Wojownicy. #3 Las tajemnic

- Warrioris Forest of secrets
- 2016-07-11
- 2016-07-11
- 9788365122087
W klanie jest zdrajca. Komu zaufa Ogniste Serce?
Napięcie wśród kotów zamieszkujących las osiągnęło niespotykany dotychczas poziom. Wierność klanowi traci na znaczeniu. Dotychczasowy przyjaciel w okamgnieniu stać się może wrogiem, a niektóre koty skłonne są nawet zabić, by osiągnąć to, czego pragną.
Ogniste Serce jest zdecydowany poznać prawdę tajemniczej śmierci Rudego Ogona. Nie wie jednak, że lepiej, by pewne tajemnice nie ujrzały światła dziennego...
Kup Wojownicy. #3 Las tajemnic w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
Wojownicy. #3 Las tajemnic
Nie wiem od czego zacząć więc zacznę od tego, że jest dużo akcji w tej części. W sumie mogę powiedzieć, że w żadnej książce którą dotychczas czytałem nie było tyle akcji. Co stronę coś się dzieje. Nie wiem czy to dobrze czy to źle, bo czasem miałem już dosyć i chciałem po prostu poczytać trochę by akcja zwolniła ale nie w "Lesie Tajemnic" Nie zmienia to faktu, że nadal tą serię czyta się przyjemnie. Jedno jedynie zaczyna mnie denerwować: ciągle są nazwy / imiona naszych bohaterów. Jest to trochę irytujące. Mając dialog między dwoma 'postaciami' nie musimy powtarzać że nast. zdanie powiedziała ta 'postać'. Z jeden strony ta część jest moją ulubioną, z drugiej mam dosyć dosyć tego jak jest napisana.
Oceny książki Wojownicy. #3 Las tajemnic
1797 użytkowników ma tytuł Wojownicy. #3 Las tajemnic na półkach głównych- Przeczytane 1 362
- Wojownicy 35
- Fantasy 19
- Fantastyka 15
- 2022 10

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojownicy. #3 Las tajemnic
😃😃😃
😃😃😃
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam!
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie czytałam to trochę dawno temu już, ale jest fajne. Ale zdziwiło mnie, że Żółta uciekła czy została wyrzucona niby za co?? Nie pamiętam, może powiedziała, ale ok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę że nie ma ciekawszej serii od tej
Myślę że nie ma ciekawszej serii od tej
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo będzie moja najkrótsza opinia wszech czasów:
Jest adrenalina
To będzie moja najkrótsza opinia wszech czasów:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest adrenalina
🌲 "Las tajemnic" – tom 3 Wojowników i… uff, ale się dzieje!
A Ogniste Serce? Oj, on dopiero odkrywa prawdziwy szok – Tygrysi Pazur knuje coś bardzo, bardzo złego… Jeśli znacie Superedycję o Tygrysiej Gwieździe, to już wiecie, co się święci 👀 Ale jak nie, to czas nadrobić!
No i pytanie najważniejsze: kto zostanie nowym zastępcą przywódczyni? Można zgadywać, ale serio – lepiej sięgnąć po książkę i przekonać się samemu.
🐾 Klanowe dramaty, przyjaźń, zdrada i ogrom emocji – to jest właśnie tom, którego nie da się odłożyć!
Michał lat 12
🌲 "Las tajemnic" – tom 3 Wojowników i… uff, ale się dzieje!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzara Pręga, najlepszy kumpel Ognistego Serca, odchodzi z Klanu Pioruna 😿 Dlaczego? Bo musi zająć się swoimi maluchami z Klanu Rzeki! Jak do tego doszło? Musicie sami przeczytać!
Trzyma w napięciu. Bardzo dobra książka!
Trzyma w napięciu. Bardzo dobra książka!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka mega fajna ale bardzo smutno mi było kiedy Szara Pręga zdecydował że przejdzie do klanu rzeki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW tym tomie Ogniste serce prawie że nie ma wątpliwości, kim jest Tygrysi Pazur i cała książka kręci się wokół tego, aby odkryć prawdę przed Błękitną Gwiazdą. Jednak to wcale nie jest łatwe.
A jeśli chodzi o samą przywódczynię, Błękitną Gwiazdę-po tym tomie nabrałam do niej jeszcze większego szacunku. To, jak traktuje swoje obowiązki i inne koty-bardzo to szanuje. Owszem, w swojej naiwności dla Tygrysiego Pazura może i nie była zbyt inteligentna, ale to można jej wybaczyć.
