Gdynia 1939. Losy miasta i ludzi - katalog wystawy

- historia
- 2009-10-11
- 2009-10-11
Katalog towarzyszący wystawie Gdynia 1939. Losy Miasta i mieszkańców, zorganizowanej w 70 lat po rozpoczęciu wojny. Na wystawie pokazano nie tylko ogólne problemy ale też okupacyjne losy poszczególnych mieszkańców Gdyni. Dokonując niezbędnej selekcji starano się wybierać bardziej typowe sylwetki aby poprzez przejścia pojedynczych osób pokazać to co przeżywała w latach wojny większość z mieszkańców miasta.
Kup Gdynia 1939. Losy miasta i ludzi - katalog wystawy w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdynia 1939. Losy miasta i ludzi - katalog wystawy
Świetna publikacja, znakomici autorzy. Polecam w ramach podsumowania losów i historii Gdynian w mieście pod okupacją niemiecką.