Darkest Before Dawn

- literatura obyczajowa, romans
- 2016-09-19
- 2016-09-19
- angielski
Sixty-four days in captivity. Sixty-four days to lose yourself—or find yourself.
I’m Ava Donovan. I was abducted at the age of nineteen. I’m told I’m a survivor, but the truth is, I only survived because he saved me. Even when he kept me locked in that room—he saved me.
Constantly wondering when and how you will die, that does something to you. To your mind. But what do you do when it does something to your heart? What do you do when the man holding you captive seems just as broken as you are, when his mere presence becomes a comfort you crave—when you love him even though you shouldn’t?
You smile and tell yourself it’s okay because love has no morals.
Sixty-four days in captivity gave me a love most people will never have and my freedom took it all away.
Kup Darkest Before Dawn w ulubionej księgarni
Oceny książki Darkest Before Dawn
5 użytkowników ma tytuł Darkest Before Dawn na półkach głównych- Przeczytane 4
- Dark 1
- Przeczytane 😊😊😊 1
- 2020 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Darkest Before Dawn
Ta historia to romans spowity w ciemności, w którym „dobre intencje są splecione ze złem, a miłość jest w pewnym sensie więzieniem”. To opowieść przedstawiająca rzeczywistość, z którą niektóre ofiary porwania czują się jak zakładnicy. Prawie codziennie słyszymy o uprowadzeniach, myślimy, że wiemy, co byśmy zrobili w tej sytuacji, ale prawda jest taka, że tak naprawdę nie wiemy jak byśmy się tak naprawde zachowali. Każdy jest inny. Wszyscy mają do czynienia z rzeczywistością, o której nic nie wiemy. Rzeczywistość, która pod koniec dnia wyznaczy ścieżkę, którą podążymy. Rzeczywistość, która nas uwolni. Nawet jeśli bycie wolnym oznacza pozostanie w klatce z czterema ścianami. Relacja między Avą a Max'em była cudownie zbudowana. Była wyjątkowo ciemna, niegodziwa i tak bardzo złą! Jednak żadne z nich nie mogło tego zatrzymać. Udowadniając, że „nawet miłość istnieje w głębinach piekła”, a przede wszystkim udowadniają,że miłość nie ma moralności. „Miłość nigdy nie miała być łatwa, nigdy tak naprawdę nie była zrozumiana. Miała po prostu istnieć”. Oni w tej swojej ciemności ujrzeli piękno.