mnie nie zawiodła. Czytaliście już coś jej autorstwa? A może macie w planach? Jeśli nie, to ta historia może być świetnym początkiem przygody z jej twórczością. Fabien to młody, przystojny, arogancki i pewny siebie gwiazdor wyścigów Formuły 1. Żyje szybko — na torze i poza nim. Nie narzeka na brak zainteresowania ze strony kobiet, a prędkość, adrenalina i niezobowiązujące relacje są jego codziennością. Wydaje mu się, że ma wszystko pod kontrolą, dopóki na jego drodze nie staje Letty — siostra znienawidzonego dziennikarza, który próbuje zniszczyć jego karierę. Letty pochodzi z dziennikarskiej rodziny, ale sama wybrała inną drogę. Po tragedii, za którą wciąż się obwinia, ucieka z Londynu i zostaje wolontariuszką w ośrodku opiekuńczym dla dzieci. Kiedy brat zabiera ją na wyścigi F1 do Monako, by oderwała się od bolesnej przeszłości, los łączy ją z Fabienem — i od tego momentu nic już nie jest takie samo. Ich pierwsze spotkanie to zderzenie dwóch silnych charakterów. Oboje są uparci, niechętni i wręcz się nienawidzą. Złośliwości, sarkazm i prowokacje to ich codzienność. Jednak gdy zostają zmuszeni do udawania pary, granica między udawaniem a prawdziwymi uczuciami zaczyna się zacierać. W ich relacji pojawia się napięcie, zazdrość i troska — emocje, których żadne z nich się nie spodziewało. Fabien od początku wzbudził moją sympatię. Pod maską aroganckiego gwiazdora od razu wyczułam, że kryje się coś więcej — ból, samotność, doświadczenia, które ukształtowały jego charakter. Z kolei Letty to postać, którą trudno nie darzyć sympatią. Wrażliwa, empatyczna, a jednocześnie silna i zdeterminowana, by na nowo poukładać swoje życie. Ich relacja jest pełna sprzeczności — z jednej strony namiętność i bliskość, z drugiej niepewność i strach przed zranieniem. „Niepokorny driver” to historia o tym, że między nienawiścią a miłością istnieje bardzo cienka granica. To opowieść pełna emocji, sekretów i trudnych wyborów. Nie brakuje tu rozstań, powrotów i gorących scen, które — mimo swojej intensywności — napisane są z wyczuciem i smakiem. Czytałam je z wypiekami na twarzy! Styl Weroniki Jaczewskiej jest lekki, wciągający i pełen emocji. Książkę pochłania się jednym tchem — trudno się od niej oderwać, bo każda kolejna strona przynosi nowe napięcie i zaskoczenia. To historia, która pokazuje, że czasem los łączy ludzi w najmniej oczekiwanym momencie, a nawet największe uprzedzenia mogą przerodzić się w coś prawdziwego. Kolejny raz jestem pod wrażeniem pióra autorki i z przyjemnością sięgnę po jej kolejną powieść. ⚠️ Uwaga! Książka przeznaczona jest dla dorosłych czytelników (18+) 🔞
zaczytanaromantyczka - awatar zaczytanaromantyczka
oceniła na95 miesięcy temu
W cieniu kłamstw B. A. Feder
W cieniu kłamstw
B. A. Feder
“W cieniu kłamstw” “Dążyliśmy do zemsty za krzywdy, zapominając, że największym lekiem na ból i cierpienie jest miłość.” Jej cel? Zniszczyć tych, którzy wyrządzili jej krzywdę. Wyrównać rachunki. A ona? Jako dziennikarka śledcza musi zrobić reportaż za wszelką cenę. A zemsta? Musi być dobrze zaplanowana. Tylko, że… na jej drodze pojawił się ktoś, kogo szczerze i bezinteresownie pokochała. Gdyby ktoś dał mi tę książkę do przeczytania z zakrytą okładką, na której nie widziałabym, kto jest autorem i jaki jest tytuł powieści oraz miałabym wskazać, do kogo należy ta książka, to bez wahania potrafiłabym odpowiedzieć. “W cieniu kłamstw”, to debiutancka książka, w