Star Wars: Eskadra Kobaltowa

- Star Wars: Cobalt Squadron
- 2018-04-18
- 2018-04-18
- Małgorzata Fabianowska
„Rose lubiła siedzieć z Paige w wieżyczce, kiedy statek mknął przez nadprzestrzeń. Podróże z szybkością nadświetlną były jedynymi chwilami, kiedy siostry miały czas tylko dla siebie. Choć wysyłano je na misje razem, rzadko były same."
Odkąd siostry Tico uciekły ze swej rodzinnej planety ciągle musiały się o coś martwić. Wiedząc, jakie straszne rzeczy wydarzyły się w układzie Otomok postanowiły, że nie pozwolą, by inni doświadczyli podobnego horroru i zaciągnęły się do Ruchu Oporu pod wodzą generał Lei Organy. Gdy Najwyższy Porządek zaczyna zagrażać galaktyce na poważnie, a oaza spokoju – Alterra Bravo zostaje zaatakowana, do dzieła wkracza eskadra Kobalt i jej bombowce. I siostry Tico, które tym razem muszą wymyślić, jak uratować mieszkańców z rąk wroga. Czy uda im się zrealizować ten plan? Przekonaj się, czy siostry Tico i inni bohaterowie hitu „Gwiezdne Wojny – Ostatni Jedi” zwyciężą te wojnę.
Kup Star Wars: Eskadra Kobaltowa w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Star Wars: Eskadra Kobaltowa
50 użytkowników ma tytuł Star Wars: Eskadra Kobaltowa na półkach głównych- Przeczytane 31
- Star Wars 6
- Star Wars 1
- =Uniwersum STAR WARS= 1
- 2021 1
- Star Wars Nowy Kanon 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Star Wars: Eskadra Kobaltowa
Miała być szybkie, proste czytadło. Niestety musiałem się mocno zmusić żeby to dokończyć.
Młodsi czytelnicy mogą znaleźć o wiele lepsze pozycje skierowane bardziej pod nich niż "Eskadra Kobaltowa'.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzerażająco nudna książka, nie oferująca nic ciekawego zarówno pod kątem historii, jak i postaci (mam głównie na myśli Rose i Paige, bo reszta postaci to puste tło).
Fajnie napisana prosta historia sióstr Tico, rozgrywająca się tuż przed filmem Ostatni Jedi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła nie jest szczególna, jednak bronią się relacje pomiędzy siostrami Tico. Widać ich więź, a także to jak zostały doświadczone przez los. Nawet dochodzi do pewnej przemiany w przypadku Rose. Co prawda drobnej, ale ważnej dla fabuły Ostatniego Jedi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoza tym dobrze przedstawiono zagrożenie ze strony Imperium... to znaczy Najwyższego porządku.
WOJNA O POKÓJ
Jest wiele kinowych uniwersów, które zaszczepione zostały na inne grunty. Weźmy choćby „Aliena” czy „Predatora” – ekrany wciąż podbijają kolejne części ich przygód, nie da się zliczyć komiksów, w których wystąpili, pojawili się także na kartach powieści, doczekali gier i gadżetów. Można by wymieniać długo, można by też mnożyć podobne dzieła, ale żadne nie osiągnęło (i pewnie nie osiągnie) nigdy takiego sukcesu, jak „Gwiezdne Wojny”. Nie bez związku jest w tym przypadku fakt, że świat zrodzony w wyobraźni George’a Lucasa jest tworem nadającym się zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych, którzy z młodzieńczej naiwności nie do końca wyrośli. A ci stanowią przecież większość odbiorców podobnych dzieł. „Star Wars” idealnie wykorzystuje to wszystko, coraz to podbijając kolejnymi dodatkami do filmowej sagi rynki dla dorosłych, dzieci, jaki nastolatków. Niniejsza powieść to jeden z nich, przeznaczonych właśnie dla młodszych odbiorców, chociaż pewnie i niejeden dorosły po nią sięgnie. A czy jest to dodatek udany?
Najpierw jednak spójrzmy o czym całość opowiada. Oczywiście trudno jednak nie domyślić się treści, jeśli zna się choć trochę gwiezdną sagę. W kosmosie jak zawsze trwa wojna dobra ze złem. Pierwszą grupę reprezentuje Ruch Oporu, na czele którego stoi generał Leia Organa, drugą zaś organizacja Najwyższy Porządek, pragnąca silną ręką podporządkować sobie wszystkie światy. Jeden z nich, Attera Bravo, zostaje zaatakowany przez ich siły, a pomoc zagrożonym mieszkańcom niesie eskadra Kobalt. Dołączają do niej dwie siostry, które uciekły z okupowanego świata, a które otrzymują trudne zadanie. Czy uda się im je zrealizować?
Całość recenzji na moim blogu: http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/04/star-wars-ostatni-jedi-eskadra.html
WOJNA O POKÓJ
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest wiele kinowych uniwersów, które zaszczepione zostały na inne grunty. Weźmy choćby „Aliena” czy „Predatora” – ekrany wciąż podbijają kolejne części ich przygód, nie da się zliczyć komiksów, w których wystąpili, pojawili się także na kartach powieści, doczekali gier i gadżetów. Można by wymieniać długo, można by też mnożyć podobne dzieła, ale żadne nie...