Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?

Okładka książki Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów? autora Szczepan Bentyn, Michał Grzybkowski, 9788395022203
Michał GrzybkowskiSzczepan Bentyn Wydawnictwo: Crypto-Logic Sp. z o.o. biznes, finanse
biznes, finanse
2018-01-01
2018-01-01

Kup Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?

Na początku miałem wrażenie, że jest dużo lania wody i powtarzania oczywistych oczywistości. Jednak miło mnie zaskoczyła, ponieważ książka jest dość solidnym kompendium wiedzy na temat kryptowalut. Jest dużo o możliwościach rozwoju waluty ale także o tym czym po prostu jest. Dobra i merytoryczna książka polecam.

Kompendium wiedzy, ale nie powiedziałbym, że całkowicie przystępne. Poza opisem blockchaina jako technologii, gdzie autorzy rzeczywiście objaśnili temat jasno i rzetelnie, każdy następny rozdział opiera się na założeniach i twierdzeniach, bez podania przyczyny, dlaczego dzieje się tak czy inaczej. Całość książki odbieram więc tak samo jak kryptowaluty - zbyt dużo niejasności.

🚀 𝗞𝘀𝘆𝗼𝘄𝗮𝗹𝘂𝘁𝘆, 𝗕𝗹𝗼𝗰𝗸𝗰𝗵𝗮𝗶𝗻, 𝗶 𝘇𝗺𝗶𝗮𝗻𝗶𝗲 𝘃 𝘀𝗲𝗸𝘂𝗻𝗱𝘆𝗻𝗴! 📚✨

Chciałeś zrozumieć tajemnice świata kryptowalut, a teraz masz to na wyciągnięcie ręki! 🌐 Oto książka, która zabierze Cię w fascynującą podróż przez technologię rejestru rozproszonego, czyli Blockchain, oraz tajemnice mechaniki kryptowalut. 📈 Zrozumiesz, skąd biorą się bitcoiny i waluty alternatywne, a także poznasz klasyfikację cyfrowych pieniędzy i najpopularniejsze instrumenty kryptowalutowe.

To nie koniec! 🚀 W tej książce zetkniesz się z przyszłością - rewolucją o znaczeniu większym niż powstanie Internetu! 🌌 Zapoznasz się z implikacjami, jakie niesie za sobą adaptacja technologii rejestrów rozproszonych w różnych gałęziach gospodarki. Od logistyki po finanse, od rankingu zawodów po zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa i państwowości - wszystko to czeka na Ciebie w tej książce! 💼🌐

To nie jest zwykła książka - to wyjątkowe źródło wiedzy. Liczymy, że ta książka zainteresuje nie tylko entuzjastów nowych technologii, ale także ekonomistów, inwestorów kapitałowych i polityków! 🤝

🔍 Ciekaw jesteś, co przyniesie przyszłość? Zacznij odkrywać już dziś! Ta książka pomoże Ci zrozumieć cyfrowe pieniądze, kryptowaluty i ich wpływ na naszą codzienność. 📖 Przygotuj się na fascynującą podróż przez świat kryptowalut - przystępną, intrygującą i pełną nowych odkryć! 🚀💡

#kryptowaluty #blockchain #przyszłośćgospodarki #ksiazkoweinspiracje #czytamborozwiwajmy #finanse #inwestycje #technologia #mindfulness #nauka #biznes #książkowyswiat #inspiracja #ksiazka #książkoholik #nowoczesneczytanie #noweodkrycia

🚀 𝗞𝘀𝘆𝗼𝘄𝗮𝗹𝘂𝘁𝘆, 𝗕𝗹𝗼𝗰𝗸𝗰𝗵𝗮𝗶𝗻, 𝗶 𝘇𝗺𝗶𝗮𝗻𝗶𝗲 𝘃 𝘀𝗲𝗸𝘂𝗻𝗱𝘆𝗻𝗴! 📚✨

364 użytkowników ma tytuł Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów? na półkach głównych
39 użytkowników ma tytuł Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?