której dosłownie czuć Baśkę i jej początkujący styl pisania. Historia nie jest idealna, ma pewne niedoskonałości, ale jak na debiut? Gdyby ta książka miałaby być moją pierwszą od Basi, to z ogromną ciekawością sięgnęłabym po kolejną. I wiem, że bym się nie zawiodła. Natomiast u mnie z czytaniem książek od Baśki zaczęło się od “Emocjonalnej ruletki” aż do najnowszej - wybaczcie nie zdradzę wam tytułu. Ale progres jest niesamowity. Umiejętności po tych kilku napisanych książkach są na najwyższym poziomie, a one cały czas są doskonalone. WCK to książka, w której zemsta, kłamstwa i tajemnice są na pierwszym miejscu. A przeszłość kroczy za tobą niczym cień. Natomiast miłość została oddalona na dalszy plan po bardzo trudnym “doświadczeniu” z przeszłości. Naszą główną bohaterką jest Blair. Zdeterminowana, zadziorna i temperamentna. Wewnątrz siebie prowadziła ciągłą walkę, a jej serce było otoczone grubym murem. Samotna i żądna pragnienia zemsty. Wierzyła, że nie zasługuje na szczęście. A ona sama wypierała wspomnienia, które sprawiały jej ból. Nienawiść była jej siłą napędową, a my wraz z nią odkrywamy tajemnice przeszłości. Złożyła obietnice, której nie dotrzymała… Aż pojawił się on… Jej jedyna miłość z przeszłości. Stał się jej cieniem. Stróżem, który za każdym razem był o krok do przodu. “Lecieliśmy do siebie jak ćmy do światła. Od zawsze tak było. Czas nic nie zmienił.” * Aiden… to tajemnicza postać, o której tak naprawdę dowiadujemy się z rozdziału na rozdział. Pragnął ją odzyskać za wszelką cenę. Z jej oczu potrafił wyczytać wiele. A on sam? Jego determinacja nie miała końca. * A z nim? * Pojawiły się… utracone wspomnienia, głęboko ukryte uczucia i przypomnienie, że ten ktoś był dla niej… całym światem. * Sama relacja była dobrze przedstawiona. Było widać, że ta dwójka bohaterów darzy się uczuciami i wzajemną pasją. Sceny pomiędzy nimi były przyjemnie napisane i dość dynamiczne. Natomiast (wybacz Basia xd) brakowało mi jakiegoś początku w relacji po tylu latach. Sam rozwój był jak najbardziej okej i tutaj nie miałabym do czego się przyczepić. Jednak te kilka rozdziałów na początku wiele by dały. Większego napięcia, jakiejś takiej niepohamowanej złości lub też większych wyrzutów, które mogłyby jasno sugerować zranienie. * A oni razem? Potrzebowali szczerości. * Bez kłamstw. Bez ograniczeń. Bez zrzucania winy. Bez niedotrzymanych obietnic. Tylko tu i teraz. Wyjaśnienia, zrozumienie i wsparcie, bo one tutaj były najbardziej potrzebne. * A co do fabuły i przedstawionego problemu… * “Sama byłam sobie winna”... * Basia rozegrała to dobrze. Nawet lepiej niż dobrze. Karty są odkrywane krok po kroku, wzbudzając ciekawość i zastanawiając się, co może się wydarzyć. Co prawda niektóre sytuacje były zbyt nagłe, ale samo przedstawienie problemu i jego przekazu było jasne. * Jeśli jesteś ofiarą przemocy, nie bój się prosić o pomoc, wsparcie. Nie jesteś sama. Nie jesteś winna. A jeśli jej nie masz od kogo otrzymać wsparcia/pomocy, to są punkty, w których pomoc jest oferowana, a także jest telefon zaufania. * To jest historia o dążeniu do sprawiedliwości bez względu na koszt, jaki ponosimy, ale mając na uwadze to, że powinniśmy zadbać o własne szczęście i nie zatracać się w początkowych założeniach i celach. O zadbaniu o siebie, swój stan psychiczny i dopuszczenie do siebie tego, czego najbardziej w życiu potrzebujemy, a co najważniejsze nie bać się życia.
