Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk

Okładka książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk autora Albert Rokicki, 9788301193904
Okładka książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk
Albert Rokicki Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN poradniki
poradniki
2017-01-01
2017-01-01
9788301193904

Kup Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk w ulubionej księgarnii

Oceny książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk

OPINIE i DYSKUSJE o książce Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk

Longterm Games pozdrawia. Niektórzy wyzerowali na tym rachunki maklerskie. Jakoś trudno, wręcz niemożliwie go nazwać autorytetem, bo to taki............. marzyciel giełdowy, ale książka ma parę lepszych momentów.

Szkoda czasu na farmazony. Gielda skończyła się ostatnia Bańka w 2020 roku. Wtedy to Rokicki pisał o cudownych okazjach jak CD projekt biomedlublin datawalk KGHM spy software Eurotelu JSW i dziesiątkach innych. I wszystkie spadły przeciętnie o 75% autor to mitoman żyjący w świecie swoich wirtualnych wykresów. Realnie nie umiał by prowadzić kiosku z gazetami . Tym człowiekiem powinny zainteresować się organy takie jak Prokuratura.

"Być pokonanym i nie ulec to zwycięstwo,
wygrać i spocząć na laurach to porażka"
Józef Piłsudski
Dziękuję autorowi za te słowa zawarte w książce

"Być pokonanym i nie ulec to zwycięstwo,
wygrać i spocząć na laurach to porażka"
Józef Piłsudski
Dziękuję autorowi za te słowa zawarte w książce

