Inteligencja koni

- flora i fauna
- 2015-01-01
- 2015-01-01
- Magdalena Grala-Kowalska
Konie są sprytniejsze niż ci się wydaje!
Najnowsze badania kognitywistyczne potwierdzają, że nie docenialiśmy dotąd inteligencji koni. Zwierzęta te potrafią równie sprawnie poruszać się po obszarze pojęć abstrakcyjnych, co po skomplikowanych relacjach stadnych. Niniejsza książka w obrazowy i przystępny sposób opisuje aktualne wyniki badań naukowych, mechanizmy uczenia się oraz ukryte zdolności poznawcze koni.
Behawiorystka Marlitt Wendt od lat specjalizuje się w poznawaniu zdolności poznawczych i etologii koni. Swoje książki i prace naukowe poświęca porozumieniu pomiędzy koniem i człowiekiem, przekazując praktyczną wiedzę z zakresu uczenia się, komunikacji i pozytywnego szkolenia koni. Jej seminaria cieszą się ogromną popularnością w całej Europie.
Czy koń może dorównać inteligencją nie byle jakiej osobie, ale samemu Albertowi Einsteinowi? Ci, którzy zgłębią język koni i ich różnorodne możliwości będą mogli odpowiedzieć na to pytanie.
Kup Inteligencja koni w ulubionej księgarni
Oceny książki Inteligencja koni
29 użytkowników ma tytuł Inteligencja koni na półkach głównych- Chcę przeczytać 22
- Konie 2
- Wiedza okołokońska 1
- Końskie 1
- Papierowe 1
- Konie 1
- 2017 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Inteligencja koni
Książka o końskiej psychice jest podobna do reszty książek, które czytałam o tych zwierzętach - czuć w niej tą pasję i miłość autorki do koni.
Polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak język jest mocno naukowy i przez to ciężko jest przebrnąć. Często musiałam przeczytać akapit kilka razy, aby zrozumieć jego sens.
Polecam :)
Książka z pewnością zainteresuje miłośników koni, którzy zgłębiają ich psychologię. Sporo ciekawostek w temacie badań naukowych nad inteligencją tych wspaniałych zwierząt. Na minus - wyjaśnianie na nowo zagadnień, które były już wyjaśniane w poprzednich rozdziałach. Ale to taki mały minusik ;) generalnie udana, wartościowa pozycja :)