Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać386
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać13
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Język nowych mediów

- 2011-01-01
- 2011-01-01
- Piotr Cypryański
„Język nowych mediów” to tłumaczenie głośnej i klasycznej już książki Lva Manovicha The Language of New Media, uważanej za jedno z najważniejszych dzieł teoretycznych o nowych mediach. Autor jest profesorem na Wydziale Sztuk Wizualnych Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego, gdzie wykłada sztukę i teorię mediów. Książka opisuje „pewien szczególny fragment współczesnej kultury”.
Kup Język nowych mediów w ulubionej księgarnii
Oceny książki Język nowych mediów
121 użytkowników ma tytuł Język nowych mediów na półkach głównych- Chcę przeczytać 64
- 2018 3
- Nowe media 2
- Nauki społeczne 2
- Sztuka nowych mediów UCZELNIA 1
- Podręczniki 1
- Historia Sztuki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Język nowych mediów
Autor w bardzo lekki sposób prowadzi nas przez cyberkulturę, która jest teraz wszechobecna, liczne przykłady pozwalają zrozumieć nawet najbardziej skomplikowane kwestie. Polecam! Obowiązkowa pozycja na półce każdego kulturoznawscy, medioznawcy, filmoznawcy i socjologa!