zajkosinka - awatar zajkosinka
oceniła na72 lata temu
Zawsze moja Ewelina Skowron
Zawsze moja
Ewelina Skowron
W czasie ślubu Asy i Gianny dochodzi do strzelaniny. Od tej pory oboje wiedzą że ich bezpieczeństwo jest zagrożone. Mimo to kobieta pragnie zasmakować szczypty niezależności i podejmuje pracę. Pewnego dnia zostaje porwana a tajemnice sprzed lat zbierają krwawe żniwo. _. _. _. _. _. " Zawsze moja" to drugi tom serii ZMUSZONA. Tym razem autorka funduje nam nieco więcej mafijnych i niebezpiecznych zwrotów akcji. W ciekawy sposób prezentuje także przemianę obojga bohaterów. O ile Gianna pokazuje pazurki i coraz częściej stawia warunki mężowi,to postać Asy przechodzi spektakularną metamorfozę. Okazuje się że bezwzględny, nie znoszący sprzeciwów boss mafii kryje w sobie ludzkie uczucia. Miłość,troska i waleczność - to emocje jakie kierują bohaterem. Wszystko za sprawą gorącego uczucia i zdrady w szeregach mafii,a co za tym idzie wielkiego zagrożenia dla obojga. Zdrada zawsze niesie za sobą nieodwracalna chęć zemsty,ale jeśli zagrożona jest ukochana osoba, Asa nie cofnie się przed niczym aby uchronić żonę. Kto okaże się sprzymierzeńcem a kto wrogiem? Autorka w tej części mimo sporej ilości gorących scen,przedstawia także niebezpieczne realia mafijnych porachunków. Akcja zmienia się płynnie, wiele się dzieje i kilkukrotnie zaskakuje czytelnika. Autorka w precyzyjny sposób wyciąga na światło dzienne wydarzenia i tajemnice z przeszłości,za skutki których teraz przychodzi zapłacić bohaterom. Minusem tej historii jest dla mnie obsesyjna fascynacja Asy do żony,która z upływem stron powieści bywała nużąca. Nie mniej jednak miło spędziłam czas z tą serią. Jeśli lubicie pikantne romanse mafijne to ta seria z pewnością przypadnie Wam do gustu. Za możliwość zrecenzowania książki dziękuję @wydawnictwoniezwykle
Ewa Ugorska - awatar Ewa Ugorska
oceniła na74 miesiące temu
Anioł zemsty Katarzyna Garczyk
Anioł zemsty
Katarzyna Garczyk
🔥🔥🔥OPINIA BOOKTOUR 🔥🔥 Jeżeli Melania myślała że gorzej być nie może to srogo się pomyliła. Jej chłopak Bartek, który pracuje dla Costury zaginął. Nikt nie ma pojęcia gdzie się znajduje i czy nadal żyje. Ona sama jest zrozpaczona a jej szef sprawia wrażenie osoby, która nie przejmuje się losem swojego przyjaciela. Dziewczyna chce na własną rękę zająć się poszukiwaniami co nie do końca podoba się Costurze. Jednak sytuacja sprawia że zaczyna coraz bardziej otwierać się przed Melanią i zdradzać jej coraz więcej faktów że swojego życia. Czy Melania będzie w stanie spojrzeć przychylniejszym okiem na Costurę? Czy uda się odnaleźć Bartka? Kto