Najnowsze artykuły
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Blue Flag #8

- komiksy
- Niebieska flaga (tom 8)
- Ao no flag
- 2021-06-15
- 2021-06-15
- angielski
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Blue Flag #8 w ulubionej księgarnii
- 2024 2
- 2023 2
- 2022 2
Cytaty z książki Blue Flag #8
Ale jedyną osobą, która może kontrolować twoje emocje, jesteś ty, pamiętaj.
Ale jedyną osobą, która może kontrolować twoje emocje, jesteś ty, pamiętaj.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blue Flag #8
W zasadzie jak dla mnie najciekawszy tom z całej serii, nie chodzi mi o zakończenie, ale co działo się przed nim.
Przeskok w epilogu o parę lat przypadł mi do gustu. Rozwiązanie całej historii nie wydawało się przez to nachalne. Fajnie jest też spojrzeć na niektórych bohaterów z perspektywy kilku lat. Zakończenia można było się spodziewać, albo i nie :) Jak to w życiu wszystko potrafi być bardzo nieprzewidywalne :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeskok w epilogu o parę lat przypadł mi do gustu. Rozwiązanie całej historii nie wydawało się przez to nachalne. Fajnie jest też spojrzeć na niektórych bohaterów z perspektywy kilku lat. Zakończenia można było się spodziewać, albo i nie :) Jak to w życiu...
To już koniec serii, ale wciąż nie mogę się z tym pogodzić. Seria jest naprawdę wspaniała, pełna ciekawych przemyśleń, ze świetnymi bohaterami, zaś niestety zakończenie jest z lekka niezrozumiałe, za co gwiazdka w dół, nie zmienia to faktu, że to jedna z najlepszych mangowych szkolnych romansów jakie przeczytałam. Będę tęsknić za bohaterami 🥲
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak, życie to pasmo wyborów. Szkoda, że przed każdą decyzją nie można za sev-ować i w razie błędnej decyzji wrócić do momentu przed wyborem. No niestety, życie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowieść sama w sobie bardzo realistycznie poprowadzona. No moze troche za duzo ostatnio bylo filozofii i rozdrabniania sie na temat uczuc i emocji. Za to w tym tomie juz na szczescie bylo tego mniej. Pojedynek Futaby i Tomy na komplementy mnie rozbawil ;D Zakonczenie jakby oderwane od calosci... najpierw widziane z perspektywy Taichiego, a pozniej mozna sie domyslac, ze to był Toma ;) Tyle, ze jak doszlo do takiego finalu i z jakich przyczyn tego dokladniej sie juz nie dowiedzielismy, czegos tu zdecydowanie zabraklo. Wydaje mi sie to troche malo realistyczne w kontekscie calosci, ale seria zdecydowanie warta uwagi dla tych, ktorzy sa fanami nietypowych szkolnych romansow, tematyki LGBT i nie tylko ^...^
Opowieść sama w sobie bardzo realistycznie poprowadzona. No moze troche za duzo ostatnio bylo filozofii i rozdrabniania sie na temat uczuc i emocji. Za to w tym tomie juz na szczescie bylo tego mniej. Pojedynek Futaby i Tomy na komplementy mnie rozbawil ;D Zakonczenie jakby oderwane od calosci... najpierw widziane z perspektywy Taichiego, a pozniej mozna sie domyslac, ze to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW kategorii "komiks o tematyce LGBT dla nastoletniego odbiorcy" - niezła odtrutka na przesłodzonego "Heartstoppera".
Bardzo cieszy, że mainstreamowe mangi potrafią podejmować tak istotne tożsamościowe tematy, i robią to kompleksowo oraz z należytym szacunkiem. Niestety, zakończenie w kontekście całej historii - całkiem realistycznie poprowadzonej - wydaje się nieco oderwane. Jakby zabrakło jeszcze jednego tomu, albo chociaż rozdziału, który by nam to wszystko uwiarygodnił. Szkoda, ale nie zmienia to faktu, że sama droga do tego finału była satysfakcjonującą, angażującą emocjonalnie opowieścią, którą zdecydowanie warto poznać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo cieszy, że mainstreamowe mangi potrafią podejmować tak istotne tożsamościowe tematy, i robią to kompleksowo oraz z należytym szacunkiem. Niestety, zakończenie w kontekście całej historii - całkiem realistycznie poprowadzonej - wydaje się nieco...