133 użytkowników ma tytuł Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk

Giełda. Podstawy inwestowania. Wydanie III zaktualizowane Adam Zaremba
Giełda. Podstawy inwestowania. Wydanie III zaktualizowane
Adam Zaremba
Otwórz Drzwi do Świata Inwestycji! "Giełda. Podstawy Inwestowania" - Twoja Kluczowa Droga do Finansowej Mądrości Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak działa świat inwestycji? Czy pragniesz poznać tajemnice giełdowych ruchów i strategicznych decyzji? Teraz masz okazję! Przedstawiamy "Giełda. Podstawy Inwestowania" - książkę, która rozjaśni Ci mroki finansowego świata. Gotowy na podróż w królestwo zysków i strat? Zapomnij o niepewności i zgłęb realia inwestowania, korzystając z najlepszej wiedzy! 📈 Zdobądź Wiedzę: "Giełda. Podstawy Inwestowania" to kompendium wiedzy, które wprowadzi Cię w świat giełdowych mechanizmów. Dowiesz się, co kryje się za skomplikowanymi terminami i zasadami. 💰 Znajdź Swoją Ścieżkę: Książka ta pomoże Ci znaleźć odpowiednią strategię inwestycyjną, dostosowaną do Twoich celów i poziomu ryzyka. Odkryj, jakie aktywa są dla Ciebie najkorzystniejsze. 📊 Opanuj Analizę: Poznaj tajniki analizy fundamentalnej i technicznej, które pozwolą Ci oceniać perspektywy różnych inwestycji. Stań się bardziej pewnym w podejmowaniu decyzji. 📚 Zaktualizowane Wydanie: To już trzecia edycja, wzbogacona o najnowsze trendy i zmiany na rynkach. Książka dostarczy Ci aktualnych narzędzi do zrozumienia giełdowych realiów. 🔑 Klucz do Sukcesu: "Giełda. Podstawy Inwestowania" to klucz, który otworzy przed Tobą drzwi do finansowej mądrości. Wprowadź do swojego życia nowe spojrzenie na inwestycje i rozwijaj się w tym fascynującym świecie. Gotów na odkrycie tajemnic giełdowej areny? "Giełda. Podstawy Inwestowania" to książka, która uczyni z Ciebie bardziej pewnego i świadomego inwestora. Przygotuj się na podróż, która odmieni Twoje podejście do finansów!
The Art of the Deal, czyli sztuka robienia interesów Tony Schwartz
The Art of the Deal, czyli sztuka robienia interesów
Tony Schwartz Donald J. Trump
Mam mieszane uczucia po przeczytaniu tej książki. "The Art of the Deal czyli sztuka robienia interesów" autorstwa Donalda Trumpa, aktualnego czterdziestego piątego Prezydenta Stanów Zjednoczonych, jest niewątpliwie specyficzna. Z jednej strony wciągająca, a z drugiej strony sztuczna i trzeba mieć się cały czas na baczności; patrzyć na opisane w niej wydarzenia z szerszej perspektywy. Przed właściwą treścią książki wydawca postanowił uraczyć czytelnika dość obszernym wstępem. Założyciel Fijor Publishing wyjaśnia w nim okoliczności wydania tego tytułu w Polsce, które niemal zbiegło się z wygraniem przez Trumpa prezydentury, choć"The Art of The Deal" została napisana wiele lat wcześniej , w 1987 roku. Dla treści książki wstęp ten nie ma zbyt wielkiego znaczenia, ale jest dość interesujący ponieważ opisuje nastroje towarzyszące kampanii wyborczej Trumpa. Tym niemniej nie zgadzam się ze stwierdzeniem, które w nim pada, że Trump był self-made manem. Nie był. Jego ojciec dorobił się niemałych pieniędzy, w związku z czym młody Donald umiejętności biznesowe niemal wyssał z mlekiem matki. Choć to też pewnie zależy od definicji self-made man. Niewątpliwie trzeba przyznać, że kapitał, który miał na start, udało mu się powielić wielokrotnie. RYZYKO, INWESTYCJE I MNÓSTWO ROZMÓW TELEFONICZNYCH Początek książki jest specyficzny. Trump opisuje w nim, jak wygląda jego typowy tydzień. Od rana, do wieczora. Opisuje kolejno godziny: rozmowy telefoniczne, spotkania i jeszcze więcej rozmów telefonicznych. Mnóstwo decyzji, ryzyka i informacji. Biznesmen wyjawia, co go motywuje oraz dlaczego taki styl pracy i życia go kręci. W dalszej części Trump opisuje swoje początki w biznesie ojca, który go nauczył podejścia do interesów i obracania dużymi pieniędzmi. Poznajemy rodzinę biznesmena oraz jego samego w młodości – już wtedy był nastawiony na ryzyko i żądny sukcesu. Dalsze rozdziały, to relacje z jego kolejnych inwestycji. Zaczynając od pierwszych