W tej części mamy dużo proroczych snów Ognistego Serca. Poprostu nasz rudy ulubieniec stał się tutaj super-kotem. Nawet nadaje to ciekawego klimatu, więc mi to nie przeszkadza.
Bardzo polubiłam Chmurkę. Jego charakter jest oryginalny. Gdyby był kopiuj-wklej Ogniste Serce, byłoby nieciekawie, i z tym Erin Hunter spisali się świetnie.
Bolączką tej serii jest moim zdaniem to, że przez pół książki potrafi się nic nie dziać, a przynajmniej tak było w tym tomie. Ja rozumiem, że trzeba pokazywać codzienność i zwyczaje klanu Pioruna, ale to powinno być bardziej wyważone. Trochę akcji, potem codzienność. Może jest to spowodowane tym, że to ma być seria i autorzy dawkują wydarzenia. Inaczej by to wyglądało, gdyby seria miała np.3 tomy, a nie 6. No ale nie moja decyzja, ile tomów Wojów Erin Hunter mają napisać ;)
To takie okropne, że raz koty z danych klanów sobie pomagają, a innym razem ze sobą walczą. I dlatego nie dziwię się, jak ktoś mówi, że Wojownicy to jest taka ,,gra o tron"z kotami xD
Chcę też zauważyć, że walki kotów są raczej krótkie. Niby Wojownicy z nich słyną, ale to nie trwa zbyt długo. Czy to wada, hmm...niekoniecznie. Kodeks Wojownika zakazuje zabijania innych Wojowników, więc nie mogą się lać tak długo, że któryś nie przeżyje ;) A, i jest tyle opisów z krwią, że po tym tomie dochodzę do wniosku, że to nie są książki dla dzieci. Ale mam na myśli małe dzieci. Wszystko zależy od dojrzałości danej osoby, ale uważajcie z dawaniem Wojowników najmłodszym albo wcale ich im nie dawajcie. Mają czas, aby dorosnąć do takich książek ;) Dochodzi do tego też taki wątek jak śmierć Srebrnego Strumienia, która była strasznie tragiczna.
Mimo że Ogniste Serce był kiedyś domowym kotem, okazał się najlepszym przyjacielem dla Szarej Pręgi, okazał się odważnym i lojalnym wojownikiem. To pokazuje, jak małe znaczenie ma tak naprawdę to pochodzenie dla klanu.
Już zapomniałam, czy z tym rozwlekaniem akcji było tak samo w drugim tomie, ale wydaje mi się, że tu było z tym gorzej. Ale oczywiście podziały się w finale takie rzeczy, że i tak chcę czytać następny tom xD Wojownicy jakich wad by nie mieli, to i tak uzależniają ;) Także ten tom był w sumie średni, ale i przełomowy. Mimo wszystko raczej polecam, bo dopełnia historię Ognistego Serca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA jeśli chodzi o samą przywódczynię, Błękitną Gwiazdę-po tym tomie nabrałam do niej jeszcze większego szacunku. To, jak traktuje swoje obowiązki i inne koty-bardzo to szanuje. Owszem, w...
Fajnie się czytało, lecz nie podobało mi się zakończenie. Wydaje mi się, że końcówkę napisano zbyt szybko i można było ją zrobić lepiej. Sam romans Szarej Pręgi był ciekawym pomysłem, jednak fakt, że dołączył do wrogiego klanu, bo chciał być z swoimi kotkami, wydaje się nielogiczny. Przecież mógł po prostu zostawić kocięta w Klanie Pioruna. Wiem, że argumentem za oddaniem kociąt było to, że gdyby ich matka żyła, wychowywałyby je w Klanie Rzeki, ale ona nie żyła, a Szara Pręga, gdyby został w swoim klanie, byłby bardziej akceptowany niż w klanie przeciwnym. Miał w swoim klanie przyjaciół, rodzinę i przywódczynię, która z pewnością nie chciałaby, żeby odszedł. Wydaje mi się, że Krzywa Gwiazda nie powinien chcieć przyjąć Szarego, bo zdrada własnego klanu mogłaby świadczyć, że on też zdradzi jego klan, co, jak wiemy, wydarzyło się później w „Niebezpiecznej ścieżce”.