Okładka książki Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog autora Andrzej Karpiński, 9788323543381
Andrzej Karpiński Wydawnictwo: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego historia
historia
2020-05-20
2020-05-20

Kup Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog

10 użytkowników ma tytuł Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog

Okładka książki Oni odbudowali i rozwijali Polskę. Wielcy Polacy w Polsce Ludowej Andrzej Karpiński, Paweł Kozłowski
Okładka książki Społeczeństwo a przestępczość. Społeczeństwo staropolskie. Seria nowa. Tom II Maria Cieśla, Beata Diakowska, Marcin Kamler, Andrzej Karpiński, Paweł Klint, Marian Mikołajczyk, Adam Moniuszko, Marian Surdacki, Sławomir Szczocki, Wacław Uruszczak, Przemysław Zarubin
Andrzej Karpiński
Andrzej Karpiński
Andrzej Karpiński – prof. nadzw., autor wielu prac ekonomicznych. Zawodowo i naukowo zajmował się polityką gospodarczą państwa (od 1948 r.),a zwłaszcza polityką przemysłową, prognozowaniem i studiami nad przyszłością. Piastował szereg odpowiedzialnych stanowisk, m.in. był wieloletnim sekretarzem naukowym Komitetu Prognoz „Polska 2000 Plus” przy Prezydium Polskiej Akademii Nauk, zastępcą Przewodniczącego Komisji Planowania przy Radzie Ministrów. Wydał prawie 90 prac książkowych, z których szereg przetłumaczono zagranicą.

Cytaty z książki Pożary w miastach Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku i ich następstwa ekonomiczne, społeczne i kulturowe. Katalog

Ciekawostki historyczne