bardzo niepewnych, kiedy nie miał jeszcze ani kapitału, ani reputacji skutecznego biznesmena, po takie, które przyniosły mu ogromne pieniądze i rozgłos. Na to wszystko zapracował sobie ciężko pracując przez kolejne lata. JAK BYĆ DOBRYM BIZNESMENEM? Porady, które przewijają się w tej książce, są dość oczywiste: oceniaj i wykorzystuj zalety ludzi, myśl z rozmachem; zadbaj o plan B; bądź elastyczny i nie przywiązuj się do jednej strategii; poznaj swoją branżę; polegaj na instynkcie; wyczuwaj potrzeby twoich klientów i społeczeństwa; skupiaj się na teraźniejszości; unikaj pozycji desperata; zadbaj o rozgłos; znajdź coś, na czym zależy klientowi; nie oszukuj; uważaj na pieniądze – nie przepłacaj i nie wydawaj na to, co nie jest rozsądne; walcz, jeśli masz rację; traktuj biznes jak zabawę, a pieniądze jako wskaźnik, a nie motywację. Wszystko słusznie, ale nie jest to wielkie odkrycie. Choć z drugiej strony cały czas staram się pamiętać, że ja tę książkę przeczytałam w 2018 roku. Pytanie, czy podobnie podchodzili do niej Ci, którzy ją przeczytali w roku pierwszego wydania. Być może wtedy nie była to tak oczywista wiedza. Zresztą może nadal nie jest, tylko ja siedząc w swojej bańce ją tak oceniam. SZANUJĘ DOKONANIA I ZAZDROSZCZĘ PODEJŚCIA Szanuję, to czego Trump dokonał. Niewątpliwie jest sprawnym zarządcą i ma talent do biznesu, cokolwiek właściwie to oznacza, ale efektem są duże pieniądze. Książka jest bardzo ciekawa, głównie dlatego, że Trump właściwie krok po kroku pokazuje, co zrobił, żeby osiągnąć zwrot z inwestycji. Czasami schodzi do opisów niskopoziomowych działań np. szukania oszczędności w zmniejszeniu liczby zawiasów w drzwiach budowanego hotelu na kilkaset pokoi. Tego typu małe optymalizacje opisane w książce dają wyobrażenie w jak kompleksowy sposób zarządzał swoimi budowami. Takie podejście jest i dobre, i złe. Z jednej strony jest na pewno skuteczne, z drugiej strony mikrozarządzanie to ogromny wysiłek, jeśli nie ma się tego poukładanego w głowie. Inna rzecz, że potrafię sobie wyobrazić jakim wymagającym szefem był, żeby nie powiedzieć dosadniej. Megaloman, perfekcjonista, negocjator, spontaniczny w pewnych aspektach, taktyk w innych, pewny siebie i optymistyczny, a do tego niezbyt dobry dyplomata. Zapewne nieznośny, zachowujący się na granicy pyszałkowatości. Jego pracownicy na pewno nie mieli z nim łatwo… UWAGA, RZYGANIE TĘCZĄ Podziwiam, że z ryzyka zrobił sobie dobrą zabawę. Też bym chciała tak umieć. Bardzo szanuję za umiejętność oceny ludzi oraz otwartość do zmiany planów. Dobrze wiedzieć, że się da tak pracować (choć jakim kosztem?). Natomiast jest w tej książce też pułapka. Czyta się ją tak dobrze, że bardzo łatwo zapomnieć, że to jest laurka. Oczywiście, Trump w niej na pewno nie kłamie. Nie ma potrzeby, to wszystko faktycznie się wydarzyło, ale z drugiej strony właściwie od początku wiadomo, że nie pisze tu całej prawdy. Z jednej strony wygląda na to, że jak król Midas swoim dotknięciem potrafi zamienić wszystko w złoto, ale jest też druga. W kilku momentach wyraźnie czuć, że podaje fakty tak, żeby podkolorować swoją osobowość na potrzeby książki. Pytanie jednak, czy można mieć mu to za złe? Przecież nie ma co ukrywać, że dla sukcesu swoich projektów posuwał się o wiele dalej; sam zresztą o tym pisze, choć nie wprost. Tu opowiada tylko o sobie, może więc dokładnie kontrolować zawartość i formę, w jakiej jego inwestycje są opisane. Warto być tego świadomym, inaczej można popaść w niebezpieczny podziw dla tego wykreowanego wizerunku. WARTO POMIMO LAURKOWATOŚCI Myślę, że ci, którzy w jakiś sposób chcą poznać Trumpa, mogą sięgnąć po tę książkę bez strachu, że stracą czas, szczególnie, że jest bardzo ładnie przetłumaczona. Warto jednak pamiętać, że zawsze przy okazji sukcesu są jakieś wpadki i nie zawsze da się je przedstawić jako succes story, a wtedy się je pomija. Zakładam, że tak zdarzyło się i w "The Art of The Deal", dlatego trzeba pamiętać, że ta książka to tylko część prawdziwej historii.
PrzeCzytana - awatar PrzeCzytana