stoi za jego porwaniem? W tej części poznajemy dalsze losy Melani oraz Costury. Muszę przyznać że ta część bardziej przypadła mi do gustu niż pierwsza. Mniej płaczu a więcej działania że strony Melani zdecydowanie wyszło jej na plus😉 Mężczyzna zaczyna coraz bardziej otwierać się przed Melanią. W książce dużo się dzieje, wiele tajemnic zostaje rozwiązanych ale jeszcze wiele pozostaje pod znakiem zapytania co powoduję że czyta się ją bardzo szybko i z zaciekawieniem. No i po raz kolejny autorka serwuje nam takie zakończenie że chce się krzyczeć ze złości 😁 No bo jak tak można???😉 Zwłaszcza że nie ma się pod ręką kolejnej części do przeczytania. Jeszcze raz dziękuję @czyta_delicznie oraz autorce @katarzyna.garczyk_autorka za możliwość udziału w tym bt 😊😘😘 #mojaopinia #bookstagram #bookstagrampl #booktour #aniołzemsty #czytam #czytanienieboli #czytaniejestsexy #miłośćdoksiążek #książkoholiczka #książka #milospedzonyczas #ksiazkowelove #btwarszawskimrok #wędrującaksiążkabt
rudaczyta2022 - awatar rudaczyta2022
Byłeś serca biciem Lena M. Bielska
Byłeś serca biciem
Lena M. Bielska
Paula kocha swojego męża nad życie, szkoda tylko, że on już nie żyje. Swoją stratę, ból i cierpienie próbuje często odreagować w klubach sącząc alkohol i pozwalając sobie na seks z nieznajomymi. Została jej jedna osoba na którą zawsze może liczyć, to Artur, który jest jej przyjacielem a wcześniej przyjaźnił się z Łukaszem, mężem Pauli. Niestety, ich częstych spotkań nie popiera partnerka Artura. A miedzy przyjaciółmi zaczyna pojawiać się coraz większe uczucie… „Ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci…” A co po śmierci jednego z partnerów? Czy można sobie pozwolić na kolejną miłość? Na następne zakochanie? Na uczucia? Po książkę sięgnęłam z polecenia Aleksandry Gustaw-Wójtowicz (@love_ksiazkowe) i nie żałuję. To była moja pierwsza przygoda z piórem Leny M. Bielskiej i chętnie poznam resztę jej twórczości. Co prawa, z podobnym motywem już się spotkałam w innej książce, nie mniej jednak historia zawarta w książce „Byłeś serca biciem” jest intrygująca. Ciekawie skonstruowana fabuła, która wciągnęła mnie od pierwszych stron i nie odpuściła do końca. Genialnie wykreowani bohaterowie, którzy mierzą się z traumą, a zarazem są dla siebie wsparciem. Autorka trochę (!) namieszała w tej książce, ale przyznam szczerze, że liczyłam na takie zakończenie jakie otrzymałam. Czy pochwalam zachowanie bohaterki i jej próby zapomnienia o żałobie i największej miłości swojego życia? Na ten moment nie. Ale jak bym się zachowała na jej miejscu, tego nie wiem. Książkę z przyjemnością polecam!
