Prawdziwe księżniczki

- 2021-05-01
- 2021-05-01
- 16 min.
- Anita Jonczyk, Robert Jonczyk
Prawdziwe księżniczki – pierwsza część serii popularnonaukowej dla dzieci w wieku od 3 lat!
W zrozumiały sposób zaspokaja ciekawość dzieci
Liczne okienka przekazują wiedzę poprzez zabawę
Szczegółowe ilustracje zachęcają do samodzielnego odkrywania
Sprawdzone informacje konsultowane z ekspertami
W tej części dowiesz się:
Co można znaleźć w pałacu?
Jakie stroje nosi księżniczka?
Jak się zostaje królową?
Jak księżniczka spędza dzień?
I wiele innych ciekawych faktów o życiu i zwyczajach na królewskim dworze!
Dlaczego? Kiedy? Jak? to popularna w całej Europie seria z okienkami. Pomaga odkrywać świat poprzez zabawę!
Recenzje „Prawdziwe księżniczki – seria Dlaczego? Kiedy? Jak?"
Ogromnie się cieszę, że jedna z najpopularniejszych wśród niemieckich dzieci seria „Dlaczego?Kiedy?Jak?” będzie wydawana również w Polsce. Wydawnictwo Sam wybierając jako pierwszą książkę o księżniczkach trafiło w 10! Takiej pozycji właśnie brakowało na polskim rynku. Wiele dzieci interesuję się tym tematem, jednak swoją wiedzę kształtuje na podstawie fikcyjnych bajek i baśni, a tutaj mamy FAKTY. Jak naprawdę żyły kiedyś księżniczki, jak się ubierały, jakie na co dzień miały obowiązki - tego i wielu innych ciekawostek dowiecie się właśnie z tej książki.
Katarzyna Frenczak-Sito, blog kukumag.com
Księżniczki fascynują dzieci od zawsze. Jednak dziecięce wyobrażenia o tym, jak wyglądało i do dziś wygląda ich życie, są ściśle związane z tym, jak księżniczki i królewny przedstawiane są w popularnych bajkach dla dzieci. Książka „Prawdziwe księżniczki” pokazuje prawdziwe życie w pałacu. Są tu piękne stroje i wystawne bale, ale są również obowiązki czy informacje o aranżowanych małżeństwach. To cenna lekcja historii dla najmłodszych czytelniczek i czytelników. A dzięki ukrytym klapkom książka jest pełna tajemnic – jak każdy prawdziwy pałac.
Emka Kowalska, dziennikarka Pytania na Śniadanie TVP, blog obibooki.pl
Wiedza schowana w okienkach, czyli połączenie nauki i zabawy. W tym wypadku zwiedzamy pałac prawdziwej księżniczki, a ona opowiada nam i pokazuje, jak żyło się w dawnych czasach. Dla wielu dzieci może się to okazać wielką, fascynującą niespodzianką, do zweryfikowania z bajkowymi przekazami. Tu poznajemy fakty. :)
Anna Jankowska, pedagożka, blog Aktywne Czytanie
Kup Prawdziwe księżniczki w ulubionej księgarni
Oceny książki Prawdziwe księżniczki
7 użytkowników ma tytuł Prawdziwe księżniczki na półkach głównych- Chcę przeczytać 4
- Dzieciństwo 1
- Dzieciowe do kupienia 1