oceniła na77 lat temu
Ekonomia dla bystrzaków Sean Masaki Flynn
Ekonomia dla bystrzaków
Sean Masaki Flynn
Audiobook. Mocarny, ponad 20h audiobook przedstawiający podstawowe zagadnienia z wiedzy ekonomicznej. Myślę, że jest on bardzo dobry jeżeli chodzi o rozpoczęcie swojej przygody z ekonomią. Książka doskonale tłumaczy - od podstaw - zasady rządzące w ekonomii, przyczyny i skutki określonych działań ekonomicznych, a także jest swoistym studium różnych przykładów sytuacji ekonomicznych. Bardzo podoba mi się to, że została w niej przedstawiona ekonomia ab ovo (od początku) - czyli przedstawiona w sposób, który u swoich podstaw ma zasady gospodarowania zasobami w fazie ciągłego ich niedoboru na "rynku" składającym się z milionów takich ludzi jak my. Dzięki temu zabiegowi ekonomia stała się dla mnie bardziej ludzka niż poprzednio. Oczywiście książka zawiera wiele definicji czy praw - ale zazwyczaj przedstawione są one z konkretnymi przykładami co doskonale pomaga je zrozumieć. Czytelnik oprócz podstawowych pojęć takich jak popyt, podaż, rynek, pieniądz, inflacja, kryzys poznaje wiele czynników nieznanych na pierwszy rzut oka takich jak np. polityka monetarna, polityka fiskalna, bańki spekulacyjne czy ujęcie PKB w sferze gospodarczej. Zmorą w wydaniu audiobookowym jest natłok wykresów i rysunków, których akurat w moim wydaniu nie miałem możliwości śledzić. Trzeba było sobie wyobrażać - co przyznaję uczciwie - momentami było nudne. Taka jest prawda - książka momentami jest monotonna - ale zważając na treść ogólną i wartość jaką przekazuje mogę śmiało stwierdzić, że jest to książka godna uwagi - ZWŁASZCZA osób, które o ekonomii nie mają zielonego pojęcia. Myślę, że uczciwym jest stwierdzenie, że książka ta rozszerza horyzonty i poprawia wiedzę czytelnika. Reasumując - WARTO sięgnąć po tę książkę. Warto rozszerzać swoją wiedzę ekonomiczną (chociażby po to żeby nie dać się oszukiwać politykom - co w tej książce również zostało przedstawione). Przerażeniem napawa mnie fakt, że 80% społeczeństwa polskiego nie ma podstawowej wiedzy z zakresu ekonomii. Apeluję zatem do wszystkich - sięgajcie po tę książkę - w formie papierowej chyba będzie lepsza, bo wszelakich wykresów nie będzie sobie trzeba wyobrażać. Poszerzajcie wiedzę ekonomiczną, bo jest ona niezwykle praktyczna. Przebijcie się przez ten natłok wiedzy, z której na pewno coś wartościowego zostanie. Chociaż (nie chwaląc się zbytnio) posiadam wykształcenie wyższe i wiele z tematów analizowanych w książce znałem już wcześniej właśnie z okresu studiów to i moje horyzonty ta książka poszerzyła. Pamiętajmy: im mądrzejsze społeczeństwo tym większa korzyść dla każdego z nas. Ta książka bez wątpienia to krok w stronę mądrości.
maly1394 - awatar maly1394
Giełda, inwestycje, trading Daniel Heliosz
Giełda, inwestycje, trading
Daniel Heliosz
Pierwsze wrażenia? Dziwna. Bo niby podstawy ale treści zaawansowane. Jednak nie na tyle, żeby ktoś kto jest na giełdzie dłużej niż 3 miesiące takich faktów nie znał. Pierwszy problem (którego nie da się unikać) to fakt, że książka jest z 2019. Przez ten czas dużo się zmieniło a spółki podane za przykłady zweryfikował rynek w różny sposób. Wykresy. Bardzo dobrze, że są ale jakość jest średnia. Autor proponuję, aby jak grać to dużymi kwotami. Konto "Duże" wg autora to kwota 500k-1 mln zł. Jest to wg mnie za duża duża kwota. Część o aktywnym trandingu odpuściłem bo mnie zmęczył już pierwszy rozdział. Bardzo mało na temat szukania spółek długoterminowych. Zamiast napisać cały osobny rozdział to jest tylko kilka stron. Są informacje ważne dla analizy fundamentalnej ale rozproszone po całej książce. Kryteria do doboru spółki dywidendowej, które proponuję autor są aż zbyt surowe. W książce jest napisane, że są 3 takie spółki. Według tych samych kryteriów dzisiaj w 2026 nie ma ani jednej spółki, która by je spełniała (dopiero 1 po poluzowaniu kryteriów). Jest też wzmianka, że lepiej wydać 500k złotych w spółkę dywidendową niż w mieszkanie na wynajem, bo spółka da lepszy zysk w przyszłości. Z matematyki wchodzi, że to prawda ale w takim razie zazdroszczę żelaznego mentalu w podjęciu takiej decyzji. Książka nie zmieniła mojego podejścia do inwestowania a bardziej rozwinęła parę niuansów.