zoska_na_ksiazkach - awatar zoska_na_ksiazkach
Niezdobyta twierdza Iwona Jaworska
Niezdobyta twierdza
Iwona Jaworska
Vanessa straciła najlepszą przyjaciółkę, a wcześniej była świadkiem jak ta była krzywdzona. Strasznie się obwinia i nie może zapomnieć tego co się stało. Teraz, po latach jako policjantka walczy o kobiety. Odważnie i z poświęceniem każdą sprawę doprowadza do końca. Czasem nawet prowadzi prywatne śledztwa. Eliot to przystojniak i nie narzeka na brak chętnych kobiet. Jednak żadna nie zagrzała miejsca w jego łóżku na dłużej. Jest też wspaniałym wujkiem. Dla swojej bratanicy jest gotowy na wiele. Tych dwoje po raz pierwszy spotyka się na cmentarzu, gdzie ukrywają się w grobowcu i spędzają długie godziny na rozmowie. Brzmi szalenie prawda? Później Eliot jest światkiem jak Ness próbuje uwieźć jego kumpla. Od tej chwili zmienia o niej zdanie. Zaczyna się walka między nimi. Kto wygra? Vanessa czy Eliot? Jak tylko zobaczyłam tę książkę pomyślałam sobie niezły grubasem. Ale wiecie co? Wcale nie czułam tego podczas czytania. Autorka ma świetny styl i wciągnęła mnie do świata tej historii. Co więcej, mogłabym o losach tej dwójki czytać i czytać. Ich potyczki słowne nieraz bawiły mnie do łez. Tak, duża dawka humoru to jest coś co lubię. Pomiędzy te zabawne sceny autorka świetnie wplotła te nieco trudniejsze tematy - utrata bliskiej osoby, gwałt. Jest tu też mnóstwo intryg, a już pod sam koniec Iwona Jaworska spuściła ogromną bombę. Ależ ja się denerwowałam w oczekiwaniu jak to wszystko się rozwiąże. Charakterni bohaterowie, dużo akcji, emocje - to wszystko tu znajdziecie. Bardzo przyjemnie spędziłam czas z tą książką i już teraz wiem, że muszę nadrobić pozostałe tytuły od Iwony Jaworskiej. Polecam z całego serca.
Katarzyna - awatar Katarzyna
oceniła na101 rok temu
Gabriel Monika Nawara
Gabriel
Monika Nawara
Rosalyn to świetna dziennikarka, jednak niestety pomimo tego że spełnia się w swojej pracy nie jest w niej doceniana, także tajemniczy, nękający ją wielbiciel nie pomaga jej w tym by osiągnęła swój wymarzony spokój wewnętrzny. Na ratunek przychodzą jej przyjaciele którzy aranżują jej wypad do domku letniskowego gdzie ma odpocząć. Gabriel natomiast to spełniony tatuażysta, który jest tak poświęcony swojej pasji, że nie widzi świata zewnętrznego. Oprócz kilku nocnych eskapad z kobietami nie miał ani jednego dnia wytchnienia, a o wakacjach nie wspomnę. No ale jak to w życiu bywa, akumulatory same się nie naładują więc trzeba odpocząć. I tu wkracza przyjaciel mężczyzny który daje mu klucze do posiadłości na jeziorem Tahoe. No i teraz co poczuje ta dwójka gdy się zorientuje, że będą zmuszeni cały czas relaksu spędzić w swoim towarzystwie. Bohaterowie znają się nawet dobrze, bo obracają się w tym samym gronie od dawien dawna, jednak czy za sobą przepadają, chyba nie koniecznie. Jak skończy się ten wypad? Czy któreś z nich odpuści i wyjedzie? A może oboje odnajdą miłość? Z tą książką miałam nie lada wyzwanie. Bo z jednej strony ogromnie mi się podobała, a z drugiej niekoniecznie. Bardzo uwierała mnie fabuła która gnała na lep na szyję, natomiast świetnie wykreowani bohaterzy idealnie do niej pasowali. Nie wiem czy zrozumiecie mój dylemat. Ale miałam ogromny problem by ocenić tą książkę. Koniec końców jednak po przeczytaniu jej drugi raz stwierdzam, że jednak warto po nią sięgnąć. A szczególnie powinne polować na nią fanki romansów, dram i świetnego humoru, którego zdecydowanie nie zabraknie. Od nienawiści do miłości, a może i odwrotnie tego musicie przekonać się same. Więc co mi pozostaje tylko zaprosić was do lektury. Oczywiście mam w planach kontynuację, bo jestem ciekawa co pióro autorki tym razem zmaluje świetnego.
a_angelika31 - awatar a_angelika31

Cytaty z książki Zatracony w tobie

Dodaj cytat z książki Zatracony w tobie