Donald i kamień filozoficzny

- 2008-05-14
- Jacek Drewnowski, Anna Kontkiewicz
Zawiera:
Kaczor Donald. Donald i kamień filozoficzny
Na pchlim targu w Kaczogrodzie pcheł brak, ale za to białe kruki można upolować! No tak, ale przecież Donald nie ma zmysłu łowieckiego. Ma za to starą, nadgryzioną przez korniki skrzynkę, którą kupił całkiem okazyjnie... Ma też sporego farta, bo skrzynia ma podwójne dno, które ukrywa starą alchemiczną księgę słynnego Rabina de Lewe!
Goofy. Napój bogów
Bracia Be. Złodziejski honor
Gęgul Gęg. Era Gęgula
Gęgul do pracy się nie pali, wiedzą o tym wszyscy! Ale nie wiedzą, że na lenistwie można zbić niezłą sumkę! Wystarczy usiąść pod drzewem, przyciąć komara i pozwolić, aby czas słodko sobie płynął. Czy jednak wie o tym Gęgul? Przekonajcie się sami!
Superkwęk. Vabank, czyli ucho od śledzia
Kaczogród, początek XX wieku, willa hrabiny Ćwirklińskiej - Kwantomas, złodziej dżentelmen, dokonuje kolejnej brawurowej kradzieży. Towarzyszy mu ukochana - Rita Bodo, która od lat ma klucz do jego serca i... jego skarbca z łupami. Klucz jednak ginie... A kto go odnajdzie będzie bogaty!
Indiana Goofs. Zasłużony odpoczynek
Indiana Goofs. Zasłużony odpoczynek
Wujek Sknerus. Zrób kabaret
Kaczor Donald. Biznes klasy zero
Wujek Sknerus. Kaczor z perłą
Kup Donald i kamień filozoficzny w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Donald i kamień filozoficzny
43 użytkowników ma tytuł Donald i kamień filozoficzny na półkach głównych- Przeczytane 37
- Komiksy 4
- Bajki 1
- Półka 1
- Przeczytane Kaczory 1
- 2023 1
- 2021 1

Opinie i dyskusje o książce Donald i kamień filozoficzny
Ciesze się, że Gęgul w końcu na coś się przydał. Jego lenistwo spowodował zachwyt wśród zabieganych mieszczuchów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoza tym Donald bawi się w alchemika. A także jedna z historia przedstawiająca ślepą pogoń obywateli za modą.
Oczywiście Donaldowi znowu się nie udało zdobyć fortuny:( no ale na pewno będzie próbował dalej, wielki szacun dla Dziadka Be, Gęgul ma wielki plus za zaangażowanie wszystkich sił i środków dla Babci Kaczki, a gęgulizm każdy powinien stosować od czasu do czasu - tylko może bez wrzucania laptopów i telefonów do stawu! Superkwęk jest bezkonkurencyjny, Indiana Goofs niech się nigdy nie zmienia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW moim domu zaczytywaliśmy się w tych komiksach od dzieciństwa. To zawsze miłe wspomnienia. Tutaj mamy raczej średni zbiór komiksów. Historie lepsze i gorsze, ale nic wybitnie powalającego. Nie było też nic strasznego. Ostatniego komiksu z puzonem nie ogarniam xD