MIKI - awatar MIKI
ocenił na61 miesiąc temu
Gospodarka, rozwój, krach. Na czym to polega? Peter Schiff
Gospodarka, rozwój, krach. Na czym to polega?
Peter Schiff
📈 Gospodarka, rozwój, krach - Czy wiesz, na czym to polega? 💰 Peter D. Schiff, człowiek, który w 2006 roku postawił na zakład o 1 centa, przewidując nadchodzący krach na rynku, teraz dzieli się swoją wiedzą z Tobą w fascynującej książce o ekonomii. Wyobraź sobie, że na podstawie prostej historii mieszkańców pewnej wyspy, możesz poznać tajniki gospodarki i jej zawiłości. A to wszystko podane w przystępny sposób, z humorem i ilustrowane zabawnymi rysunkami. Ta książka to must-read dla wszystkich, którzy boją się zagłębiać w zawiłości makroekonomii. Dzięki fantastycznemu wykładowi Schiffa, zrozumiesz, o co tak naprawdę chodzi w współczesnych gospodarkach różnych krajów. Przed laty mało kto z ekonomistów przewidział największą katastrofę gospodarczą ostatnich pokoleń. A teraz, gdy staramy się wyjść z kryzysu, proponują nam rozwiązania, które dla wielu wydają się absurdalne. Czy naprawdę musimy zadłużać się jeszcze bardziej, by rozwiązać problem zadłużenia? Czy wydawanie pieniędzy to klucz do rozwoju gospodarczego? Te pytania wydają się być nie tylko złożone, ale także wprowadzające w zakłopotanie. W tej książce znajdziesz odpowiedzi i odkryjesz, że kluczem do sukcesu gospodarczego jest umiejętność oszczędzania i inwestowania w produkcję, nie w bezmyślny konsumpcjonizm. Peter D. Schiff pokazuje nam, że sztuka cierpliwego oszczędzania może przynieść nam nie tylko stabilność, ale także rozwój. Nie trać okazji, by poznać prawdziwe oblicze ekonomii wraz z tą ilustrowaną, inspirującą lekturą. Ta książka zmieni Twoje spojrzenie na świat gospodarki i pokaże Ci, jak zrozumieć mechanizmy, które wpływają na nasze codzienne życie. Rozpocznij podróż po fascynującym świecie ekonomii już teraz! 💼📚 #Gospodarka #RozwójGospodarczy #Krach #Ekonomia #KsiążkaEkonomiczna #SztukaOszczędzania #Inwestycje #WzrostGospodarczy #Makroekonomia #GospodarkaKraju #Czytelnia #InspirującaLektura #WartoCzytać #RozwijajSiebie #RozumienieEkonomii #PeterDSchiff #WyjątkowaLektura #PraktycznaWiedza #Inwestowanie #KluczDoSukcesu #OsobistyRozwój #KsiążkaNaWeekend #CzytanieRozwija #PoznajSztukęOszczędzania #EkonomiaWPraktyce #FascynującyŚwiatGospodarki
Patryk_k - awatar Patryk_k
Zrozumieć bitcoina. Technologiczny i ekonomiczny przewodnik po kryptowalutach. Silas Barta
Zrozumieć bitcoina. Technologiczny i ekonomiczny przewodnik po kryptowalutach.
Silas Barta Robert P. Murphy
Dodatkowa gwiazdka za podjęcie tematu w formie książki, bo wiele jest artykułów w Internecie, ale opracowań dłuższych niż na kilka minut czytania jest mało. Podobała mi się analogia sposobu uwierzytelniania jako zagadki o ilości krów i psów w zależności od liczby głów i nóg, którą zna tylko dana osoba uwierzytelniająca się. Autorzy bardzo często odnoszą się do systemu monetarnego w Stanach, więc trzeba też pamiętać, że jest on zdecydowanie mniej regulowany i nadzorowany niż w Europie. Koronny w tej książce argument powstania Bitcoina, aby uniknąć inflacji sterowanej podażą pieniądza jest słaby, również dywagacje na temat inflacji czy deflacji są bardzo uproszczone. Podobnie jak argumenty przeciwko nieuczciwym pośrednikom w systemie bankowym, aczkolwiek jednak trzeba przyznać Autorom, że podali tutaj przykład nieuczciwego właściciela giełdy bitcoinowej, który zgarnął dla siebie ponad 700 tysięcy BTC i do dzisiaj nie został ukarany, a ludzie nie odzyskali swoich posiadanych walut. Książka oryginalnie pisana była w 2017 roku, świat kryptowalut nieco się zmienił od tego czasu, a przede wszystkim widać wyraźnie, że nie będzie to waluta wymiany używana powszechnie przez ludzi, co było jednym z jej głównych celów. Jednak warto poczytać o mechanizmach zabezpieczania poufności i teoretycznego zabezpieczania poprawności bloków (block chain)(gdzie zresztą też dochodziło do naruszeń zaufania),aby zrozumieć zasady działające w tym środowisku.