Standard Bitcoina. Zdecentralizowana alternatywa dla bankowości centralnej Saifedean Ammous
Standard Bitcoina. Zdecentralizowana alternatywa dla bankowości centralnej
Saifedean Ammous
Książka dość długo leżała w mojej biblioteczce, czekając na swoją kolej. Przed lekturą miałem obawy, sądząc, że jest poświęcona głównie bitcoinowi, innym walutom elektronicznym czy technologii blockchain, co nie leży w obszarze moich głównych zainteresowań. Tymczasem bardzo pozytywnie się zaskoczyłem – autor skupia się przede wszystkim na fundamentach ekonomicznych systemów pieniężno-płatniczych, które funkcjonowały na świecie od najdawniejszych czasów. Około połowy książki stanowi analiza historii pieniądza, oparta na dychotomicznym podziale na tzw. twardy i słaby pieniądz, z licznymi odniesieniami do klasycznej teorii ekonomii. Druga część publikacji koncentruje się już bezpośrednio na bitcoinie, ale przede wszystkim z perspektywy ekonomicznej, nie technicznej. Autor przekonuje, że bitcoin dzięki swojej zdecentralizowanej naturze i specyficznej strukturze technologicznej, która wymusza ograniczoną i skończoną podaż, może być odporny na techniki inflacyjne i pełnić rolę podobną do tej, jaką kiedyś odgrywało złoto. Książka jest niezwykle wartościowa – pokazuje fundamenty ekonomii, mechanizmy psucia pieniądza, dramatyczne skutki inflacji oraz alternatywne sposoby radzenia sobie z wyzwaniami współczesnych systemów finansowych. Gorąco polecam tę lekturę każdemu, kto chce zrozumieć, jak funkcjonuje pieniądz oraz jakie zagrożenia i możliwości niesie za sobą rewolucja cyfrowa w świecie finansów.
Arek - awatar Arek
ocenił na726 dni temu
Zostań ultrasamoukiem. Jak mistrzowsko opanować twarde umiejętności w zadziwiająco krótkim czasie Scott Young
Scott Young
"Zostań ultrasamoukiem. Jak mistrzowsko opanować trudne umiejętności w zadziwiająco krótkim czasie"- bardzo chwytliwy i obiecujący tytuł, jednakże nieco mylący. Książka definiuje pojęcie ultranauki, przedstawia rys osób, które podjęły się ultranauki (w tym samego autora),z pewnością jest więc inspirującą publikacją, nie powiedziałabym jednak, że realnie przekazuje, jak opanować ów umiejętności. Co jednak muszę szczerze przyznać i oddać autorowi- książka napisana jest w przystępny i bardzo motywujący sposób. Autor przekonuje, że nie trzeba mieć wybitnych umiejętności ani predyspozycji, wystarczy tak naprawdę znalezienie odpowiedniej techniki, konsekwencja w działaniu i każdy może stać się ultrasamoukiem. Nie wiem, na ile jest to rzetelny przekaz, niemniej naprawdę poczułam "wiarę" w swoje możliwości i przy tym poczułam się zachęcona do nauki i stworzenia własnego jej planu. Z drugiej strony trzeba również dodać, że jest to ciekawa tematyka i warto byłoby kontynuować publikacje w tym zakresie. Może tym razem jako książka z ćwiczeniami- jak tworzyć plany nauki? Jak odpowiednio dobrać narzędzia? Trochę oczekiwałam tego tutaj, ale można byłoby potraktować tę pozycję jako wstęp i zagajenie do głównego tematu i na tej kanwie po prostu stworzyć coś bardziej praktycznego. Widzę potencjał, także ocena pozytywna.
Agata - awatar Agata
oceniła na65 dni temu

Cytaty z książki Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?

Dodaj cytat z książki Kryptowaluty, dlaczego jeden bitcoin wart będzie milion dolarów?