Aladyn

Okładka książki Aladyn autorstwa Walt Disney
Okładka książki Aladyn autorstwa Walt Disney
Walt Disney Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Disney. Najpiękniejsze filmy. opowieści dla młodszych dzieci
opowieści dla młodszych dzieci
Disney. Najpiękniejsze filmy.
2019-01-01
2019-01-01

Ta książka nie posiada jeszcze opisu.

Kup Aladyn w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Aladyn

OPINIE i DYSKUSJE o książce Aladyn

Walta Disney'a dzieci uwielbiają, mamy śmiało polecają innym mamom!

Walta Disney'a dzieci uwielbiają, mamy śmiało polecają innym mamom!

6 użytkowników ma tytuł Aladyn na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Aladyn na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Aladyn

Okładka książki Kaczor Donald. Przygody mimo woli. Walt Disney, praca zbiorowa
Kaczor Donald. Przygody mimo woli. Walt Disney, praca zbiorowa
Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Elektryczna 313 Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald, praca zbiorowa
Elektryczna 313 Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald, praca zbiorowa
Okładka książki Jaja w tarapatach Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Jaja w tarapatach Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Okładka książki Śladami dinozaurów Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Śladami dinozaurów Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Walt Disney
Walt Disney
Rysownicy i autorzy występujący pod szyldem wydawnictwa Walta Disneya, często niewymieniani z nazwiska.

101 Dalmatyńczyków Dodie Smith
101 Dalmatyńczyków
Dodie Smith Magdalena Kozieł-Nowak
Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Znałam 101 dalmatyńczyków oczywiście z ekranizacji Disneya, jak również gier i świetnie się przy tym bawiłam jednak nie spodziewałam się tego, że książka mnie aż tak zaskoczy. Oczywiście na plus. Pierwszą rzeczą, którą można zauważyć to to, że autor nie rypie się w tańcu i przedstawia świat normalnie, bez ugrzecznień (gdy mowa o tym po co dalmatyńczyki de Mon to jest wprost napisane wraz z kilkoma innymi scenariuszami pozbycia się ich). Postaci też się różnią od tych co były przedstawione w bajce, więc można się pozytywnie zaskoczyć. Bym napisała więcej ale nie będę spojlerować. Ogólnie jest to dla mnie bardzo miłe przeżycie. Cieszę się, że wyrwałam tę książkę dla małego (ma 4 latka i też mu się bardzo podobała). Nie oszukujmy się - było to wywołane sentymentem do bajki ale i tak zostałam pozytywnie zaskoczona. Książkę polecam bardzo. Ja akurat swojemu maluchowi nie cenzurowałam tego co było napisane i w razie pytań odpowiadałam wprost jak to wygląda. Grafika też zrobiła na mnie duże wrażenie. Bardzo ładne rysunki, odpowiednie do sytuacji dziejących się na kartach spisanej historii. Jedyny minus - upolszczenie imion i nazwisk. Jak przy właścicielach Pongo i Mimi jeszcze dało się przełknąć, tak Tortuelli nie mogłam. Zdecydowanie to na minus - wszystko inne wielki plus.
Aventia - awatar Aventia
oceniła na83 miesiące temu
O smoku wawelskim Czesław Janczarski
O smoku wawelskim
Czesław Janczarski
Książka O Smoku Wawelskim Czesława Janczarskiego jest kolejną opowieścią o Smoku i jego pogromcy, który musi wykazać się sprytem. Ciekawy byłem jak autor przeczytanej wcześniej O Lechu, Czechu i Rusie sobie poradzi tym razem. Książka O Smoku Wawelskim legendą o mieszkającym pod Wawelem Smoku, który żąda coraz więcej od ludności. Jednak znajduje się sprytny śmiałek chcący położyć kres jego istnieniu i uwolnić ludzi od jego panowania. Autor przedstawia historie skierowaną do młodego czytelnika pisaną wierszem jaka okazuje się pięknie przedstawiona. Ładne rymy ze sobą zazębiają się tworząc ciekawą opowieść jaka dostałem. Nie brakuje w niej romantycznych momentów i groźnych, lecz także lekko podanych. Dlatego nawet bohaterowie wypadają interesująco. Nie pozbawiona klimatu od początku wciąga i nie pozwala oderwać się. Na pewno oprócz tego sporą robotę robią rysunki jakie w niej uświadczymy. Pięknie narysowane przez Jana Zielińskiego oddające klimat legendy, a zarazem tworzące razem z wierszowaną opowieścią w czasie czytania całość. Praktycznie na każdej stronie występują ilustrując poszczególne wydarzenia o jakich czytamy. Sama legenda każdemu jest znana o Królu Kraku, pięknej jego córce, Smoku i jego unicestwieniu przez sprytnego odważnego śmiałka jakim jest szewczyk. Jeszcze autor wplątuje wątek romantyczny związany z piękną dziewczyną i jej losami w to wszystko. Całość wypada bardzo dobrze i dla młodego czytelnika jest możliwością zaznajomienia się z nią. Książka O Smoku Wawelskim jest napisaną wierszem legendą znaną chyba każdemu, lecz pięknie wydaną mimo swoich lat cieszącą nadal oko. Nie tylko rymy łączące się ze sobą opowiadające o Smoku i jego pogromcy, ale również rysunki tworzą niezwykły klimat. Sięgając po książkę znałem już legendę i nie zawiodłem się mimo widocznego adresat jakim jest młody czytelnik. Ładnie napisana z rysunkami tworzy uroczo podaną legendę dla każdego kto zechce sięgnąć po nią. Miło czyta się i szybko pozostawiając dobre wrażenie po przeczytaniu. Sympatycznie wypadająca pozycja przez wydanie jej w takiej formie z ilustracjami nadal mogącymi podobać się. Kolejna książka od autora z legendą tym razem O Smoku Wawelskim, która okazał się bardzo dobra, uroczo i pięknie wydana. Klimatyczna i wciągająca od początku. Jeżeli będę miał okazje ku temu do przeczytania jakiś innych książek autora na pewno po nie sięgnę.
Magnis - awatar Magnis
Jak myszy zjadły Popiela Anna Świrszczyńska
Jak myszy zjadły Popiela
Anna Świrszczyńska
Książka Jak myszy zjadły Popiela Anny Świrszczyńskiej jest opowieścią napisaną wierszem i pięknie ilustrowaną skierowaną do młodego czytelnika. Opowiada o losach Popiela i jego żony, którzy chciwy i nie litościwi podpadli ludziom. Książka Jak myszy zjadły Popiela jest historią znaną z innych podań lub legend jakie możemy spotkać, lecz bardziej grzeczną i niezwykle udanie napisaną. Na pewno ilustracje jakie zrobił Jan Zieliński oddają klimat całej fabuły. Potrafił stworzył piękne rysunki obrazując wydarzenia w jakich uczestniczymy w czasie czytania. Wraz z wierszowaną historią tworzą ciekawą i wciągającą całość. Sięgając po książkę nie spodziewałem się takiej przyjemnej rymowanki dla młodego czytelnika jaką otrzymałem od autorki. Świetnie czyta się i przyjemnie od samego początki. Pomimo znanego chyba wszystkim podania o Popiele jakiego myszy zjadły dostałem świetną wierszowaną kolejną wersję legendy. Skierowaną do młodego czytelnika, którą czyta się szybko i posiada morał dotyczący chciwości jaka zaślepiła władcę. Książka jest nieduża, ale sprawiła mi frajdę i dobrze przy niej bawiłem się. Cieszyły moje oczy rysunki jakie dostałem, które świetnie komponują się z historią. Jak myszy zjadły Popiela jest pozycją ciekawą i dobrze napisaną z morałem na samym końcu jaki dostajemy. Przystępnie podaną, lekko, przyjemnie i szybko czytającą się od samego początku. Dlatego miło spędziłem z nią czas i oby więcej takich dawnych pozycji skierowanych do młodego czytelnika lub młodzieży, abym znalazł.
Magnis - awatar Magnis

Cytaty z książki Aladyn