Goldie - awatar Goldie
Inteligentny Inwestor XXI wieku Cezary Głuch
Inteligentny Inwestor XXI wieku
Cezary Głuch
📈 Odkryj tajemnice świata finansów i inwestycji! 💰 "Inteligentny Inwestor XXI wieku. Tom I" to absolutny must-read dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tajniki rynków kapitałowych! 📚 💡 Ta książka to doskonały przewodnik wprowadzający w świat ekonomii i inwestycji. Niezależnie od Twojego poziomu doświadczenia, znajdziesz w niej wiele wartościowych informacji. 💎 📘 Poznaj mechanizmy systemu monetarnego, zrozum zawiłości rynku walut, akcji i obligacji. Autor w przystępny sposób wyjaśnia podstawy i zagłębia się w zaawansowane tematy, tworząc kompendium wiedzy na temat inwestycji. 📈 💼 "Inteligentny Inwestor XXI wieku. Tom I" jest doskonałą lekturą zarówno dla początkujących, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z rynkami, jak i dla zaawansowanych inwestorów poszukujących dalszego rozwoju. 📈 💡 Ta książka to nie tylko podręcznik inwestowania, ale także fascynująca opowieść o ekonomii, finansach i giełdzie, która wciąga jak dobry kryminał. 🔍 🎓 Dzięki tej lekturze zrozumiesz skomplikowane mechanizmy finansowe i zyskasz przewagę nad większością ludzi. Wiedza zawarta w tej publikacji może mieć wpływ na Twoje życie i finanse, niezależnie od tego, czy planujesz inwestować na giełdzie. 💡 🌟 Autor prezentuje wiedzę w sposób klarowny i interesujący, co sprawia, że czytanie tej książki to czysta przyjemność. 🌟 💰 Odkryj świat inwestycji i zdobądź wiedzę, która pomoże Ci zarządzać swoimi pieniędzmi w sposób inteligentny. "Inteligentny Inwestor XXI wieku. Tom I" to pozycja obowiązkowa na Twojej półce książek! 📚 #InteligentnyInwestor #Inwestycje #Ekonomia #Finanse #Giełda #RynkiKapitałowe #WiedzaFinansowa #PoznajTajniki #RozwijajSię #PrzygodaZInwestycjami #KsiążkaOEkonomii #ZarządzaniePieniędzmi #PrzewagaFinansowa #CzytanieMądrze #Polecam #KsiążkaNaCzasie #TomI #KluczDoSukcesu
Wielki Reset. Walki ze złotem i koniec systemu finansowego Willem Middelkoop
Wielki Reset. Walki ze złotem i koniec systemu finansowego
Willem Middelkoop
📚 "Wielki Reset" - niezwykle aktualna i fascynująca książka, która już w 2007 roku przewidywała nadchodzący kryzys kredytowy. Teraz autor, Willem Middelkoop, przedstawia teorię zbliżającego się "wielkiego resetu" światowego systemu pieniężnego. 💰 🔍 System finansowy potrzebuje nowego zakotwiczenia przed 2020 rokiem. Dolar traci swoją dominującą pozycję, a bezpieczną walutą już nie jest nawet frank szwajcarski. Middelkoop prognozuje, że nowy system będzie łączył Stany Zjednoczone z innymi walutami, takimi jak euro czy juan, a jednym z filarów może ponownie stać się złoto. 🏆 🌍 Książka tłumaczy schematy, które doprowadziły do zadłużenia i kryzysów, obnażając wpływ wielkiej mafii bankowej na światową scenę. Autor nie unika kontrowersji, wskazując na problemy i kłopoty, z jakimi zmaga się system pieniężny. 🌐 🧐 Zapoznajcie się z historią pieniądza, zaletami złota i mechanizmem wojny ze złotem, który wpływa na rynek inwestycyjny. "Wielki Reset" to kronika wydarzeń na finansowej arenie międzynarodowej, napisana przez publicystę i insidera, który przedstawia możliwe rozwiązania i cytuje wpływowe postacie. 📈 📖 Książka jest łatwa i przyjemna w czytaniu, dzięki częstym podrozdziałom i zwięzłym odpowiedziom na stawiane pytania. Jest to ciekawostka i inspiracja do dalszego zgłębiania tematu. Nie zwlekajcie, dowiedzcie się, co przyniesie przyszłość systemu finansowego! 💡 #WielkiReset #SystemFinansowy #KryzysKredytowy #Złoto #Waluty #Ekonomia #CzytajKsiążki #IntrygującaKsiążka #InspiringReads #Finanse #KsiążkiEkonomiczne #GlobalneFinanse #InstytutKsiążki
Patryk_k - awatar Patryk_k

Cytaty z książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk

Dodaj cytat z książki Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk