Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca.

- fantasy, science fiction
- Wojownicy (tom 8)
- Nowa przepowiednia
- Moonrise
- 2018-06-22
- 2018-06-22
- Katarzyna Krawczyk
Minęły księżyce odkąd szóstka kotów wyruszyła w podróż, którą zapowiedziała przepowiednia. Teraz muszą powrócić do domu i przynieść wieści z dalekich stron. Jednak na drodze staje im plemię dzikich kotów, które ma własną przepowiednię do wyjaśnienia.
Tymczasem w lesie czterech klanów Ognista Gwiazda i Liściasta Łapa bezradnie przyglądają się, jak świat wokół nich ginie, rozrywany szponami bestii kierowanych przez Dwunożnych. Czy szóstka kotów zdąży wrócić na czas i uratować swoich pobratymców?
Kup Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca. w ulubionej księgarni
Oceny książki Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca.
1018 użytkowników ma tytuł Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca. na półkach głównych- Przeczytane 680
- Wojownicy 31
- Fantasy 7
- Fantastyka 6
- Nie posiadam 5
Cytaty z książki Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca.
- Na jedno pytanie można udzielić wielu odpowiedzi.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojownicy. Nowa przepowiednia #2: Wschód księżyca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic nie pamiętam :D
Nic nie pamiętam :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSmutne jest to, że jedna z moich ulubionych postaci umiera.
Smutne jest to, że jedna z moich ulubionych postaci umiera.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietne ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Świetne ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📘 „Wschód księżyca” – kolejna część wyprawy, od której może zależeć los całego lasu! 🌙🌲
Kotki ruszają w powrotną drogę… ale to wcale nie jest happy spacer. 😼
🐾 Czy zdążą z ostrzeżeniem o dwunożnych?
🐾 Czy Liściasta Łapa da radę bez siostry, czy pęknie jej serduszko? 💔
🐾 I kim jest to dziwne plemię, które nagle staje na drodze?!
Tu już nie chodzi o zwykłe kocie przepychanki… To coś nowego, coś groźnego. 😨
Nie każdy wróci cało.
💬 Las zamiera w ciszy, a księżyc wschodzi nad tajemnicą… 🌕✨
Michał lat 12
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKotki ruszają w powrotną drogę… ale to wcale nie jest happy spacer. 😼
🐾 Czy zdążą z ostrzeżeniem o dwunożnych?
🐾 Czy Liściasta Łapa da radę bez siostry, czy pęknie jej serduszko? 💔
🐾 I kim jest to dziwne plemię, które nagle staje na drodze?!
Tu już nie chodzi o zwykłe kocie...
Byłem strasznie ciekaw, jak potoczy się historia klanów i wybranych kotów. Cała książka trzymała mnie w napięciu. Nie mogłem się doczekać czy grupa kotów wróci na czas i czy klany przetrwają tą rzecz. Trochę, a może i bardzo zabrakło mi klanu cienia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFujne
Fujne
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGenialna książka o wiele razy bardziej lepsza od poprzedniej.
Genialna książka o wiele razy bardziej lepsza od poprzedniej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko w te książce jest ciekawe chyba nie ma nudnych fragmentów no i po prostu wciąga
Bardzo dobra, ciekawa i wzruszająca książka. Teraz Jeżynowy Pazur, Pierzasty Ogon, Brunatna Skóra, Burzowe Futro, Wronia Łapa i Wiewiórcza Łapa odbywają drogę powrotną z "miejsca, w którym tonie słońce".
Naprawdę bardzo wzruszyła mnie śmierć Pierzastego Ogona.
Oprócz tego książka otwiera oczy i pokazuje, jacy ludzie są źli niszcząc lasy, siedliska zwierząt.
Gorąco polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę bardzo wzruszyła mnie śmierć Pierzastego Ogona.
Gorąco...
Wschód księżyca spodobała mi się o wiele bardziej niż jej poprzednik.
Bardzo przypodobała mi się w tej książce postać Pierzastego Ogona - przykro mi było, gdy się poświęciła.
No ogólnie fajna książka, przyjemnie się czytało - ale czegoś mi w niej brakowało.
Polecam!
Wschód księżyca spodobała mi się o wiele bardziej niż jej poprzednik.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomysł na Plemię Płynącej Wody był ciekawy i spodobał mi się - szkoda, że w późniejszych książkach tak mało się pojawia.
No ogólnie fajna książka, przyjemnie się czytało - ale czegoś mi w niej...